dark_ambient demiş ki:
Amerikan death metali ile kıyaslandığında iskandinav death gruplarının çok gelişmiş teknik becerilere sahip oldukları fikrine de kesinlikle katılmam..
Norther (direk cob özentisi)
Kalmah,
Ensiferum,
Wintersun
Arch Enemy vss
Bence hiçbirinin ayırt edici özelleiği yok.Kötüdür demiyorum ama hepsi birbirinin kopyası, belli kalıplara sıkışmış gruplar..
YOK ARTIK! derim ben de buna...
Kimse şimdi bana gelip de Cannibal Corpse'la, Nile'la bir Kalmah'ı, bir Arch Enemy'yi karşılaştırmasın :))) Teknik kaliteden kastın aşırı anlamsız sololardan ve gereksiz twinlerden ibaretse Nile'ı tek geçerim bu konuda.. Death ise benim bahsettiğim Florida death metaliyle alakası olmayan bir gruptur. Ayrıca Suffocation gibi
ŞOV'dan başka işi olmayan adamların da teknik becerilerinin kuvvetliliği konusunda pek katılmıyorum sana... Asıl dikkat çekmek istediğim nokta Amerikalıların müzikten çok bu tp propoganda olaylarına girişmesi, aşırı abartılması ve büyük bir ülke olmasından dolayı çok dinleniliyormuş gibi gözükmesinin onların "büyük" gruplar oldukları anlamına gelmediği. Bir Kalmah gibi, Children Of Bodom gibi her enstrümanı çalan elemanın
virtüöz oldukları ve bunu da başarılı bestelerle destekledikleri gerçeğini tam tersi şekilde Amerikalı grupların yaptığı "benzerlik" olayını isveçlilere ya da Swedish Death'e maletmek cahillikten başka birşey değil bence. Ensiferum diğer birçok İskandinav grubundan farklı özelliklere sahiptir. Savaşlardan, kahramanlıklardan bahseder, zaten grubun adı da "kılıç taşımak" anlamına gelir. Bu konuda bir tek Amon Amarth'a benzer lirik bazında o da. Norther zaten bir
yan-proje'dir, başlı başına bir grup bile değildir. Toplamadır yani.. Birçok grubun özelliğini taşıması da bu yüzdendir. Bodom'la da Kalmah kadar benzeyemez bile. Hatta hiç alakası olmadığını da Final Countdown cover'ı hariç sadece bir parçasını dinlediysen bile anlayabilmiş olman gerekirdi... Kalmah'ın tarzı konusunda ise diyecek hiçbrşey yoktur. Adamlar bütün enstrümanları da yalayıp yutmuşlardır, sevilmese bile eli öpülecek gruptur. Arch Enemy ise Avrupa'nın tartışmasız en iyi death gruplarından biridir zaten. İşini sadece stüdyoda bitirmeyen, prodüksiyonla da
aşırı zaman harcayan, işlerinin elinden gelebildiğince iyi olmasını amaçlayan oldukça profesyonel bir gruptur. Bu konuda da diğer grupların örnek alması gerektiği insanlardır ayrıca. Bizim amatörlerin de dahil olmak üzere. Opeth'in de progressive elementler barındırdığını bilmeyen metal insanı olmasın zaten. Bu da onların death metal yapmadığını göstermez zannımca...
Dark Tranquillity'nin ne kadar death metal yaptığını da başka arkadaşla tartışırsın artık.