Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Punk & Metal

• SlipknotSlave • 19 Temmuz 2007 01:50 • #529446
    silipnatçının halinden lacunacı anlar
  • HeArSe • 19 Temmuz 2007 08:43 • #529452
    seni kim tutar be :)
  • bartimaeus • 19 Temmuz 2007 12:43 • #529456
    kesinlikle lacunacoil çok güzel bi olaya parmak basmışsın...Ayrıca şöyle bir durum da var..Çoğu tarzlarını sadece giyim olarak benimsiyolar ya sinir oluyorum..Yani hiçbirşey dinlemeden ya da ne dinlediğinin farkında olmayan zavallı şahsiyetler siyah giyinerek ya da gothic takılarak bişey yaptm sanıyolar..Ne kadar zavallı göründüklerinin farkındalar mı acaba???
  • kare-te • 19 Temmuz 2007 20:33 • #529469
    SlipknotSlave
    7 Temmuz 2007 Cumartesi / 16:22
    şaka mısın kera-ta

hmm kerata ? varning ha
  • Ktulu • 24 Temmuz 2007 15:19 • #529631
    Gençlerin "Bir metalcinin yolculuğu - Metal, Headbangers Journey" isimli belgeseli izlemelerini tavsiye ederim. Bazı konulardaki fikirleri netleşir, hem de bu işe başlayıp başlamayacaklarına daha körpeyken karar verirler. Belgeselin son sahnelerinden bikaç kuple koymak istiyorum buraya:

Headbanger's Journey Belgeselinden alıntıdır:
    Metalciler için iyilik, güzellik,doğruluk... hepsi sahnede. Metal bir çeşit ayin mi? Bazı insanlar için öyle. Eğer çocukları hayata bağlıyor, umut ve aidiyet hissetmelerini sağlıyorsa, kendilerini aşkın hissettiriyorsa, o zaman Tanrıya bağlayan bir itici gücü, yönü var.

12 yaşından beri metale olan sevgimi, metali bayağı bulanlara karşı savundum. Artık ne söyleyeceğimi biliyorum:

'Metali ya hissedersiniz
    ya da etmezsiniz!'. Metal size o her şeyi ele geçiren güç hissini vermiyorsa, saçlarınızı diken diken etmiyorsa, bunları hiç anlamayabilirsiniz. Öyle olsun, anlamayın. Çünkü etraftaki 40000 metal
    hayranına bakıyorum da, sizsiz de idare ediyoruz.

(Bahsettiği 40.000 kişi Wacken festivalini izlemeye gelenler oluyor.)
  • dawn_ • 25 Temmuz 2007 20:11 • #529675
    sana kesinlikle katılıyorum belki de bu konudaki en iyi yapım izledikten sonra burda bunu tartışmaya bile gerek kalmaz bence
  • Ktulu • 26 Temmuz 2007 22:28 • #529705
    Aslında bunu bu hayat tarzından haberi olmayanlara izletmek lazım...

