-
METALLICA hala popoları tekmelıyor
-
Black album.
-
hep iyi bir aranjör bulmaları ve amerikalı olmaları. aynı parçaları türk bir grup yapsaydı metallicanın şimdiki hali kadar ünlü olacağını zannetmiyorum.
-
şekildir. şimdi herkes kızacak, metallicaya bok atma modası babında; ama bu bir yergi değil, gerçektir. iyi müzik yapan bir sürü grup var, ama çok azının metallica kadar güçlü bir karizması var. bu şekil-karizmanın da yüzde doksanını james hetfield oluşturuyor. adamın duruşu, tipi; gitarı tutuş şekli bile bir ekol. o gruptan james'in haricindekileri at, sokaktan topladığın adamları koy james'in yanına metallica yine bu kadar ünlü olurdu. bu kadar ünlü olmalarındaki en önemli sebep budur bence, tvlerde kliplerinin v.s. dönmesinin. ha müzikle gerçekten ilgilenen bir insan james'in o tipi de olmasa bir yerden mutlaka bulup dinlerdi metallicayı ama, james'te metallicaya metallica imajını veren o tip, karizma olmasa bugün bağdat caddesi kızlarının bile geldiği 50 bin kişilik samiyen konserini veremezdi metallica. amerikada doğmaları da cabası tabi arkadaşın dediği gibi.
-
-adamlar 5 tane zamaın en güzel albümlerini yaptılar ve devirleri kapandı, saygı duyun geçin, daha da lafını etmeyin..
-bu forumda niye sadece metallica muhabbeti yapılıyo anlamıyorum, kaç senedir sıkıldım artık resmen girmez oldum, her 4 entryden 1'i metallica hakkında..
-ufkunuzu genişletin biraz, sadece metalika bilmekle rocker olunmuyo (rocker ne demekse? 5 sene önce böyle bi tabir yoktu sayenizde alıştım). kendinizi metalci filan olmak için de zorlamayın çünkü o triplere giren arkadaşlar iş güç sahibi olunca, gençlikleri gidince yeniden serdar ortaç dinlemeye başlıyolar.
-
katılıyorum, müzikte etkileyicilik çok önemli. zaten amerikada çok tutulan heriflere bakarsan bunu anlayabilirsin. yüzde 50 tip, yüzde 30 reklam, gerisi ne yapabilirsen.
yahu şu tokio hotelden kim etkileniyor peki? geleceğimiz oğlan çocuklarının makyaj yaptığı 80lere mi benzeyecek? 80ler için hep "yetmişlerde gençlerin haline üzülenlerin intihar ettiği yıllar" derim ehuehe.
aslında burdan yeni bir tartışma çıkartabiliriz; "hangi grubun elemanları tipten kaybettiği için iyi bir yere gelemedi?"
-
kaliteli müzik yaptı adamlar zamanında.. sahne şovları da cabası. özellikle yavaş parçalarındaki melodik ritimler akılda kalıcı olduğu için örneğin metal dinlemese de çoğu insan Nothing Else Matters'ı bilir..
-
kesinlikle katılıyorum isim olayıda doğru olabilir ama emeğede saygılı olmak lazım
-
metallicadan daha yetenekli gruplar olsada adamlardaki besteler kimde varki?
ayrıca metallica kadar komple metal grubu tanımlamasını hakeden bir baska grup varmı?
metallicanın tarihini Türkiye tarihinden daha iyi biliyoruz çoğumuz.
kurulusunu, dave'in ayrılısını, cliff'in ölüsü, larSın para gözlülüğü ve mp3 siteleriyle yaptığı gereksiz mücadeleyi, yok load dönemleri, yok st. angel dönemleri gibi eminim hepinizin fikri vardır.
bu kadar "babanızın grubu" olan baska grup varmı?
yoktur sanırım.
neyin çabası bu!?
metallica her albümüyle olay yarattı tartısıldı.
megadeth hep hep metallica ile kıyaslanmak için konusuldu, sepultura max'in gidisiyle adını yitirdi, overkill, anthrax gibi gruplar söndü. bir çogunuz 1-2 sarkısı hariç bir habersinizdir bu gruplardan ama metallicanın albümlerini ezbere sayabilirsiniz, en az bir sarkısının nakaratını tekrarlayabilirsiniz.
metallica metal grubu tanımlamasına her açıdan uyan bana göre tek gruptur. bu yüzdende kendileri müziği bırakana kadar en popüler grup olmaya başaracaklardır.
bir çok müzik yazarının dediği gibi
"metallica efsane olmuş son metal grubudur" diğerleri belli bir dönemleri temsil etmiştir. metallica işe varoldugundan beri her dönemde kendini göstermiştir.
-
HERŞEY Bİ YANA:
MetallicA dünyaca ünlü çünkü;
Dünya'da 1982 yılına kadar trash metal diye birşey yokken,trash metali çıkardı, dünya müzik piyasasını sallayıp çığır açtı,
24 yıldır hep en önde ve buna rağmen eleştireni çok ama onlar eleştirilere kulağını tıkayıp inadına devam etmesini bildiler
Dünyaca ünlü olmalarına rağmen hiç bir zaman için şımarıp efendiliklerini bozmadılar(diğer ne idüğü belirsiz,müzik çalıp söylediklerini zanneden ama aslında hayvan gibi böğüren aynı zamanda görüntü ve ses kirliliği yapıp kendini sanatçı zanneden insanlıklarını yitirmişlerin aksine)ve yaptıklarıyla herzaman topluma örnek oldular,
Diğerleri gibi kafa şişirmediler tersine bazı besteleriyle huzur verdiler
Bana göre HALA DÜNYANIN EN İYİSİ ONLAR!!!!
Yani boşuna eleştirmeye çalışmayın,zaten metallicayı beğenmiyorum diyenlerin gerçek metalci olduklarına inanmam.onlar ancak ve ancak metal müziği özentiden ya da ortam için dinleyenler olduklarına inanırım.Eleştirmeyi bırakında MetallicA'nın bestelerindeki ahenge kulak verin,TABİİ EĞER GERÇEK METALCİYSENİZ!!!!