Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sizce neden özenti rockcılar çoğaldı??

• rocktooche • 17 Ağustos 2008 14:25 • #535472
    neden simsiyah giyinip gözlerine kalem çekerek ve ya converse giyerek , siyah takılar takıp rock dnldiklerini kanıtlamak isterler.. bence rock dinlemek giyim gibi etmenlerle desteklenmemeli.. sizce neden rock dinlemeyi özentilik haline getiriyorlar??
  • linde_ • 17 Ağustos 2008 14:30 • #535473
    Eyvah..

Sen safkan rockçısın tooche anladık. Peki sen neden adını rockla bağdaştırmak adına şekilli tooche yazıyorsun.

Bir yere ulaşın gerçek müziğinizi yapın. Ondan sonra insanları sınıflandırın yahu. Sen kimsin ki insanları sınıflandırıyorsun. Bana göre de sen rock dinlediğini ulu orta belli etmeye çalışıyorsun(nickinden). Senin saydığın etmenlere göre özenti oluyorsun be tooche..
  • metallica129 • 17 Ağustos 2008 17:03 • #535477
    linde öyle bir çıkışmışsın ki sanki sırf çevresindekiler dinlediği için, hava olsun diye bazı müzik tarzlarını benimseyen kimse yok. tamam belki tooche'ın söylediği etkenler bir insanı özenti yapmayabilir yani sırf siyah giyinmek falan; ama özenti bir grup yok diyemezsin; ayrıca kimse bizi insanları sınıflandırmakla şuçlayamaz; çünkü hiçkimse hiçkimseyi sınıflandıramaz;onlar kendilerini kendi davranışlarıyla bir sınıfa koyarlar. hem bir insanın nickine rocktooche yazmasında bir sorun yok bence. sen ne tarz müzik dinliyorsun bilmiyorum; ama dinlediği müzikten gerçekten zevk alan bir insanın dinlediği müzik hayatının çoğu alanında farkedilir düzeyde öne çıkar. sonuçta bir şey seni mutlu ediyorsa seni tanımlıyorsa onu bence nickine yazmanda hiç bir sorun yok. Gördüğün üzere benim nickimde metallica129 yazıyor ve bence ben özenti biri değilim. en azından neden zevk alıyorsam onu yapıyorum ve bence özenti kavramı zevk almadığı halde bazı nedenlerden bazı şeyleri yapmak ve taklit etmek :)
  • linde_ • 17 Ağustos 2008 17:08 • #535478
    Yok sadece bir şeyleri eleştirmeden önce kendi özeleştirinizi yapın. Bu işi senelerdir yapan insanlar bir şey söylemiyor. Kalıplara bu kadar takılırsanız bende illa bir şey bulabilirim insanı kalıba sokmaya çalışan birinde.

İsteyen istediğini dinler giyer kafasını gözünü boyar birader. Bak senin dediğin gibi onlar da sevdiği için yapıyorlardır. Özenti yok demedim zaten. Hepimiz özentiyiz çünkü. Benim sinir oldupum nokta ben özenti değilim en baba rockçıyım metalciyim ayakları yapıp milleti ezenler.
  • metallica129 • 17 Ağustos 2008 19:07 • #535485
    öyle yapıp diğerlerini ezmeye çalışanlar bence kendilerini yukarda gören insanlar ve yine bence, bir insan kendini ne kadar yukarıda görürse aşağıda o kadar takılır kalır. bir insan bir şeyi sevdiği için yapıyorsa ve bundan zevk alıyorsa linde zaten benim gözümde özenti değildir. Dinlediği müziği beğenmemem birini özenti yapmaz veya tshirt rengi veya yüzündeki makyaj... bu arada eğer hepimiz özentiyiz dersen özentilik kavramı diye bir şey bırakmazsın çünkü eğer bir kavram istisnasız her yerde aynıysa ve bu kavrama ters bir başka kavram yoksa, o kavram yok olur. hepimiz özentiyiz derken hiç birimiz tamamen kendimize özgü değiliz dediğini anlıyorum ama özentilik kavramı beğendiğin ve hoşuna giden bir şeyi taklit eden insan için kullanılmamalı bence; çünkü tamam belki sen bu davranışı ilk kez sergilemiyorsun ama sen bu davranışı yaparken beğendiğin ve kişiliğine oturan bir davranışı sergilemiş oluyorsun. sen birinin yaptığını yaparken yine sen oluyorsun. bu nedenle beğendiğin bir davranışı taklit etmek sadece seni sen yapıyor bu da seni özenti kılmaz :):) bence özenti kelimesini başka birini taklit ederken kendi olmayan biri için kullanmalıyız. ör: bir arkadaşım okulda genel olarak rap dinlendiği için rap dinlemeye başladı. bir sene rapçi olarak ortalıkta geziniyordu. sonraki yıl bir grup çocuk okuldan ayrıldı ve geriye kalanların çoğunluğu metalciydi o sene metal dinlemeye başladı bütün kıyafetlerini değiştirdi. sene ortasına doğryanıma geldi yine eski rapçi kıyafetleriyle "metale noolduu?" dedim. cevap: ya ben onu dinleyince kokuyorum adamlar bağrıp duruyolar başım şişiyor dedi :D:D:D
  • linde_ • 17 Ağustos 2008 19:39 • #535487
    Sen birinin özenti olduğunu nasıl anlarsın. Bir müzik türüne heves eder iki sonra vazgeçer ve özenti olur öyle mi? Buna maymun iştahlılık denir. Kulak tınısı denir. Dışarıdan metal daha cazip gelmiştir mesela bir insan davula, gitara, kemana nasıl heves ederse bir adamda bir müzik türüne heves edebilir. Ama sonra sıkılabilir. Mesela gün gelecek belki sende Metallica'dan sıkılacaksın. Metalden sıkılacaksın. O zaman özenti mi olacaksın. O dediğin elemanda denemiş kulağı kaldırmamış rape dönmüş. Yani bunlar çok sığ düşünceler. Herkes bir şeylere özenir. Mesela sen metali rockı seviyorum diyorsun misal. Özentilerde seviyor. Kimse bir müziği içinden lanet okuyarak dinlemez.

