-
Sitemizde çoğu kişi o günlerin pop müziğini hatırlamıyor muhtemelen adam hatırlayan arkadaşlar vardır elbet Hakan Peker'leri, Mustafa Sandal'ları, Deniz Arcak'ları, Tayfun'ları.. Hepimiz de dinlemişizdir eminim. Kimleri beğenirdiniz o günlerden? Sevdiğiniz şarkılar? Görüşleriniz nelerdir? Merak ediyorum.
-
O günlerin POP müziğinin hatırlanası neyi var allah aşkına!
Tekerleme gibi olan sözleri mi?
adi hadi şeker
canım seni çeker
hadi hadi şeker
içim seni çeker
şıkır şıkır eller
deli etti gözler
allısı morlusu kaça kilosu?
-
tarkan - selam ver
tarkan'ın slow parçaları güzeldi
-
ferda anıl yarkın
ümit sayın
asya
nilüfer örer(şımarık)
fatih erkoç (ellerim bomboş)
esra kahraman(ex love)
göktan (kal demeni bekledim)ü
metin arolat(dert değil)
müjde(sende sev)
demet(arnavut kaldırımları..ya da onun gibi bişey)
yıldız tilbe(delikanlım)
zafer peker(aşkımız var gibi)
ve daha niceleri....
-
demet sağıroğlu - kınalı bebek çok sevdiğim bir şarkıydı yıllar önce. hala severim aslında ama dinlemedim yıllardır.
sertab ereneri de hala severim. yanarım, zor kadın
not: rock muhabbetinden şikayetçi olan arkadaşlar. demek ki konu açılınca pop da konuşulabiliyomuş :)
-
hakan pekerin albümünü almıştım o zamanlar. "amma ve lakin" idi galiba.albüme isim olan şarkıyı anımsıyorum biraz.güzeldi.
bir de "camdan cama;aaaaşşşk.camdan cama;aaaaşşşk,aşık oldum ben sana" diyerekten bi şarkı kalmış hafızamın bir köşesinde.ama kimindir hatırlayamıyorum.
-
sinan özen :)
-
o zamanların şarkılarında akılda kalıcı güzel melodiler vardı ve altyapılar çok daha farklıydı..şimdiyse dım tıs dım tıs elektronik bişeyler falan...uçup giden akılda kalmayan kısa sürede unutulup giden tıngırtılar...90lardaki herhangi bir şarkıyı mırıldansanız herkse hatırlar..ama şimdi..?
-
Gerçekten merak mı ediyorsun, yoksa hacıhacıhacı'ya bir şeyle mi ispatlamaya çalışıyorsun bilmiyorum..:) ama Sertab Erener'in 1997 yılında çıkan SERTAB GİBİ adlı albümü çoook güzeldi. SEYR-Ü SEFER ve AAA isimli parçaları ise favorilerimdir. Hala çevirir çevirir dinlerim.
AAA'yla ilgili bir şey daha söyleyeyim, daha doğrusu sözlükten kopyala yapıştır diyelim:
sertab erener'in "demire burundum ask ile" diye şakıdığı kelime oyunli cin sarki. sarkinin sonlarina dogru sertab'in solo attigi (!) kisim bitip de nakarata gecmeden once, arka planda calinan kasigin* hersey susturularak vurgulanmasi muhtesemdir; demir demirkan'in alnindan opulmesini gerektirir. lakin kendisi muhtemelen öyle şapur şupur öpülmekten killanacagi icin sadece elleri de sıkılabilir.
-
90ların kliplerini hatırlıyormusunuz yaa..dehşetti hepside..o kadar doğal olunabilir..izel çelik ercan öğrenciymiş o zamanlar..ve okuldan çıkıp klip çekmeye gitmişler...parkta bankların üstüne falan oturuyorlar,geziniyorlar o kadar doğallar ki..o hangi klipti hatırlamıyorum...efekt yok birşey yok...şimdi dikkat ederseniz klipler hep aynı..30 tane farklı mekanda çekilmiş..görüntü bir ona geçer bir öbürüne..yere bir kavanoz düşer içinden misketler yuvarlanır..ya bir cam kırılır...gözlere zoom yapılır ya da başka bir yerlere...