Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sizce neden özenti rockcılar çoğaldı??

• sunmoon_13 • 27 Ağustos 2008 20:20 • #535584
    Bu özentilik olayını fazla abarttınız artık.
    Başkalarının siyah şeyler giyerek ben rakçıyım ben rakçıyım diye kendini göstermeleri niye sizi bu kadar rahatsız ediyor.
    Madem özenti değilsiniz, madem kuulsunuz,madem kendinizden eminsiniz başkalarından size ne yahu?
  • metallica129 • 27 Ağustos 2008 20:38 • #535586
    pardon da her şeyi özenerek yaptığımız gibi bir tez atmış ortaya ben katılmıyorum bu nedenle karşı çıkıyorum ve tezini açıklamasını istiyorum. her insan hayatında bazı şeyleri özenerek yapar. özentilerin bana dokunan bir özelliği yok ve eğer sen özenti olduğumu düşünüyorsan senin bana özenti demen beni bozmaz şahsen istediğini düşünebilirsin. Ayrıca şu tartışma biri üzerine değil özentilik kavramı üzerine bu nedenle zaten biz başkalarıyla ilgili bir konuşma içerisinde değiliz biz (en azından ben) kendi görüşlerimiz hakkında konuşuyoruz. işte çok kuul (!) olan kısmı da burası zaten :D
  • CRNYLDZ • 27 Ağustos 2008 22:58 • #535589
    hala elbisenin insanın dinlediği müziği anlatmak zorunda olmadığı kanısındayım.. bende klasik müzik,senfonik metal dinliyorum ama hiçbir halimden belli değil.... görenler popçu sanıyor oayrı :)
  • CRNYLDZ • 27 Ağustos 2008 23:02 • #535590
    en özentisizlerden biri benim o zaman.. adımı ve soyadımı kullanıyorum nick olarak.. (tabi kısa olması açısından sesli harfler yok bunu belirtmeliyim)...o zaman ingilizce nik kullananlarda özenti,grup adıkoyanlarda... ama bu çok genel bir sınıflandırma olmadı ama şimdi..:(
  • low • 28 Ağustos 2008 00:40 • #535591
    İnce bir noktaya değinilmiş aslında. Yani eleman başkalarını sınıflandırmış ve kendinin özenti olmadığını kanıtlamış gibi bu başlığı açmış. Ama kendi nickinde tezat var. Uzaktan bakan biri için bu böyledir. Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.
  • heretixlave • 28 Ağustos 2008 10:45 • #535605
    özenti olmadığını nasıl kanıtlayabilirsin ki? yani bu dünyada metal diye bir müzik olmasaydı (ya da olsaydı da kimse dinlemeseydi) yaratan ya da ilk dinleyen sen mi olacaktın? ya da dünya üzerinde hiçbir metalci siyah giyinmiyor olsaydı, ilk siyah giyinen metalci sen mi olacaktın? bırakalım bu işleri..
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 11:25 • #535606
    senfonik metal ne ola ki?

Öyle bir tür mü çıktı şimdi :) Biri gelip buraya bütün metal türlerini yazabilirse alnından öperim. :)

Abi gel metale bir iki keman atalım.. Alta klavye.. Solist te çıksın kafa sesine... Ohh kebap.. Senfonikiz abi :) Ulan senfoni nerde ki senfonik olsun :) Genelde hepsi aynı ezgiyi çalıyor zaten. Nerde uyum?
    Çok çok transpoze ederler. Aynı şeyi ha kemandan dinlemişim ha gitardan.
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 11:35 • #535607

Gittim baktım şimdi youtube'a...

Sanki hayatlarında senfoni dinlememiş adamlar bunlar. Ya da türlerini senfoni dinlememiş dinleyici yaratmış.

Therion- Sadece kafa sesi var fazladan. Belki diğer şarkılarında yaylı filan da vardır :)

Haggard- Brutal mı ne vokal var.Senfonikle ilgisi yok bunların.. Ha pardon keman atmışlar:)

Nightwish- Bunların vokali normal. İnsan sesi yani. Ama senfonik olmaları. Aynı notaları kemanla da çalmalarından ötürü.. Müzikleri daha dinlenebilir.

Varsa budur dediğiniz grup söyleyin.

Senfonik Metal ne ki yahu? Senfonik metal olmaz!
  • CRNYLDZ • 28 Ağustos 2008 12:26 • #535608

metali tek anlamda alamazsın bende alamam... insanların kendilerini hitap eden kısımlarını derlerler toparlarlar heavy,trash ya da senfonik metal derler...

apocalyptica da senfonik metaldir..senin saydıklarında....sen o şekilde görebilirsin tabi.. daha önceden forumdaki bu konuda cok güzel bir topic açıldı ve senfonik metal hakkında konusuldu..
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 13:55 • #535613

bunların hiçbiri senfonik değildir. keman var veya kafa sesi filan var diye müziği senfonik zanneden kişi. öpüşme sahnesinde tahrik olan kişiyle aynı zihniyete sahiptir bence.

metali tek anlamda alıyorum. çok mutluyum. metali parçalayarak içine ettiler zaten :) metal dediğin heavy olur. trash olur. başka da olmaz.