Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

90'larda Türkçe Pop

• hacihacihaci • 15 Haziran 2009 18:39 • #536842
    deniz seki-kop gel günahlarından

süper bir şarkı yav...bazen ibonun söylediğine denk geliyorum da...bir şarkının içine bu kadar edilebilir yani...
  • Leviathan • 16 Haziran 2009 02:48 • #536843
    fenerbahçeli değilim, nereden aklıma da geldi bilmiyorum ama 90'lı yılların sonlarına doğru fenerbahçenin her şampiyonlar ligi maçından önce kibariye'nin "golleri sırala perdeyi arala şampiyonlar liginde finali aralaa" diye bir şarkısı çalardı..

bir de tayfun vardı saksafon çalan acayip hareketlerle dans mans eden.. bir de litmanen ve weah..
  • hacihacihaci • 18 Haziran 2009 15:56 • #536851
    o zaman kasetler vardı...müzik dinlemek bir emek istiyordu...en gözde kasetler hemen teybin üstünde dururdu...arabada dinlenecekler ayrıca ayarlanırdı...orijinal kasetlerin içinde şarkı sözlerinin fotoların falan yer aldığı bir kağıt olurdu...kopya kasetlerdeyse sadece kapağın resminin yer aldığı tek sayfalık kağıt...şarkıdan şarkıya atlamak bir dertti..sidi oynatıcıları ilk gördüğümde çok şaşırmıştım..nasıl yaa..şimdi istediğimiz şarkıya atlayabiliyor muyuz demiştim....kasetler ödünç alınır dinlenir geri verilirdi...istediğin şarkıyı dinlemekse ayrı bir dertti..müzik dükkanlarına listeler verilip kaset doldurtulurdu...sevdiğin bir şarkıyı dinlemek istiyorsan tv de denk gelecek de izleyeceksin...kaset dolaşırdı..ya erirdi..ya bozulurdu...ama güzeldi bence...şimdi sidi..internet..yükle yazdır..sil..kaldır..elde var sıfır...ama çoğu kimsede kasetler hala duruyor..
  • Dubliner • 18 Haziran 2009 16:02 • #536852
    Benim kaset koleksiyonum hala durur. Çalacak aletim yok ama...
    Kaset farklı bir zevkti yahu. Sarardın dinlerdin, dinlemek de bir emek istiyordu. Radyodan şarkı yakalamakta ustaydım. Bütün günü müziksetinin yanında, iki parmağım "rec" ve "play" tuşunda beklerdim. Yabancı şarkılar çalan radyolar iyi malzeme çıkartırdı. Biri bir kaset eline geçirdiğinde toplanır dinlerdik.
  • leviathenn • 19 Haziran 2009 22:06 • #536854
    Kaset derdindense mp3 playera atmak daha iyi. Yani elde var sıfır değil. Niye bir şarkı dinlemek için o kadar işkence çekeyim ki? Rahatlık en güzeli mis gibi. Yani aklıma kasetler gelince hiç de aah ah demiyorum.
  • Dubliner • 20 Haziran 2009 08:35 • #536855
    Kasetlerle daha az vakit geçirdiğin için olsa gerek. Mp3 playerlara alıştım da, bilgisayardan dinlemeye ilk zamanlarda pek alışamamıştım.

Kasetler, fiziksel bir etki olmadıkça yıllarca bozulmadan durabilir. CDler böyle değildir. Karışık kaset yapmanın tadı da ayrıdır hani. Ne bileyim, yeni nesil rahata düşkün hale geldi zorluk görmediğinden.
  • leviathenn • 20 Haziran 2009 21:02 • #536856
    Rahatlık daha güzel değil mi?
  • hacihacihaci • 20 Haziran 2009 22:16 • #536857
    deniz arcak noldu be..yaşıyor mu..yaşıyorsa müzikle ilgili mi..ilgiliyse tvlere falan çıkıyormu...çok severdim ben onu yaa...bir de tv programı vardı onun...sokağa çıkıp şarkı mı söylettiriyordu..kareoke mi yaptırıyordu..öyle birşeydi...
  • Dubliner • 21 Haziran 2009 01:22 • #536858
    Eski neslin mazoşistliğini temsil ediyorum.
  • leviathenn • 21 Haziran 2009 18:47 • #536861
    Mazoşizm farklı bir şey. Ben bunalırım kasette şarkı araken ve vaz geçerim :)