Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

nefesli enstrumanda diyafram nasıl kullanılır

• You • 25 Eylül 2007 18:54 • #531529
    süper bir egzersiz daha işte...
  • sadecemüzik • 25 Eylül 2007 19:07 • #531530
    Başka egzersizler de var ama söz konusu bir enstrümanist olduğu için öneride bulunma konusunda çekimserim. :))
  • You • 25 Eylül 2007 19:33 • #531531
    yaz yaz.. sen şancımısın? benmde oklda birinci sınfta şan dersm vardı.. trt korosundaydk faln bi ara (= tıs tıs tıs yapa yapa kafayı yedik valla :))
  • sadecemüzik • 26 Eylül 2007 20:05 • #531540
    İki sene şan dersi aldım, opera aryaları ve antik aryalar söylüyorum. Faydası olacaksa diğer egzersizleri de yazabilirim tabii. Hatta yazayım:

1) Bacaklarını omuz hizasında açıp öne eğil, kollarını serbestçe aşağı bırak. Diyaframına burnundan nefes al, ağzından hızlıca ver. Eğilmiş durumdayken diyaframa nefes almak daha zor olacağı için bu egzersiz diyaframının gelişmesine yardımcı olacaktır. Yalnız doğrulurken dikkat et, başın dönebilir, şahsen benim başım çok dönüyor. :)) Yavaşça doğrulabilirsin. Bu egzersizi de 3 set ve her sette 8 kez olmak üzere yapabilirsin. Tercihen daha fazla veya daha az da yapabilirsin tabii.

2)Duvara yaslan. Bacaklarını omuz genişliğinde aç. Nefes ver, tamamen boşalt ciğerlerindeki ve diyaframındaki havayı. 10 saniye bekledikten sonra burnundan nefes al. Nefes almaya çok ihtiyacın olduğu için nefes direkt olarak diyaframına dolacaktır.

Not: Bu egzersizleri ayakta yap. :))
  • CelineAbsolute • 10 Ekim 2007 20:05 • #531742
    valla karnına elını koy ve ses alıştırması yap ..
    bu sekılde çalış karnından nefes almaya çalış karnının hareketını göreceksın ayrıntılı bı sekılde annemden aldıgım bılgıler sonucunda özet yazacağım..