• SlipknotSlave • 6 Ağustos 2007 19:56 • #530214
    yani müziği dinlemem yaşarım diyorsun öyle mi ?
  • death_metal_e • 16 Ağustos 2007 14:57 • #530511
    müziktir benim için ama hayat felsefesi olarak kısmen insana insan gibi hissettiriyor bence bu yüzden biraz yaşıyorum gibi
  • melodic_satan • 21 Ağustos 2007 09:32 • #530604
    Rock yaşıyor.Yaşıyor,hem de atalarından aldığı genleri koruyarak.Ve alışık olduğu baş döndürücü temposundan taviz de vermiyor.Rock yaşıyor,çünkü dünya üzerinde yaşayan insan ırkı tükenişte direniyor.Direnmenin ötesinde,binlerce yıldır sürdürdüğü alışkanlıklarını,geliştirdiği modern teknolojilerle destekliyor.Çağdaş bir şekilde öldürüyor,çalıyor,savaşıyor,yok ediyor. Kendini,hayvanları,bitkileri,suları,havayı,toprağı,dünyayı,uzayı,her şeyi,her şeyi ama her şeyi,kendi elleriyle ürettiklerini,kendi elleriyle ürettikleriyle yok ediyor,yok ediyor...
    Ve insanın öyküsü olan Rock yaşıyor.Soğuk denizlerdeki Vikinglerin soluklarının,çöl sıcağındaparıldayan kılıçların keskinliğinin,orta çağda yakılan cadıların çığlığının,bir sokak çetesinin çatışmasında namlularda tüten dumanın,dumanaltı salaş barların puslu sessizliğinin,ateşli bir dişinin bacak arasındaki sicaklığın,pamuk tarlalarında,toplama kamplarında,ölüm hasadı savaş meydanlarında,dünyanın en ücra köşelerinde tarih ve yer farkı gözetmeden ölen,öldürülen ve öldüren insanın en gerçek,en canlı,en sade ama en gösterişli,en sert ama en samimi öyküsü Rock.Yaşanmış ve yaşanan hayatın aynası değil,ta kendisi Rock.
    Bir alt kültür yaşam tarzı olarak zaman zaman popüler olsa da ,asla popüler olan diğer akımlar gibi pop olmadı.Sadece varlığını sürdürdüğü yeraltından dışarı sızdı,süzüldü,yoğun bir sis gibi kapladı her yanı,ama taviz vermedi,söylemini yumuşatmadı,uzlaşmadı.Boyun eğmeyen bir asi olarak kaldı daima.
    Genç kuşaklar,yaşamdan beklediklerinin gerçekleşme umudu azaldıkça bunun suçlusu olarak gördükleri otoriteye,aileye,sisteme,okula,herkese ve herşeye karşı içlerinde oluşan güvensizliği ve öfkeyi dışa vurmak için Rock'ı kullandılar.Yaşadıkları kent kenarlarında,işsiz,eğitimsiz,parasız,modern dünyanın paryaları olarak seçenekleri pek de fazla olmayan bu genç insanlar uyuşturucu satmak,çalmak,tetik çekmek,orduya katılmak veya müzik yapmakarasında bir yerlerde yaşamın kenarına iliştirilmiş birer sistem safrasıydılar.Müzik yaparak en azından hayatta kalma ve yaşamlarındaki yok oluşu bir anlamda durdurma şansları vardı.Diğer seçenekler sonları belli arka sokak zar oyunları gibiydi:Kaybetmek banko.
    Rock yüzünü ilk kez gösterdiğinde,alışılmamış ve aykırı bir kuşağın geçici bir heyecanı olduğu sanıldı,ama gerçek çok farklıydı.Aslında Rock hep vardı ve sadece sesini şimdi daha yüksek çıkartıyordu.
    Rock zaman zaman ortadan kayboluyor,ancak her geri dönüşünde daha sert,daha asi,daha uzlaşmaz ve kararlı bir tavır sergiliyordu.Ve bu kayboluşlarda,artık onun öldüğüne dair ahkamlar kesilmeye başlanıyor,neden böyle bir sonla karşılaştığına akıl sır erdirilmeye çalışılıyordu.Fakat Rock yaşıyordu;kendi kozasına çekilmiş,geçireceği metamorfozun yakıcı tünellerinde ilerleyerek,günışığına çıkacağı ana hazırlanıyordu aslında.Çünkü insan ırkı yaşıyordu ve Rock,damarlarına akacak olan özü almaya devam ediyordu.Ve geçirdiği her değişimin sonunda;eski formu ile birlikte ondan türemiş,gücünü,rengini,kimliğini ondan almış fakat ondan daha asi ve sert,ondan daha gerçekçi ve güncel endişeleri daha açık yaşayan dallarıyla toprağın üstünde yükseliyor ve meydanı boş bulmuş gündelikçilere,çapkın gülümsemesiyle hınzırca göz kırpıyor,geldiğini alaycı bir tavırla müjdeliyordu.
    Can ATACAN
    Eylül 1996,İzmit
    ------------------------------------------------------------------------------------------ İŞTE BU YÜZDEN ROCK'N ROLL VE ONUN DEVAMI NİTELİĞİNDEKİ METAL SADECE BİR MÜZİK DEĞİL AYNI ZAMANDA DA YAŞAM BİÇİMİDİR...