"1" sayfa yazı yazmışsın ama, ilginçtir kızdığım noktaya bir türlü gelememişsin. yahu "resim" diyorum resim, o adamın resmi üzerinden eğlenmeye nasıl hakkını var? -belli, bir yerden scanlenmiş "1" resim adamın haberinin olmadığı yüzde bin beş yüz.-
müzik benim için çok hassas bir nokta, ve bunu günümüzde hakkıyla yapabilen insanlar oldukça az. bir çoklarının çıkıp kendini "1" şeymiş gibi sunmalarına insanların bir tepki vermesi gerek, benim de bu tepkide seçtiğim yol "dalga geçmek". emvai çeşit çakma grupla, müzisyenle dalga geçtim, hala da geçiyorum. bir insan kendini diğerlerine sunuyorsa, kayde değer şeyler yapması gerekir. çünkü kendini diğerlerine sunmak için gerçekten iyi bir şeyler üretmiş olman gerekir. ancak yaptığın sadece kendini göstermekse, içi boş kalıplarla şovdan ibaretse, dalga geçerim, bunu sonuna kadar savunuyorum.
bir insan gerçekten kötü, bayağı şiirler, besteler yazıyor olabilir. bu bir sorun değildir. ama yaptıklarını başkalarına sunmak bir sorumluluk işidir. tarık mengüç, gökçe, zakkum otursalar evlerinde takılsalar kimsenin hiç bir şey demeye hakkı yoktur. ama sen çıkıp da şakşuka, böğürtlenli reçel dersen orda sorun başlar. kendini sunan insanın diğerlerine bir şeyler verme sorumluluğu vardır, ve biz bu erdemi kaybettik. benim insanlarla dalga geçmemin yegane sebebi budur. hani bir espirinin espirisini anlamazsın da, anlattırınca da tadı kalmaz ya, seninki de aynı hesap oldu şimdi ne yazık ki. -beni buna mecbur bıraktın-
bir de emolarla, tikilerle dalga geçmişsin demişsin. ben hiç bir zaman, kendini sunmamış hiç kimseyle dalga geçmem. genellemeleri sevmem, bu yüzden kavramlarla dalga geçerim -tıpkı bu başlıkta "metalcilikle" geçmem gibi-. bu bağlamda "emo" ile "gothik"le hatta kendimin de içinde bulunduğu pek çok şeyle de dalga geçerim. ama kendi halindeki kimseye dokunmam, bir laf etmem; istedği kadar boyansın süslensin. herkesin kendi özgürlüğü var.
laf sokma amaçlı da hiç bir şeyi sevmem, laf sokma amaçlı da yazı yazmam. mesajında laf sokma amacı güden bir sürü demagoji yapmayıp da, gerçekten soruma cevap verseydin böyle bir görüntü kirliliği olmazdı.
ve hala da soruyorum, kendi halinde bir adamın resmini buraya koyup da dalga geçebilme hakkı nerden geliyor? madem konu sadece kalaycı-hurdacı metalci espiris, o zaman adamın resimi neden var?