Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Metal Müzik Türleri

• SlipknotSlave • 29 Temmuz 2007 03:45 • #529806
    dediğin piyasa ise hardcore-metalcore'a değil himin love metaline bende karşıyım ehe
  • SlipknotSlave • 29 Temmuz 2007 04:19 • #529807
    türlere saplantılık yapılmamalı evet türleri açıklamaktada elimden gelen buydu eğer beğenmediğin bi yönü varsa açıklamaların forum burası paylaşırsan bilmeyen ya da eksikleri olan gençlik için daha yararlı olabilir.

bahsettiğim genel olarak hardcore dinleyen birisi değil, hardcore yapan bir grup için bunda solo yok daha önemli gruplar dinleyin metallica dinleyin diyen bir zihniyet bilgisiz midir zevkinin meselesi midir ? grupları dinlemeden türlerine göre yorum yapmayın diyorsun sonrada hardcore-metalcore dediğiniz şey piyasaya hükmeden bir sounddan geliyor diyorsun hardcore ve metalcore arasındaki dağlar kadar fark punk ile death metal arasındaki fark kadardır örnek istersen sick of it all,lamb of god hardcore punktan türeme bir müzik türüdürki nerde kaldı piyasa bahsettiğim mtv punkları değil bu arada ramones, sex pistols punkları tabirinle yeterince hardcore dinlemediğini söyleyebilirmiyiz burdan ? bahsettiğin tek düzelik metalcoreda olabilir haklısın bir zamanlar metallicanın varisi olarak gösterilen trivium şimdilerde metalcore olarak geçiyor aynı şekilde death metal olarak geçen lamb of god, rob halford'un 2005 ozzyfest sırasında yeni çıkan gruplar hakkındaki görüşleride bu metalcore akımına destek vermekte yani alem piyasa olmuş dediğine göre.

hardcore, grindcore, zart zurt core türünden müziklerle alakadar olduğum için önüme kaç tane emocore şarkıları, grupları geldiğini anlat anlat bitiremem. sevmeme nedenlerimde dinleyip özümseyip bana uymadığı, müzik etiğine aykırı bir tavır içerisinde olduklarını düşünmemdendir yoksa oturduğum yerden sallayıp tutmuyorum şüpheniz olmasın.

tür isimlerine bağlanmak kötüdür evet ben blackciyim pankçıyım şuyum buyum gibi etiketleşme çabasına girilmeside tür takıntısı değil türler hakkında yeterince bilgi edinilmemesi yüzündendir. Beni ve kanımca çoğu kişinin canını sıkan bu ve bunu önlemek için açılan bir başlık bu asla sen şuşuşu grupları dinliyorsan böylesin şöylesin meselesi değildir. Black metalde dinlerim hardcoreda dinlerim death metalde dinlerim.

Ancak olay bunları yapmakta değil kendi müziğini yaratmakta ve buna xxx türüde demek değil. gitar tonları black metal olup, klavye vb. diğer enstrumanlarla kafasına göre yöresel enstrumanlarla farklı efektlerle yağmur sesi, denizdeki bir dalga sesi ile zenginleştirilmiş, death metal vokali hatta özgürce hislerini ifade edebilen bir ses oldumu grup tadından yenmez o zaman.
  • Ktulu • 29 Temmuz 2007 12:19 • #529813
    Kaç saat prova vardı lan?! Biz akşam 11'e kadar ordaydık. Bahane üretme bana garip organlarından.
  • Ktulu • 29 Temmuz 2007 12:52 • #529814
    DEATH METAL
    Konularının tamamı neredeyse hayali olan bir türdür. Kan ve vücut parçaları önemli objelerdir. Önde gösterilen örneklerden Cannibal Corpse en
    önemlilerindendir. Ayrıca, death metal'de blastbeats'e, grindcore vokallere,
    doom korolara sıkça yer verilir. Thrash'in peşinden doğan daha kült ve
    tutucu bir underground yapıdır.

