Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'de en çok dinlenen müzik türü?

• ajiba • 5 Nisan 2007 15:37 • #525345
    doğrudur Türk Halkı'nın alışganlığıdır ama Türklük ile bir ilgisi yok bunu belirtmek yararlı olacaktır.
  • NeGüZeL_İsTnbL • 5 Nisan 2007 15:50 • #525346
    Türk halkı ne dinlerse dinlesin umrumda olmaz ben kendi dinlediğime bakarım. Onlar dinleye dursunlar ben ordan nothing else matters ı ıslıkla çala çala geçerim. Kardeşlerimden biri rap, diğeri de pop müzik dinleyicisi bense rock ve metal.. Düşünün evdeki kargaşayı..
  • syarar • 5 Nisan 2007 15:52 • #525347
    ne dinlerse dinlesin değil ne duyumsarsa duyumsasın demek istedin sanırım.. Bilmiyorum ben Türkiye'de yaşıyorum sadece Türk'leri biliyorum.. Ha Amerika'da uyutulan koyunlar var o ayrı

Sağol Necrophilliac =)
  • NeGüZeL_İsTnbL • 5 Nisan 2007 16:32 • #525353
    anladın sen onu adanalım :)

Aslında Türkiye'deki çoğunluğun ne tür müzik dinlediği çok ta önemli değil.
    Bizim bildiğimiz şu ki Osmanlıdan kalan arap kültürünün etkisi hala ülkemizde esmekte.
    Gerek müzikte olsun gerekse düşünce yapısı olarak olsun, bu böyle.
    Arabesk dinleyip efkarlanırken sevdiği insanı düşünen genç erkek böyle yaparken, kız ise oryantal müzik eşliğinden ondan kurtuluşunun eğlencesini de veriyor olabilir.
    Ne varki özünde Türk Halk müziği olduğunu düşünen insan çoğunlukta ağır basıyor.
    Burda sanırım müziğin evrenselliği biraz ayaklar altına alınıyor.
    O kültürün kendine has bir müzik kültürü olması gayet normal ama ben TÜRK olarak gidip Swedish death metal dinlemem bazı kesimler tarafından özünden utanma gibi de hissedilebiliyor.
    Siz Türk olduğunuz için Türkü dinleme zorunluluğu hisseden bi insan gördünüz mü?

Türkiyede bu insanlardan çok var;)
  • komandante • 5 Nisan 2007 23:00 • #525372
    ya türkiye rtük araştırmasına göre radyo dinleyenlerin %33 kral fm dinliyor başka söz gerek yok bu arada arabesk diye bir müzik yer yüzünde icat edilmemiştir dinleyeni olabilir fakat bir müzik türü olarak kabul edilmedi
  • HardrocK • 6 Nisan 2007 21:01 • #525394
    Arkadaşlar herkes Pop ve Arabesk demiş ama değil aslında.Eğer genç kesme bakarsak Evanescence,Linkin park vs yanında Eminem 50 Cent dinleyen bir kitle görürüz.Orta yaşa gelirsek,pop diyebiliriz fakat bunlar aslında popçu olduklarından değil,müziğe pekte önem vermeyen,sağdan soldan duyduğu melodileri ağızlarında mırıldayan insanlardır genellikle.Yaşlılar ise malum,türkü kitlesini oluşturuyor..

Hepsini karıştıralım ve Genele bakalım;
    Türk insanı hiçkimseyi benimsemiyor,kulağına hoş gelen şarkıyı dinliyor,o kadar..
  • ajiba • 9 Nisan 2007 15:56 • #525538
    aslında arabesk kültür ve bu kültürden doğan oryantal ağırlıklı müziklerle bu günkü arabesk anlayışımız bambaşka.benim bildiğim 1950-60 arasında nuri sesigüzel ile çıkışa geçen sonrasında soft, fantazi.. vs. ayrılan varoş diye tabir edilen gece kondu semtlerinde yaşayanların sıkıntılarına başkalıdırışı olan ve belki de bizim şefkatli ya da birbirinden dertli türk milletinin de bu yüzden sevdiği bir tarzdır.yani osmanlı ile doğrudan bir bağlantısı olmadığı gibi türk kültürünün temelinde varolan bir tarz da değildir, ki ağırlık basan çoğunluğun hatası da buradan başlıyor.
  • Soulforger • 9 Nisan 2007 19:36 • #525540
    Minibüslere girdiğinde kaset konulan bölümlere bak. Kimlerin son albümlerini göreceksin. İnternet kafelere git , bak neler çalıyor.

Pop ve Arabesktir en çok dinlenen. İstanbul'da veya büyük şehirlerde rock dinleyenler göze çarpıyor olabilir. Normaldir , algıda seçicilik diye bir şey var. 10 insandan 2'sini siyah giyimli görsen rock dinliyodur diye aklında kalır. Ama diğer 8 kişinin ne dinlediğini düşünmezsin , çünkü belli değildir. Oysa ya poptur ya da arabesk büyük ihtimalle. Ayrıca sadece büyük şehirlerde durum böyle , bu işin doğu kısmı da var , orada popun da pek dinlendiğini sanmıyorum. Tanıdıklarımdan bildiğim kadarıyla hep fantazi arabesk...Arada istisnalar çıkıyor sadece.
  • baltalı ilah • 9 Nisan 2007 20:03 • #525542
    Bence 1- Bol acılı arabesk.
    2- Türkü.
    3- Türkçe Pop.
    4- Electronik müzik.
    Heavy Metal ve Rock çok az dinleniyor.
  • A Dead Castle • 9 Nisan 2007 22:40 • #525545
    Birde son günlerde slipknot ve limp bizkit ten terfi edenler.
    AntiposerialCORE dinliyor.Yeni bir tür bu.