Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Metal Müzik Türleri

• SlipknotSlave • 30 Temmuz 2007 03:13 • #529900
    daha yararlı başlıklar...

bu noktadada işte paylaşım budur diyebilirim.
  • death_metal_e • 31 Temmuz 2007 00:02 • #529943
    ya afedersin ben de bir Slipknot fanıyım...kızma canım nolur ama sadece merakımdan soruyorum:Slipknot nu metal sınıfı için biraz fazla sert değil mi?
  • SlipknotSlave • 31 Temmuz 2007 00:38 • #529945
    bak bu konu anketlerde defalarca tartışıldı ve kabak tadı verdi forumada bunun için başlık açılmasını uygun bulmuyorum zira slipknot müzik mi yapıyor diyen sivriler çıkacaktır. Hatrını kırmayarak açıyorum başlığı maksat tartışılsın ve paylaşım olsun neden nu metal neden nu metal değil.
  • vinner_k • 31 Temmuz 2007 00:45 • #529949
    Nerde folk metal nerde bu sslave?

nerde bu muhteşem türün yazısı
  • SlipknotSlave • 31 Temmuz 2007 00:51 • #529950

Fikrimce, Folk Metal aslında bir miktar uydurma bir terminoloji. Nedir derseniz, halk müziği ezgileri ile süslenmiş trash/death metal arası bir tarz. Ensiferum ise bu tarzın en klişe örneklerinden birisi. Oldum olası Folk Metal'e karşı biraz soğuk olmama karşın Ensiferum dikkatimi çekmeyi başarmış nadir gruplardandır. Victory Songs ise grubun 2007 yılı tarihli en son albümleri. Bu albümde yine grup bence aynen Children Of Bodom gibi Death vokal ile Power Metal yapıp üzerine de halk müziği ezgilerinden sos serpiştirmiş. Sonuçta ortaya kimi yerlerde banal olduğunu düşündüğüm ucube bir tarz çıkmış.

Hemen hemen tüm şarkılar aynı havada. Klasik gitar, yan flüt, klavye süslü bir iki melodik partisyonun ardından gümbür gümbür power metal üstüne death vokal ortada bir yerde şarkı duruluyor ve yine başlangıçtaki melodiye benzer bir melodi çalıyor ve yine gümbür gümbür power metal ile şarkı sonlanıyor. Bu klasik tarz ile Ensiferum artık kendisini tekrar etmeye başladı diye düşünüyorum. Albümde bir tane bile kayda değer gitar solosu olmaması da bence albümün diğer eksi yanlarından.
  • SlipknotSlave • 31 Temmuz 2007 00:52 • #529951

al sana süper bir ctrl+v vinner_k seni mi kırcaz :D
  • vinner_k • 31 Temmuz 2007 00:53 • #529952

senfoniyi de açıklar mısınız acaba slave bey.? senfonik metal nerde
  • Ktulu • 31 Temmuz 2007 21:54 • #529987
    dark_ambient demiş ki:
    Amerikan death metali ile kıyaslandığında iskandinav death gruplarının çok gelişmiş teknik becerilere sahip oldukları fikrine de kesinlikle katılmam..

Norther (direk cob özentisi)
    Kalmah,
    Ensiferum,
    Wintersun
    Arch Enemy vss

Bence hiçbirinin ayırt edici özelleiği yok.Kötüdür demiyorum ama hepsi birbirinin kopyası, belli kalıplara sıkışmış gruplar..

YOK ARTIK! derim ben de buna...

Kimse şimdi bana gelip de Cannibal Corpse'la, Nile'la bir Kalmah'ı, bir Arch Enemy'yi karşılaştırmasın :))) Teknik kaliteden kastın aşırı anlamsız sololardan ve gereksiz twinlerden ibaretse Nile'ı tek geçerim bu konuda.. Death ise benim bahsettiğim Florida death metaliyle alakası olmayan bir gruptur. Ayrıca Suffocation gibi ŞOV'dan başka işi olmayan adamların da teknik becerilerinin kuvvetliliği konusunda pek katılmıyorum sana... Asıl dikkat çekmek istediğim nokta Amerikalıların müzikten çok bu tp propoganda olaylarına girişmesi, aşırı abartılması ve büyük bir ülke olmasından dolayı çok dinleniliyormuş gibi gözükmesinin onların "büyük" gruplar oldukları anlamına gelmediği. Bir Kalmah gibi, Children Of Bodom gibi her enstrümanı çalan elemanın virtüöz oldukları ve bunu da başarılı bestelerle destekledikleri gerçeğini tam tersi şekilde Amerikalı grupların yaptığı "benzerlik" olayını isveçlilere ya da Swedish Death'e maletmek cahillikten başka birşey değil bence. Ensiferum diğer birçok İskandinav grubundan farklı özelliklere sahiptir. Savaşlardan, kahramanlıklardan bahseder, zaten grubun adı da "kılıç taşımak" anlamına gelir. Bu konuda bir tek Amon Amarth'a benzer lirik bazında o da. Norther zaten bir yan-proje'dir, başlı başına bir grup bile değildir. Toplamadır yani.. Birçok grubun özelliğini taşıması da bu yüzdendir. Bodom'la da Kalmah kadar benzeyemez bile. Hatta hiç alakası olmadığını da Final Countdown cover'ı hariç sadece bir parçasını dinlediysen bile anlayabilmiş olman gerekirdi... Kalmah'ın tarzı konusunda ise diyecek hiçbrşey yoktur. Adamlar bütün enstrümanları da yalayıp yutmuşlardır, sevilmese bile eli öpülecek gruptur. Arch Enemy ise Avrupa'nın tartışmasız en iyi death gruplarından biridir zaten. İşini sadece stüdyoda bitirmeyen, prodüksiyonla da aşırı zaman harcayan, işlerinin elinden gelebildiğince iyi olmasını amaçlayan oldukça profesyonel bir gruptur. Bu konuda da diğer grupların örnek alması gerektiği insanlardır ayrıca. Bizim amatörlerin de dahil olmak üzere. Opeth'in de progressive elementler barındırdığını bilmeyen metal insanı olmasın zaten. Bu da onların death metal yapmadığını göstermez zannımca...

Dark Tranquillity'nin ne kadar death metal yaptığını da başka arkadaşla tartışırsın artık.

• Ktulu • 31 Temmuz 2007 22:01 • #529988

Son albümü bend e beğenmedim. Ensiferum'u tanımak için 2004 yılında çıkan Iron albümünü dinlemeni tavsiye ederim. "Değişik" diyebileceğin şeyler bol bol mevcut orda :)

O da kesmezse Fintroll dinle biraz, albümlerin isimlerini hatırlıyamıyorum şimdi hepsi Fince zaten.
  • Serpent_King • 31 Temmuz 2007 22:55 • #529989

einherjer , wintersun , mithotyn , moonsorrow , v e i n , falchion (yaş ortalamaları 18)... bunların hepsi mükemmel viking metal grupları , bazılarında folk öğeler (çoğunda) mevcut.