Hemen hemen hiçbir cümlesine katılmıyorum. Bir kere death metali bu kadar genellemek çok çok yanlış. O kadar çok alt dalı var ki artık bu tarzın, birisi için konuştuğunuz şey ötekini tutmayabilir. İskandinav grupların tarzları farklıdır, Amerikalıların farklı, hatta İskandinavların ülkeden ülkeye, hatta bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. Mesela 1. cümleye bakarsak bunun Özellikle doğu Amerikalı gruplara göre yazılmış olduğunu anlıyoruz. Çünkü death metal kültürüne şekil veren çok önemli gruplardan Dark Tranquillity oldukça gerçek şeylerden bahsetmektedir sözlerinde. Aynı şekilde Opeth de bu tarz hakkında yapılan genellemelerin ne kadar yanlış olduğunu gösterir bize. Adamlar aşktan, çayırdan çimenden bahsediyolar ya hangi tarzda var bu :)))

Death metali icra eden İskandinav grupların birçoğunda odukça gelişmiş teknik becerilere sahiptir, Amerikalılarsa her zaman olduğu gibi işin abartısında, gösterişindedir. Yukardaki tanımda geçen 2. cümle de zaten Amerikan gruplarını anlatır. Diğer hiç bir ülkede çok nadir alternatifler dışında bu şekilde death metal yapıldığını bilmiyorum ben :)

Ayrıca, death metal'de blastbeats'e, grindcore vokallere,
    doom korolara sıkça yer verilir

O kadar yıl death metal dinledim ama doom korolara falan pek rastladığım söylenemez. Hatta nerdeyse hiç söylenemez. :/

Thrash'in peşinden doğan daha kült ve
    tutucu bir underground yapıdır.

1 Thrash'in arkasından mı geliyormuş :O Nası yani???
    2 Daha kült ve tutucu muymuş?? :O Death metal belki de diğer türlere nazaran kendi içinde en çok farklılık gösteren bir türdür. Birisi çıkıp da death metal çok katı bi yapıya sahiptir gibi bi laf söylerse u onun sadece cahilliğini gösterir, death kadar geniş yelpazesi olan başka bi metal türü daha yoktur çünkü.
    3 Hiç de underground bir yapısı yoktur. Aksine en popüler 2-3 türden biridir. İyi ki de öyledir :)

Valla gördüğün gibi bir cümlesine bile katılmıyorum bu tanımın. Diğerlerinde de çok garip abuk subuk yanlışlar var bana göre ama insanların "metali sınıflandırma isteği"ni doyurucaksa iyidir yine de.

Sadece gençler yanlış bilgilensin istemedim. (Bkz: Deftones'a nu-metal denmiş) Neyse bi denyo çıkıp da "Cradle Of Filth'e de black metal denmiş onlar pop yapıyo" demeden ortamdan uzaklaşayım :)))

• Ktulu • 29 Temmuz 2007 12:59 • #529815
    GROOVE
    İnsonı harekete geçiren, headbang'e ve çılgınca eğlenmeye iten, oldukça
    enerjik bir türdür. Groove'un babası AC/DC'dir. Maıden ve Dio'da sıkça bu
    türe yer verir. Aerosmith'in "Draw the line" belki de bu güne kadar yapılmış
    en iyi groove parçadır. "Sick as adog" , "Adam!s apple"da da groove
    yapılmıştır. Fakat bu işin patronu Accept'tir. "Restless and wild","Aiming
    high","Man enough to cros" ve "Bound to fall"u dinlemelisiniz. 1990'ların
    başında Mustaine ve Trouble bayrağı kapmışlardır. Şimdi ise Entombed,
    Dismember ve Dearly Beheaded gibi death'e yakın gruplar daha çok grınd kokan bir groove yapmaktadır. Kısacası groove, metal müziği, diğer müziklerin ötesine götürmektedir. Bu büyülü kıvılcım en iyi bir metal aksamla çalışmaktadır. Bu iyi metal'in insanı yerinden hoplatmasının sebebidir.

Bu yazıya bakarsak makaleyi yazan kişinin 80ler manyağı birisi olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu üslubu hiç bir tarzda kullanmamış bi kere :)
  • Serpent_King • 29 Temmuz 2007 13:27 • #529819
    2 saat prova vardı , 8 de bitti , 1 saat oturduk ve malesef benim eve 10 dan sonra vesait yok.organına da s..tırma. :)
  • NeGüZeL_İsTnbL • 29 Temmuz 2007 13:28 • #529820
    Death Metal

