Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'de en çok dinlenen müzik türü?

• 666 • 12 Mart 2007 20:30 • #524189
    türkiyede artık müzik,en azından'sert müzik'piyasa yapma aracı oldu.daha 13-14 yaşındaki çocuklar manowar tişörtü giyiyolar.bi sorsan ne şarkısını bilir ne kaç albümü olduğunu...siz hiç tarkan,hande yener,kenan doğulu tişörtü giyen bi kesim gördünüz mü?görmediniz,göremezsiniz de.biz varoş bi milletiz,aynı zamanda at gözlüklerimiz de var.o yüzden iki tuşa basılarak yapılan müziklerin hastasıyız.orda davulcunun kolları kopmuş,basçının parmakları çıkmış yerinden kimin umrunda.

gerçek dinbleyici olarak herzaman azınlıktayız.ve ne yazık ki;istisnalar kaideyi bozmuyor.
  • Kutsal Fırlama • 12 Mart 2007 20:39 • #524191
    Pop ve arabesk...
  • muratsacrifice • 12 Mart 2007 21:20 • #524193
    ben müzikte duygu arıyorum.duygularımı en iyi ifade ifade eden müziği dinliyorum şahsen.müzik yapmak ayrı dinlemek ayrı.müzik yaparken tabi ki kalite'nin peşindyim.ama gece uyumaya çalışırken ille "heavy metal dinlemeliyimmm" diye bi kaygıya kapılmıyorum.tabi ki doğulu bi insan ağrı dağının eteğinde uçan kuş olmak isteyecektir.çünkü yetiştiği günler yaşadıkları gözünün önünden geçer o şarkıyı dinlerken.ama kendi yaşadıklarım farklı tarzdaki müzikte gözümümn önünden geçer.
    umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...
  • Aria GalaCtiCa • 12 Mart 2007 22:53 • #524197
    Pop müzik desem mesela... Kimin elinde el emeği göz nuru gigabaytlarca arşiv varki pop şarkı?

Abi bu popun ruhuna aykırı. Adı üstünde pop. Yani o sıralar kim popülerse, kim Kral TV veya MTV'de daha çok çıkıyorsa... Yani pop düğer türler gibi arşivlenecek bir tarz değil, o an ne çalıyorsa. Metal öyle değl halbuki, metal müzikte bir albümün kıstası asla zaman değildir. Yani bir 7th son of a 7th son hala dinlenen bir albümdür heavy kitlesince. Fakat bir Levent Yüksel-Med Cezir öyle mi? Zamanında dinlendi ve bitti.

Başlığa da ayrı bir bakış açısı getireyim: Örneğin bir endüstriyel metal başlığına yazdığım mesaj 4 ayda 60 küsür kere okunurken bir Pop başlığına yazdığım mesaj bir haftada 200ler, buluyor.

Bilmem anlatabildim mi...
  • amarth amon • 2 Nisan 2007 23:40 • #525232
    Antin Kuntin müzik türü çok dinlenir efendim Türkiye'de.
  • sadecemüzik • 3 Nisan 2007 01:20 • #525240
    Arabesk&Fantezi Müzik Tabii ki
    (Sibel Can,İbrahim Tatlıses,Alişan Vb..)

Çünkü metal müzik kültürü bir türk kültürü değildir.

Arabesk&Fantazi müzik de Türk kültürü değildir. Arap kültürüdür. Oryantal dans, arabesk müzik vs. Osmanlı döneminde Türkler tarafından benimsenmiş kültürlerdir. Türk kültürüne örnek arıyorsanız türkülerimiz var. Tabii arabeskçiler tarafından dejenere edilmemiş halleri. ;)
  • ajiba • 3 Nisan 2007 15:55 • #525254
    genellemek gerekirse Ankaralı, Ordulu, ne biliyim bilimum memleketten sıfat alıp adının başına şarkıcıların, oyun havaları diye gruplandırdığımız türkümtrak arabeskimtrak komik ve daha çok saçma sözler içeren(bkz. cafcaflı araba...) müziklerinden keyif alan insanlar çoğunluktadır derim
  • syarar • 3 Nisan 2007 21:54 • #525267
    Türkler müzik dinlemez.. müziği duyar.. çoğunluktan yani sokaktaki insandan bahsediyorum.
  • DUMANKOLIK1111 • 4 Nisan 2007 02:25 • #525294
    arabesk - fantezi - pop
  • Necrophilliac • 4 Nisan 2007 15:45 • #525310
    İşte bu, beni anlayan bir insan.Aslan syarar:)