-
Sadece biz değil bir çok müzisyen bu doğu ögelerini kullanıyo ki.Arabesque mi ne.klasik parça bile vardı ben hatırlıyorum
Ama ülkemzidekiler fantezi denen abidik gubidik bir şey yapıyolar.
-
arabek konusuna olumsuz yaklaşanlar tamamen şarkı sözlerine dikkat eden insanlar.demek ki olumsuz eleştiri yaparken bile farkında olmadan içlerinde arabesk bir yaşam tarzını gizliyorlar.
ya biz böyleyiz,batılı değiliz.doğuluyuz.bunu kabul etmek neden bu kadr gücüne gidiyor insanların!
-
asıl böyle bi durumun aksini şaşkın karşılamalıydık neden arabesk kokmuyor diye. Osmanlılar zaten arabesk ezgileriyle kaynaşmış ki zaten bizde onların evlatlarıyız :) gayet normal tırsmayınız :P ve ben memnunum da açıkçası. anlamsız avrupa özentisi pop şarkıları yerine en azından anlamsız ama bize ait olan arabesk şarkılarını dinlemek daha güzel.hem o kadar da soğuk bakmıyorum ben arabeske. demir demirkan-kahpe mesela nasıl da belli ediyo sözlerinden, müziğinden ve gayet güzel bir sentez olmuş bence.rock bir şarkıda türk (ya da arabes hangisini diyorsanız) ezgileri ancak bu kadar güzel temsiledilebilir :)
arabesk kokan bir parça ve güzel de :) ve arabesk kokmasının nedenide zaten arabesk bir toplum olmamız
-
aklıma sabancı üniversitesi'nin muzikus adlı kulübünün yıllar önce düzenlediği konserler dizisinin adı geldi: itiraf ediyoruz, biz bu şarkıları seviyoruz. bu konserlerde dillere dolanmış şarkılara imza atan arabesk şarkıcıları konser veriyordu.
bu doğru. ama bu müzik türü genelde köyden kente göçetmiş, ezilmiş, hor görülmüş, üstüne bir de aşkına karşılık bulamamış adamceğizlerin dertlerini haykırdığı için, şehirliler tarafından ve ya şehirlileşmeyi başaranlar tarafından aşağı görülmüş.
ancak bilinçaltlarımız, bir aşk acısı çektiğimizde, işten atıldığımızda, pişman olduğumuzda yine arabeske gösterir deşarj olma yolunu. rock müzik açısından ele alacak olursam bu soruyu şöyle derim: iskandinav, kendi rock'ının o ülkenin ruhundan süzüp sunuyorsa, italyan kendi rock'ını kendi ruhundan süzüp sunuyorsa, brezilyalı da, türk de kendi rock'ını kendi ruhundan süzüp sunacaktır. elbette ki bu bağlamda içinde bulunduğu kültürün acıyı dile getiriş şeklinden illaki etkilenecektir. arabesk bu yüzden bulaşıyor acılı şarkılarımıza.
bence çok da sakıncası yok. bilakis gayet enteresan gelir bana bu. çünkü arabeskin acısı sisteme tutunamayan adamlardan, rockın sertliği de sisteme olan öfkeden gelir. Türkiye de acaip bir ülke olduğundan, bu da ilginç bir sentez oluyor, diyerek bitireyim konuyu.
ekstra bilgi: bu arada arabesk bir süsleme sanatı terimidir. avrupalılar bunu ilk kez arapların eserlerinde gördükleri için arabesk demişlerdir. oysa ilk bulanlar türklerdir.
bizler tarihimizi süper harikulade dehşet müthiş bildiğimzden, her .oku avrupadan almak zorundaymışız gibi, bize ait bu süsleme sanatının adını da onlar gibi ifade ediyoruz. iyi halt ediyoruz.
-
iskandinav, kendi rock'ının o ülkenin ruhundan süzüp sunuyorsa, italyan kendi rock'ını kendi ruhundan süzüp sunuyorsa, brezilyalı da, türk de kendi rock'ını kendi ruhundan süzüp sunacaktır.
gayet doğru.. burda bir çok kişi soulfly, ill nino dinliyor. hepsi latin ezgileri kokmuyor mu? bizimki de böyle bir şey işte, herkes etkileniyor yaşadığı yerin kültüründen..
-
Yaşasın arabesk! :)))
-
yuhaha son nokta mı oldu bu yuhaha xD bence biz doğulu bi ülke değiliz batılı bi ülke de değiliz ama şu var arabeske karşı değilim bu kadar yaygın olmasına karşıyım her yerde metal müzik çalması da beni rahatsız ederdi ayrıca arabesk bizim kültürümüz değil gerçek türk kültürünü merak edenler lütfen orta asya türk kültürünü araştırsın bizim kültürümüz o işte
-
slaveiwuer rulez ! hailz göktengri!
-
pardon?
-
türk kültürünün yozlaştığını, türklerin derhal özüne dönmesini savunan bir türk black metal grubu slaveiwuer. arkadaş onları anmak istemiş konu açılmışken :P