-
kesinlikle boyle bir kesimin oldugu dogrudur. fakat dinleyici kesimini ikiye ayirmak gerekiyor bu baglamda.
soyle ki kemik dinleyici diyecegimiz sonradan gorme ve ozenmeden yola cikmayan bir dinleyici kitlesi gercekten var turkiyede. ama ne yazik ki her yerde ve herseyde oldugu gibi genel gecerler, konar gocerlerde olacak olamayacak degildir.
bence cok dert edilecek bir konuda degil esasen bu. zira bahsetmis oldugun kendi deyiminle disa ozenti grup asil ve kemik olan dinleyicinin farkini ortaya cikarmaktada onemli bir rol oynuyor.
vesselam..
-
kesinlikle boyle bir kesimin oldugu dogrudur. fakat dinleyici kesimini ikiye ayirmak gerekiyor bu baglamda.
soyle ki kemik dinleyici diyecegimiz sonradan gorme ve ozenmeden yola cikmayan bir dinleyici kitlesi gercekten var turkiyede. ama ne yazik ki her yerde ve herseyde oldugu gibi genel gecerler, konar gocerlerde olacak olamayacak degildir.
bence cok dert edilecek bir konuda degil esasen bu. zira bahsetmis oldugun kendi deyiminle disa ozenti grup asil ve kemik olan dinleyicinin farkini ortaya cikarmaktada onemli bir rol oynuyor.
vesselam..
-
modası geçti:) haklısın kardeşim..sen müziğini dinle,modası geçmiş konularla meselelerle uğraşma..uğraşma ki modadan geri kalma...sende haklısın ne diyim..
-
doğru sölüyosun ben pop müzik solistyim ama sizlere şunu sölücem arkadaşlar bence dışarıya özenme var bizim ülkemizde ama nedense türk müziklerini öldürmeye çalışanlar var bu ülkede ama biz buna izin vermiyeceğiz..
-
hak veriyorum.
bu forumda o kadar çok böyle insan var ki.. adam türkiye'de rock müzik yapılmıyor diyor, hepsi arabesk yapıyor diyor. türkçe sözlü müzik yapan, kendi emeğiyle albüm çıkaran, konser veren grubu karalıyor, hakaret ediyor, dalga geçiyor; daha kendi bestesi olmayan cover gruplarına "süperler oh yeah!" diyor. halbuki ülkemizde müzik alanında olsun, sinema alanında olsun, şiir/edebiyat alanında olsun öyle güzel eserler var ki.. adam hepsini bir kalemde silip atıyor, kalitesizmiş.. bunun nedeni tamamen dışa özentiliktir..
-
türkçe rock diyoruz mesela. en populer ismi kim? hayko cepkin diyebiliriz sanırsam. yi de müzik yapar bence çok dinlemesemde. bi de batıya bakarsak herahngi bi yabancı rock grubu. ikisi arasıdna gerçekten çok fark var. hani rapci de değilim fark var falan demek istemiyorumda :) ses kalitesi, enstruman kalitesi vs. ayrıca bi de şöyle bakmak lazım. rock müzik o topraklarda doğmuş bi tür. ait olan yer orası e tabi ki orada da daha iyi olucaktır. türk halk müziğini bizden iyi becerebilen bi millet var mı:) saygılar...
-
Bunun nedenini ben rock muzik açısından kendi adıma vermek istiyorum.
Normal şartlar altında metal müzik dinleyen bir insan olarak elimden geldigince Türk gruplarını da takip etmeye calısıyorum. Var bir kaç grup. Ancaaak özgün ve progressive müzik yapan aynı zamanda da insana dokunan müzik yapan grup sayısı zaten dünyada çok az. Bu açıdan bakarsak zaten pek bir seçeneğim yok..
Genel metal müzik alemine bakarsak, dinlenebilecek bir kaç Türk grubu var tabi dinlemekteyim.
Genel olarak Rock müziğe bakarsak, müzikal açıdan kaliteli diyebilecegimiz 2 elin parmagını geçmeyecek kadar grup var diyebiliriz..
Şu anda bakıyorum Hayko Cepkin deniyor.. Tamam belli bir kesime hitap ediyor ama müzikal zenginliği kısıtlı.. Çok popüler gruplarda ya da solistlerin müziklerinde genelde böyle bir sorun oluyor. Piyasa dedigimiz olaya giriyorlar. Sonuç böyle oluyor.
Tabi bir Pentagram ımız bir Nekropsi miz bir Mor ve Ötesi miz Replikas ımız var yani yok degil :)
Ve ve ayrıca müzik bilgisi olarak uçmuş bir dolu insan da var ( her türlü müzik türünde) müziğin içinde olan ve bu işi bilen insanlar onları da tercih ediyorlardır tahminimce.
Şahsen benim herhangi bir ayrım yaptıgım yok türkmüş yabancıymış.. Hepsinin kökeni milliyet ulus olarak aynı degil, ancak müziğin kökeni aynı.
-
müzik için ele alırsak bu konuyu şöledir belki de, şimdi yabancı ülkelerde binlerce grup var ama sadece en iyilerini duyuyorsun bi şekilde. ama Türkiye'de yurt dışında duyulabilcek kadar iyi(yani o dinlediğimiz yabancı grupları nası duyabiliyosak) grup sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. metal ve rock müzik için konuşuyorum tabi. bunun biraz imkanla da ilgisi var sanki. yani çok çok iyi yerlere gelebilmek için imkanlar yeterli değil ki. hadi grup çok sağlam falan ama gidiyor kayıtları kötü veya konsere çıkacak festival vs yok. ee nasıl duyuracak şimdi kendini?
bir de Türkçe'yle ilgili, metal müziğe ingilizceden başka dil gitmiyor bence, müziğe uymuyor sanki. pentagram gibi istisnalar olabilir tabi arada. mesela türk sanat müziğini de ingilizce okusan pek hoş olacağını sanmıyorum.
-
evet haksızısın.Yabancı müzik dinleyene özenti demek ancak müzik bilgisi z
Yabancı müzik dinleyene özenti demek ancak müzik bilgisi zayıflığını gösterir. çok sevdiğim Türk sanat müziği ve halk müziği şarkıları da var. Ama Türk pop müziği dinlemeyecek kadar kaliteli bir müzik zevkine sahibim. metal müzik dinliyorum. Türkiye'de bunu başarılı yapan bir kaç gurup var ki zaten onlar dinlediklerim arasında. Ama gidip de Anadolu rock denen ucube müziği dinleyemem. ya da dümtekle göbek atamam. Türk filmlerindende çok beğendiklerim var ama bunlar son dönemlerde yapılan ya duygu sömürüsü yapan ya da tamamı küfürlü espirilerden oluşanlar değil. Türkiye'de sadece kalitesiz olan halka sunuluyor artık, ve ben bana sunulanla yetinmedim hiçbir zaman. keşke herkes kendisine verilen müzik, dizi, film vs. arasından gerçekten kaliteli olanı seçse. çünkü verilenle yetinmek kültürsüz bir toplum oluşmasına yol açtı. hangi müziği seversin dediğimde "her tür" cevabı alma sıklığı arttı. insanlar tercih yapmıyor. müzik filanda dinledikleri yok sadece duyup geçiyorlar işte. kolay bir nakarat birde ritim zaten melodi gereksiz. idare ediyorlar.
-
evet haksızısın.Yabancı müzik dinleyene özenti demek ancak müzik bilgisi z
Al işte, değişik nicklerimle yazdığım onca şeyin özeti. Seçici olmayan insanlara sunulan tabak, şu an ortaya sunulan sözde sanat eserleridir.