ses örnegi verilemeyecek bir yerde şarkılar ve sanatcıların tonundan ornek vererek yardımcı olmaya calısmanın nesi mantıksız anlayamadım. hadi onuda geçeyim artistlik yapmaya en son ihtiyacı olan adama demişsin bunları. 50milyonluk gitarda burjuva gitarı dediğin gitarlara bin falan basmaz bu arada. bir gitarın iyi olması icin calınabilirlik, ton, stabilite gibi pek cok parametre etki eder ve 50 milyona bunların hepsini verebilecek bir gitarı ben yıllardır bulamadım.
bu arada confused arkadaşımın sorusuna gelince. blues zaten temel olarak kısıtlı butceli insanların müziğidir. dolayısıyla çalınabilir olmak kaydıyla bir akustik gitarla delta soundunu, ucuz ama yarı yolda bırakmayacak tipte strat tipi bir gitarla (strat dememin sebebi artık strat üretemeyeni dövüyorlar :) ) ve cleani tahammul edilebilir bir anfiyle yola cıkılabilir. bu arada sx in bazı gitarları hic fena değil denemekte fayda var.
alacagın gitardaki ayarlara gelnce
biraz yüksek action, 0.11 tel ve mi bemol akortlaman isteğine biraz daha yaklaştırır. anfide ise biraz daha boğuk sesleri tercih edebilirsin eq dan.