-
ya bence de öyle ama..ne bileyim piyasa yaparken arabanın güm tıs güm tıs ötmesi gerekir ..rakta bu olmaz..hem bazı arkadaşlar bunları yapanların aptal olduklarını söylemiş..kesinlikle katılmıyorum..asıl onların müziğe kendilerini vermiş olan insanlar olduklarını düşünüyorum..sokakta yüksek sesle geçen bir araba ve içinde eğlenen gençlerin olması beni asla rahatsız etmemiştir..bu eylem onların aptal olduklarını göstermez bence...onları görünce ben de coşarım...onlarla ritm tutup bende söylerim..hayatı müzik olmuşlar daha iyi anlar bence bu durumu..rak dinlemek meziyet falan değildir de ..hani piyasa yaparken pek olmaz ya o yüzden söylüyorum...
-
Hayatı hakikaten müzik olan insanlar tanıdım, kendimi tabii ki bu kategoriye sokmuyorum, ama hiçbirinin diğer insanların dikkatini çekecek şekilde çıstak çıstak müzik dinlediğini görmedim/duymadım. Bahsi geçen insanların tavrının yalnızca dikkat çekmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Bir müziksever olmakla vs alakası yok yani.
-
işte bence rakta bu eksik..aşmış bir tavırla..;ben müziğimi dinlerim...millet beni bağlamaz gibi bir tutum..bu nedenle hiç son ses rak çalan bir araba göremiyoruz..ben rakcıları biraz soğuk buluyorum açıkcası..biraz da takıntılı...mesela yol kenarına çekmiş..oyun havası açmış oynayan bir grup genç görebilirsiniz..ya da rap açmış..dansedenler..kro der geçersiniz..ama yol kenarına arabasıyla durmuş..eline gitarını almış takılan birini göremezsiniz...çünkü aşmışlardır...takıntıları bu tip şeyleri yapmalarına izin vermez..bence bu aşmışlık değil soğukluk...
-
Rock/Metal tarzı şeyler dinleyen insanlarla alakası yok bu durumun aslında, yol kenarına çekmiş, mangalını "bisiklet yoluna" (!) yerleştirmiş, atletle mangalını yeller bir yandan da rakısından demlenirken "jazz","metal" veya ne bileyim "kei" dinleyen bir insan göremezsin. Seni rahatsız etmeyebilir ama arabayla 2. viteste ağır ağır giderken güm güm müzik dinlemek saygısızlık, hatta terbiyesizliktir. Böyle insanlar "hayatı müzik" olduğu için değil, etraftaki insanların dikkatlerini çekebilmek için bunu yapıyorlar. Hayatları müzik olan insanlardan "comolokko" dinleyenini duymadım hiç ben... :)) Benim tanıdıklarım en basitinden, jazz, klasik müzik ya da rock falan dinliyorlardı. Yani üzerine hayatını adayabileceğin seviyede olgunluğa erişmiş bir müzik değil ki o 2. vites parçaları, grupları. Ha aralarından günümüzün Chopin'i diyebileceğin birileri varsa söyle ben de öyle yapayım. Yoksa ara yollardan geçerken son ses Mozart açacağım bunlara inat :D:D
-
rock müziğe kendini adamış adam justin t. dinleyebilir şimdilerde bu çok farklı bir şey (: iyi olanı dinler. tüm dünya dinliyor zaten. comolokkoyuda çok duyduk sokaklarda barlarda her yerlerde.
-
Ha bir de şu var; dediklerini "piyasa yapmak" olarak tanımladığına göre bunun sadece ilgi çekmek, gösteriş yapmak (yaptığını zannetmek) anlamına geldiğini biliyorsun zaten... İnsanları yüksek sesle aslında hiçkimsenin sevmediği bir tarzda müzik açarak rahatsız etmek ne kadar toplum ahlak kurallarına uygun bir davranıştır? Ki o müzik insanların geneli tarafından sevilse bile sevmeyen insanlar da olduğunu ve her zaman da "zorla" dinlettirilmesinden hoşlanmayacakları çok bariz bir gerçek. Tabi toplumu rahatsız etmek önemli değil, ben amacıma ulaşıp oltama 1 kişiyi (kızı) taksam yeter diyorsan onu da parayla takabilirsin zaten oltana.
Piyasa yapmaktan kastın "müzik sesi açarak kız tavlamak" (?) ise zaten metal dinleyen erkeklerin belirli bir "tipleri" oldukları için kafalarında, müziğini açsın açmasın hiç mi hiç farketmez, ne de olsa "sevgiliyi yolda bulma" durumu yoktur benim gördüğüm kadarıyla bu çevrede. ;)
-
ya hayatı müzik olmak derken...niye o tip müzikleri dinleyenlerin hayatı müzik olmasın ya..illa ki rock...jazz..klasik müzik..kıl.yün?bu tip müzik dinleyenler hep şu düşüncede bence:biz entellektüel insanlarız..diğerlerinin dinlediği de müzik mi canım...şahsen ben her türlü müziği sokakta duymak istiyorum..aslında rapcileri ya da piyasacıları falan desteklemek için söylemiyorum ben bunları..ben sadece sokakta,markette,iş yerinde ya da her yerde yüksek seste müzik dinleyip coşan insanları görünce gaza geliyorum...
-
araba geçerken belirli bir yerdeki insanların onu duyma süreleri 5-10 saniyedir..eğer 10 saniye de rahatsız olacaklarsa bırak olsunlar..hem istersen anket yapılsın sokaklarda...milletin %75 inin hoşuna gittiği sonucu çıkar...bence piysada amaç kız tavlamak değildir..hem zor olmaz mı öyle...
-
yaş 13-14 falan, arkadaşımın antalyadan teyzesinin oğlu gelmişti. o 20-21 yaşlarında vardı o zamanlar. bizi arabaya atıp son ses limp bizkit - my generation açıp gezdirmişti, onu hatırladım :)
-
hihih..ilk defa şimdi youtube de izledim bunu..harbi süper yaa...arabanın camlarından çıkıp kafa sallanır yani bunda:))