Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sizce neden özenti rockcılar çoğaldı??

• da hui • 5 Eylül 2008 03:41 • #535716
    Ben örgütledim hepsini! 100 tane yaşları 13 ile 16 arasında değişen asi geçinmek isteyen, ailesiyle incir çekirdeğini doldurmayacak sorunlar yaşayan bunalımlı genci gizli karargahımda topladım. Hepsini bilimum metalci tişörtü, siyah kot pantolon, zincir, coverse ile donattım. Hatta bazılarına Eminem, Sagopa Kajmer tişörtü filan da verdim ki ortalık daha şenlensin. Sonra kızların makjayını saçını filan yaptım, adeta birer vampire döndüler. Erkeklerin de bazılarına makyaj yaptım, emo oldular (gerçi üzüldüm lan sonradan onlara, yazık oldu nice yiğit delikanlımıza). Neyse efendim sonra bunlara Metallica dinlettim. Metallica dediysem bi Nothing Else Matters, bi de Enter Sandman filan sonra Tokio Hotel'e geçtim. Biraz da işe Duman, Manga, Tanga, 84 türevi gruplar dinletip iyice beyinlerini yıkadım ve "Yürüyün la!" dedim ve gençleri Anadolu'nun 4 bir yanına yeni müritler bulmaları için gönderdim. Bu gençler önce Türkiye'de sonra da dünyada yayılarak Rock'ın köküne kibrit suyu dökecek... Muhahahaha (kötü adam gülüşü)
  • Leviathan • 5 Eylül 2008 05:22 • #535719
    yer yüzünde bir insan var mıdır ki "ben özentiyim, kabul" diyebilsin? ve yer yüzünde tek bir insan var mıdır ki özenti olmayan? attığımız adımlar, söylediğimiz sözler, bunlara aşkın karakterimiz dahi birilerine özene özene bir şekle şemale giriyor. özenmek iyi bir şeydir, çünkü kimsede sıfırdan bir şeyleri üretebilme-yaratabilme kudreti yoktur.

bence asıl üzerinde durulması gereken olay "ilgi telaşesi"dir. günümüzde artık insanlar -gençler- başkalarının ilgisini çekebilmek için sınırları olduğunca zorluyor. bu başlığı açmak dahi buna dahil. belirli olmayan bir kesimi özenti diye eleştirerek buraya yazan çoğu kişi aslında "bakın ben biliyorum bu işi, özenti değilim" tadında içten içe dikkat çekmeye çalışıyor. özüyle sorun özentilikten çok, ilgi çekmek için yırtınma kavramı etrafında ele alınmalı.

bu biraz da günümüzün ahlak yapısıyla da alakalı: tavan yapmış reklam kültürü, değeri sıfıra inen tevazu anlayışı.. bu yüzden herkes kendini satabildiğince satmaya çalışıyor etrafına, facebooklarda boyunlara asılmış gitarlarla çekilen fotoraflardan tut da rockstar edasındaki pozlar v.s.

tamam arkadaşım dışarıdan çok tarz görünüyorsun da, sen aslında bu musun? sen james hetfield mısın, kurt cobain misin? nesin "ali sami" diye sorarlar adama bir gün..
  • narkozz • 6 Eylül 2008 02:31 • #535729
    aman ya bırakın kim ne yaparsa yapsın poff bu saatten sonra konuşsan ne olur konuşmasan ne olur, yayılmış bir kere :) ben seviyorum onları bıcır bıcır geziyorlar birbirlerinden ayırt etmeye çalısıyorum,arasındaki 7 farkı bulun vs vs :)
    bir gün onlarında zevkleri değişecek :)

bu arada bende siyah giyerim. neden??

siyah her daim olduğunuzdan ince gösterir efenim :)
  • NefesAL • 7 Eylül 2008 03:06 • #535741
    özenti dediniz de dediniz siz özenti dedikçe onlar popüler oldu işte :) bırakın çoğalsınlar iyi-kötü ayrımı yapabilmek için kötülere ihtiyacımız var :P
  • dimmuborgirfan • 12 Eylül 2008 12:09 • #535762
    Aman boşverin bunları takmayın kafanıza metal ve rock ı severek dinliyorsanız sorun yok özentileri de boşverin aldırmayın siz sadece kendi sevdiğiniz müziklere odaklanın ben öyle yapıyorum ve diğer kimse özentiymiş değilmiş beni ilgilendirmiyor ve ben metali sevdiğim için dinliyorum ama metalci gbi giyinmiyorum normal giyiniyorum.Boşverin başkalarını siz kendinize odaklanın.
  • marklanegan • 27 Eylül 2008 03:55 • #535830
    özenti dediğimiz insanlar aslında işin görüntüsünde olanlardır. mesela rock dinlemez ve aklındaki "rockçı" tipine uyan giysiler giyerse o kişiye özenti diyebilirim. diğer yönden, herkes dediğin gibi birilerine özenerek başlar.
    biryerde "nasıl her romalı gibi giyinen romalı olmuyorsa, her siyah giyinen de metalci değildir" demiştim. hoş bu metalcilik, fenerbahçelilik, rockçılık, evcilik gibi fanatizmden gına geldi.
    gerçek bir rock dinleyicisini ilk görüşte tanıman zor olabilir. çünkü onlar bu müziği ilgi çekmek amacıyla dinlemez, sevdikleri için dinlerler.
    bahsettiğimiz türden özentilerin artması, bence internetin yaygınlaşması yüzünden meydana geldi.
    biz küçükken internet yoktu, dünyayı sadece bizim mahalleden ibaret sanırdık(aslında sanmazdık ehuehe). gördüğümüz insanlar çevremizdekilerdi. şimdi internet sayesinde dünyayla kapı komşusu olduk. bugün internet sayesinde amerikadaki birinin ensesine şaplak atarken aynı anda ispanyadaki birinin kulağına parmağımı sokabiliyorum.

insanlar hep yarış içindedir. hatırlarsınız; mahallede biri bisiklet alır, ertesi gün bir diğeri alırdı. bu olayın dünya için geçerli olduğunu düşünün. biri bir moda çıkarır, diğeri onu taklit eder, böyle uzar gider.

umarım konuya biraz da olsa açıklık getirebilmişimdir. okuyan varsa tabii...
  • SlipknotSlave • 27 Eylül 2008 04:16 • #535831
    foruma bişey yazarken sanki duvara konuşuyormuş gibi hisseden sadece ben değilmişim demek :/ üzücü...
  • bir_sakil • 4 Ekim 2008 20:41 • #535873
    günümüzde rock=popüler kültür çünkü.. zira popüler zaman içinde anlamı değişebilen bir kelimedir. ne ironi ama.. değil mi?
  • hicret • 7 Ekim 2008 17:32 • #535881
    herşeyi özenerek yapmayız bir kere insanın içinden gelen şeyler özentilik olamaz
  • hicret • 7 Ekim 2008 17:44 • #535882
    iste bu ya kim tutar seni.orjinal olduğun kendini savunmandan belli. bir özenti böyle bir durumda kem küm eder . insanların senin hakında ne düşündüğünün umrunda olmaması tam bir orjinal işi helal sana