Kendine özgü kaç insan var ki "özenti" olmayan. Sende eminim 15-16 yaşlarında bir şeylere özendin. Belki o yaşlarda Metallica'dan haberin bile yoktu. Sonra çevrenden duya duya dinlemeye başladın beğendin ki senin gibi Metallica fanı onlarca eleman var. Kimse kimseyi birebir taklit edemez. Sadece esinlenir. Dış görünüş değildir bir kişiyi özenti yapan. Yaptığı hareketlerdir ve sen bir kişiyi dinlediği müziği göre yargılıyorsan bunun başını çekersin. Çünkü müzik evrenseldir ve Türkiye özgür bir ülkedir isteyen kaşını, gözünü başka bir yerini boyar dinlediği elemana göre. Bol pantolon zincir vb aksesuarlar takabilir. Kulağına 183232 tane delik açabilir. Bunlar bir kişiyi özenti yapmaz. Sen diğer bir insanı sınıflandırıyorsan o sınıflandırdığın şeyin içindesindir. Birinden üstün görünmek seni daha komik durumlara düşürür. Özenti olmaktan daha kötü durumlara.

Yani bunlar boş şeyler. Birini özenti diye aşağılamak. Çok basit düşünceler..
  • metallica129 • 17 Ağustos 2008 21:01 • #535489
    diğerlerini ezmeye çalışanlar bence kendilerini yukarda gören insanlar ve yine bence, bir insan kendini ne kadar yukarıda görürse aşağıda o kadar takılır kalır. diye başladım sana cevabıma ve sonra dedim ki Dinlediği müziği beğenmemem birini özenti yapmaz veya tshirt rengi veya yüzündeki makyaj... diye devam ettim linde ve eğer sen bahsettiğim insanı tanısaydın bunun maymun iştahlılıkla alakası olmadığını ve ne demeğe çalıştığımı gerçekten anlardın. Orada benim onu özenti olarak almamın tek nedeni müziği bırakmasının nedeni onu kokutması. Eğer bana o zaman zevk alıyordum ilk dinlediğimde hoşuma gitmişti deseydi özenti olur muydu sence??? Ve ayrıca kimse birini tamamen taklit edemediği için özentidir. Ya hem benim sana dediğimi anlamıyorsun ben sana dedim ki ben onları sınıflandırmam onlar kendilerini sınıflandırır. O çocuk metal dinledikten bir süre sonra mı korkmaya başladı yani ilk dinlediğinde çok sakin bir müzikti sonra mı birden bütün şarkılar korkutucu oldu yapma yani. Ayrıca hiç kimse dinlediği müziği lanetleyerek dinlemeyebilir ama hepsinin benim müzikten zevk aldığım kadar zevk aldığını söyleme. Benim gibi uyanıp kulaklığını takıp müziğini dinlediği sürece sırıtarak ortalık gezmiyor onlar. Ben müziğe şöyle başladım orada burada radyo duyduğu hoşuma giden şarkıları dinliyordum. Bir arkadaşımla müzikten konuşuyorduk metallica dedi bilmiyorum dedim aa çok iyidir onlar dedi bende o sayede metallicayla tanışmış oldum yani bir bakıma ondan özenmiş oldum hani. Ben hiç kimseden kendimi üstün görmedim ve hiç kimsenin böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Demişler ya size en yakışan kişilik kendinizin kişiliğidir diye bence öyle başkası olmaya kasan kişidir özenti. Kendini yeterli görmez başkası olmaya çalışır. Ben özenti diye hiç kimseyi aşağılamıyorum bu arada bu bir davranış şekli bir kişilik özelliğidir.
  • linde_ • 17 Ağustos 2008 21:13 • #535490
    Tamam gerçek rockçılar Rafet El Roman liriği ekler diyorum ve kapatıyorum konuyu..
  • metallica129 • 17 Ağustos 2008 21:17 • #535491
    peki :D senle tatışmak büyük bir zevkti
  • linde_ • 17 Ağustos 2008 21:21 • #535492
    Aynen metallica129 (: