Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden bir çok parça arabesk kokuyor

• ToolJack • 4 Haziran 2008 01:07 • #534164
    Ağrı Dağın Eteğinde diyorum başka bişy demiyorumm xD
  • leviathenn • 4 Haziran 2008 22:08 • #534176
    yuhaha helvani yerim inşallah senin - küçük ibo :P
  • As_i_Lay_Dying • 6 Haziran 2008 01:52 • #534196
    arabesk'in Türk kültürü olduğu düşünülüyo Kanımca. ve sağolsun mükemmel yaratıcılkıktaki anadolu rakı gruplarıda kopmuşlar gidiyolar. Duman Manga konserlerinde Neden Head Bang yapılır :D
  • leviathenn • 6 Haziran 2008 15:17 • #534203
    en azından emre aydın da head bang yapmıyolar yuhaha :D:D:D yoksa yapıyolar mı :S hiç izlemedim konserini :D
  • CRNYLDZ • 6 Haziran 2008 16:05 • #534204
    yok izledim ama yapmıyor :)dimi?
  • As_i_Lay_Dying • 6 Haziran 2008 23:02 • #534208
    Haluk levent'te bilem yapıyolar :D ben gördüm
  • cdplayer • 9 Haziran 2008 19:20 • #534261
    Halay da çekebilirlerdi.buna da şükür hesaabı. halay eşliğinde head bang! denemek lazım :)
  • kurukafa • 9 Haziran 2008 21:28 • #534262
    memlekette acı, soğan ve sarımsak çok tutuluyor. bu yüzden her yerde, her şeyde kullanılıyor. ben ona bağlıyorum
  • nazmiyyeaah • 10 Haziran 2008 01:10 • #534263
    yahu gidiyorum geliyorum hala bu konu konuşuluyo ya :)))

"düm düm teke tek düm teke tek aarabesk bu aarabesk"
  • kumdan_kaleler • 10 Haziran 2008 07:40 • #534267
    Fatih Akin`in `Crossing the Bridge` belgeselinde soyle bir anektod vardi :

`Dogu ve Bati arasinda kopru kurmak kadar naif bir olgu degil bu.Dogu dogudur ,Bati batidir diyen ve ikisinin asla bir araya gelemeyecegini soyleyen dusunce bence cok sacma.Bu yuzyillardir mevcut iktidar cevrelerince ayakta tutulan tarihsel bir yalan!Ama bugün Beyaz Saray'da oturanlarin,büyük bir uygarlik çatismasi oldugunu iddia edebilmek için böyle bir yalana ihtiyaçlari var.Sovyetler Birliginin çöküsünün ardindan yeni bir korku nesnesi yaratma ihtiyaci kaçinilmaz hale gelmisti.Alti, yedi yil ugrastilar ve nihayet insanlari ölümüne korkutmak için kullanabilecekleri baska bir nesne buldular.
    Daha dogrusu yeni bir düsman yarattilar.Dogu'nun Istanbul'dan baslayip Çin'e ya da her nereye gidiyorsa oraya kadar uzandigina; Bati'nin da Yunanistan'dan baslayip Los Angeles'e kadar gittigine inanmiyorum.`

Yaratilan ,dusman kendi karsitina donusurse ne olacakti? Donusuyordu da!

Bizim 80`lerde baslayan bu `karmakarisik` ,anlam veremedigimiz bu `kultur`un hic mi politika ile ilgisi yoktu?

Avrupa`da 68 ile baslayan `kursun sikma ,cicek at` `savasma sevis` bir anda uyusturucu ,sex ve vandalizme donusmemismiydi?

Simdi yapisal ve `kendine ait` olmayan bir seyi tartisiyoruz ? Neden `arabesk kokuyor`u!

Her olay maddi sekillenisini tarihten beslenerek gerceklestirmez mi?

Bizde de bir anda jiletlere ,gogoya donusmedi mi?

Halbuki sorunun ozu bir reklamda gizli :

Itirazin ,ihtiyaca donustugu Muslum Baba`nin reklamdaki upuzun ihtiyac listesine bir goz atmak gerek.

Sozun ozu ;

Sevme ,begenme gibi subjektif algilarin otesinde gelisiyor Turkiye`de ve dunya`da kultur yozlasmasi.