-
?
-
Türkiye ve insanları
-
nickin bile arabesk kokarken bu soruyu sorman saçma değil mi? :)
-
Populer kulturun eseridir bu.Ve sordugun soru ancak bu durum devam ettigi surece anlamli kalabilir.
Hayat arabesklestikce ,insanlarin egilimleride arabesklesiyor.Turkiye`de muzik `Popstar`a endeksleniyor.
Daha ne olsun ,turkiye`de TRT`de yayinlanan ilk arabesk parca `Kimbilir` adli sarkidir.Ne der sarki `ufakta batan gunes ne zaman dogacak kimbilir` Kasvet ,umutsuzluk.E tabi ulkede seker ,ekmek karneyle satilir.
Ve kurtalan expresin `lambaya puf de` sarkisinin sozlerinin yasaklanmasida ayni doneme denk gelir.Daha sonra sarkiyi enstrumental calarlar ,bu seferde gitarin `mustehcen` calindigi gerekcesi ile sarki yine yasaklanir.
Cok kanal ,tek renk ,tek ses.Alicinizin ayarlariyla oynamayin.
-
?
Kirk yillik rockcilar bile arabesk coverlari yapmaya basladilar.`Alternatif`in (ne demekse karete`nin rock ,blues tarihcelerini arastirip yazdigi gunleri animsadim.) yeni isimleri albumlerinde bir zamanlarin `nostaljik` parcalarini pisirip ,pisirip onumuze koyuyorlar.`Duman` sagolsun ,ne yenilik ,ne uretim ama.
Ozgun ,farkli adamlarda cok agir elestiriliyor.`Sevgi,begeni` gibi subjektif yargilardan uzak yorumluyorum `Hayko Cepkin`.
Muzik endustrisi seklinde bir deyim varsa ,ulkede tum olanlar bir `piyasa` paydasi altinda betimleniyor ve sekillendiriliyorsa ne yapacaksin ? O zaman muzik bir arz-talep denkleminin tarali alani olur.integral bir hesapla muzik yapilir.O zaman arabeskte bu bagintinin bir fonksiyonu olur.
Simdi sorunu iki boyutlu bir ortamda mi yoksa ,uzay analitiginde mi cevaplayayim:))))
-
çünkü arabesk adı üstünde arap kültüründen gelmektedir ve de türkler islamiyetin kabulunden beri arap kültürünün etkisi altındadır umarım bir gün kurtulurlar :)
-
dini öğeleri karıştırmayalım lütfen,
-
e yalan mı dediği
-
Bu filmi daha önce gördük; forumlarda bu konular ustruplu tartışılamadı hiçbir zaman.
-
o konuda haklısın.