-
...bir de biz mesajları silebilsek bu arada...
-
bu konuya en iyi örnek metallica olmaz mıydı sizce??
-
belki ancak ona zamanla körelme de denebilir...
-
tam tersine metallicanın yaptığı müzikte bir gariplik yok nasıl ilk albümden son albüme şarkılar arasında hiç bir benzerlik yoksa, yeniyi güzeli arıyorlarsa, daima güncel kalıyorlarsa bu metallicaya ya da bir gruba bağlı değil dinleyen kişiye bağlıdır, zira kişi, kafasında oluşturduğu kült kalıpları dinlemek ister, a yapıyorsa bir grup b'yi denemişse o grup o kişi için bitmiştir. Kişiye bağlıdır.
-
Kalite hiçbir zaman popüler olamaz, popüler olursada Kaliteli olamaz
ben de buna katılmadım.kalite zaman zaman popüler oluyor ama yanındaki kalitesizlerle beraber çıra gibi yanıyor.yani devamlılık hiçbir zaman yok kalite konusunda.
-
hayır..
sorunun cevabı daimada hayır olmalıdır..
popülarite kalitesizliği beraberinde getirmez..
ama amacı paradan başka 1 şey olmayan yapımlarda ne kadar popüler olsalarda çerez olmaktan kurtulamazlar..
popülarite aslında beraberinde daha kaliteli olma gereksinimini getirir..
yaptığınızın daha iyisini yapamaz ya da en azından yerinizde sayamazsanız (ki bu yerinde sayma da uzun süreli olursa yine başarısızlık olarak yorumlanır kitlelerce..) sizin sonunuz gelmiştir..
sizden daha kötü işler yapan insanlar sizden daha fazla yüceltilmeye başlarlar..
sadece müzik açısından bakılmamalıdır bu konuya..
örneğin türk sineması yıllardır (yanılmıyorsam hala da) amacı yalnızca bu işten büyük para kaldırmaya,eve ekmek götürmeye yönelik olduğu için 1 türlü başarılı olamamıştır..
oysa bakınız david fincher'ın fight club'ı ne kadar popülerdir ve ondan kalitesiz diye bahsetmek kalitesizlik olarak addedilir..
amacı popülarite,para vs. olan her iş muhakkak kalitesizliğe doğru yönelecektir..
bu popülaritenin kalitesizliği getirdiği anlamına gelmez..
popülarite sayesinde kazanılan paralar büyük işler başarmak için harcanırsa bundan hem yapan hemde bu işi bekleyen kitle büyük fayda görür..
www.ulan bunlar benim düşüncelerim.ve size beni eleştirme hakkını vermiyorum.com'dan alınmamıştır;aksine site de kendi uydurmamdır..
-
herkes dinneyince dinneyesim gelmiyor :D gibi şeyler oluveriyo ama boşver müziğiğ popüleriteyi filan
-
kitlesine göre değişkenlik gösterir.
-
evet sana katılıyorum.
dınleyıcı sevıyesız ve cabuk tuketen cınsten olunca popularıtede arkasında kalıtesızlıgı getırıyoo..
bu bızım ulkemızde boyle ama sadece dınleyıcıyı suclamakta yanlıs.. bunun onemlı sebepleroınden bırısı de medya ve reklamlar.
ve yapımcılar..
dıger yandan bı cok yerde bu tam tersı..
genelleme yapmak acıkcası yanlıs olur..
-
kitleyi grup belirlermiyo mu?ama popülerlikle belki işler grubun bile istemediği noktaya geliyodur?