Death metal bir heavy metal ve thrash metal birleşiminden olan bir türdür. İlk olarak ABD'de (özellikle Florida ve Californiya), Avrupa'da (özellikle ingiltere ve isveç) ve Kanada'da 1980'in sonunda ve 1990'ların başında ortaya çıkmıştır. Death metal, heavy metalin çoğu alt türlerinde olduğu gibi tanımlanması çok zor bir türdür. Bazı fanların ve müzisyenlerin bu tür ve alt türlerin hakkında sert genel düşünceleri vardır. Diğeleriyse böyle kategorize etmenin sınırlayıcı ve gereksiz olduğunu düşünmekteler. Bir çok zaman bi türden diğer türe atlayış görülmektedir ve metal olmayan müziklerin katılması da sık sık rastlanılan bir şeydir. Death metal aşırı brutalliğiyle, güçlülüğüyle ve hızıyla tanınmıştır. Blast beath'ler (aşırı hızda gitar ve davul bassları) müziğe güçlülük katmak için müziğin içerisine alınır. Vokaller, death grunts (death vocal/ death growl da deniliyor, anlaşılması zor olan death ve grind müzik vokali), pürüzlü, sert ve mistiktir vokaller (bazen sevmeyenler tarafından "cookie monster" (bisküvi canavarı) vokali denilir.) Death metalin sözleri genelde toplumun daha karanlık yönlerini içermekte, diğer metal türlerinin kaçındığı konuları işlerler. Ama bazı gruplar, Dying Fetus gibi çoğu zaman siyasetle igili sözler kullanırlar. Ölümcüllüğe odaklanmanın ve müzik doğasının aşıraya kaçtığından death metal ismi verilmiştir. Diğer gruplar hala sözlerini korku filmlerinden esinlenerek yazarlar, mesela, Death, Cannibal Corpse, Mortician Death metal beklenmedik tempolarıyla, aşırı hızlı ve komplike (karmakarışık) gitar ve çift bass riffler içerir. Çoğu gruplar düşük tune ve distortion'lı gitarlar kullanırlar (genelde iki gitar kullanırlar), biri ritmi biride 'lead' (ana) gitar bölümleri çalar, çift basslı davullar ve death vokaller kullanılır. Bazı gruplar efekt için rastgele klavye veya başka enstrümanlar katarlar müziğin içine. Bütün metal türlerinden, death metal en çok fiziksel katkı gerektiren türdür.
  • Serpent_King • 29 Temmuz 2007 13:34 • #529821
    türlere ait senin yaptığın tarzda açıklamalar yapmak bir kere çok saçma sapan ve yanlış.death metal böyledir , black metal böyledir sözleri böyledir filan oldukça saçma.

hardcore dinleyip de böyle fikirlere sahip olan bir insan da dilediği fikre sahip olabilir.bunun senin canının sıkmasını da anlayabilmiş değilim.adam sana küfür etmiyor gördüğüm kadarıyla.

hardcore - metalcore derken - yi ve anlamında kullandım veya değil.evet ikisi de endüstriyel bir soundtur.90 ların başında türemişler ve 80 akımını yok etmişlerdir.merak etme aralarındaki farkı baya iyi biliyorum.

türe bağlı olmak ila kastettiğim şeyi malesef anlayamamışsın.bütün türleri dinlemekle , türler arasında önyargı sahibi olmak idi kastettiğim şey.

black metal tonu nedir ? işte yine hala aynı yerdeyiz.şimdi de black metal tonu diye bir şey çıktı.dün down tuning i gördük bu gün de black metal tonu hadi hayırlısı.
  • Serpent_King • 29 Temmuz 2007 13:41 • #529822
    türlere böyle tanımlar yapmak çok yanlış işte...

zottirik metal : gruplarda genellikle 3 gitar 2 bas 1 davul bulunur.gitarlar hep mi notasını çalarlar bu hep böyledir.zaman zaman doom korolar (o ne ? ) ve down tuning etkileşimleri görülür.bu grupların basçılarının %80 i sarı saçlıdır değilse bile sarıya boyatırlar.zaman zaman çok aşırı abartı teknik kısımların yanında barok dönem etkileri de görülür.death metale yeni bir soluk getirmiştir.bu sayılanların dışına çıkan hiçbir grup da zottirik metal değildir!.
  • best of beso • 29 Temmuz 2007 14:39 • #529824
    sonuç:biri bişey paylaşmadan önce iyi düşünmeli taşınmalı bir bilene danışmalı tekrar danışmalı bi daha danışmalı bi daha.. sonra tekrar taşınmalı bir daha düşünmeli..bırak paylaşma kardeşim kendi bildiğin kendine kalsın ya :)