-
Yardım edin çok çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum
-
bütçe çok mu kısıtlı ne bileyim cort filan olmaz yahu squier al sen en iyisi kısıtlı diosun çünkü...
-
nasıl bir blues soundu bu bahsettiğin tam örnek verebilir misin?
aşağıdakilerden hangisi daha yakın:
Stevie Ray Vaughn - Pride and Joy
Stevie Ray Vaughn - Life Without You
Stevie Ray Vaughn - Voodoo Chile
Gary Moore - Parisienne Walkways
Gary Moore - Oh Pretty Woman
B.B. King - Stormy Monday Blues (With Albert Collins)
Moore, Gary & BB King - Thrill Is Gone
-
Johnson diye bi gitarım vardı.30 milyona sattım.Tonlar fenderden asagı degildi.Markadan kaybetti benim gitarm :).Akca agactan yapılmıstı.Ve blues icin bir idoldu...Taksim Tunelde Barok muzik diye bi yere sattım.Orda bulabilirsin kacırmadan al 50 ytlden fazla verme.Satılmadan al bence...
-
Stevie Ray Vaughn - Pride and Joy
Stevie Ray Vaughn - Life Without You
Stevie Ray Vaughn - Voodoo Chile
Gary Moore - Parisienne Walkways
Gary Moore - Oh Pretty Woman
B.B. King - Stormy Monday Blues (With Albert Collins)
Moore, Gary & BB King - Thrill Is Gone
Bu kadarmı hoca?Daha cıkmıyormu zorla google dan filan arat birazdaha ..
Elaleme artistlik yapacaz diye ugrasmayın.Yardımcı olmaya calisin.Gerci artistlikte sayılamaz 7 tane blues sarkı biliyormus arkadas.
Kesinlikle Johnson gitarını oneririm.Piyasadaki burjuva gitarlarına bin basar.Sanchez de alabilirsin ama bakım yaptır alınca sap ayarını filan iyi yaptır.120-150 ytl filandır tahminim.
-
artistlik değil, srv deseydi adam git bir strat al, g.m. deseydi epi lp, b.b deseydi epinin ucuz 335'leri var demeyi dusunuyordum.
ne bileyim o "sicak blues" tonunun ne oldugunu. "Parisienne Walkways" daki ton bi strattan çıkmaz mesela, şimdi adam kısıtlı bütçeyle gidip bir de yanlış gitarı almasın. (ben de bi zamanlar gidip wasburn almistim ne guzel gorunuyo alet hemde floydrosu var akort kacirmaz diye, ama sonradan cok pisman oldum)
"Pride and Joy" muhtemelen eski tip bir fender amfi ile kaydedilmistir, "Parisienne Walkways" te bir tubescreamer olma olasiligi yuksek, "Voodoo Chile" de wah var, "Oh Pretty Woman" da kafadan bi marshall amfi sona kadar acilip kokleniyor (tabi uzerinde 8" lik hoparlor olan SS marshallardan degil bu alet). Kisitli butceye bunlar da dahil olacagina gore, bilmek lazim bu ise girismeden once. Sonra benim de basima geldigi gibi kalitesiz bir amfi alir bu isin kisitli butceyle mumkun oldugunu sanip, pisman olur. Hatta gidip bilmeden bir de kalitesiz processor olir daha da pisman olur. Oyle olacagina, hic olmasa daha iyi. Benim RP7'nin akibetini biliyor musun? Sinirden duvara vurup parcaladim, icinden bi 12ax7 cikti, alette ise yarayan tek sey oydu, fiyatı $8. RP7 satin aldigim en pahali 12ax7 oldu. İlk aldigim amfiyi de dagittim, icinde artik basit bi tüplü amfi var. İlk aldigim gitar hala duruyor ama su anda bambaksa bi alet. Ne yaptigini bilmeden bu ise girdigin zaman olan bu.
-
bu tavır nedir böyle merak etmekteyim. hayır yardımcı olmaktan kastın ne, bir insana hangi sounda yaklaşmak istediğini sormak artistik yaklaşımsa, ben de hıncal uluç'um. müzik yapmaya çalışan insanlarız şurda, olunca da böyle yardımcı oluyoruz, kalitesiz soundu da çıkarıp bir onur nişanı olarak görmemeye hakkımız var, banane senin 30 dolarlık gitarının çıkardığı sesten. sen memnunsan e güzel, ama bir başkasına çıkıp da, "yok efendim, strat neymiş, ton neymiş, kalite neymiş, ben kalitesiz gitarımın reklamını yapar, alemlere akarım hacı, yaşasın ezilmiş halkların savunucusu ben!" dersen bu eşşek ve su ilişkisini hatırlatır bana. burda birbirne yardımcı olmak isteyenler var, bu ilişkiyi de belirleyecek olan sen değilsin, hele ki çıkıp "7 blues şarkısı mı biliyorsun?" gibi artistik bir parlayışı yapman da fuzuli bir insan olduğunu daha da resmetmekte. neyse. gençlik hali, olur böyle
-
ses örnegi verilemeyecek bir yerde şarkılar ve sanatcıların tonundan ornek vererek yardımcı olmaya calısmanın nesi mantıksız anlayamadım. hadi onuda geçeyim artistlik yapmaya en son ihtiyacı olan adama demişsin bunları. 50milyonluk gitarda burjuva gitarı dediğin gitarlara bin falan basmaz bu arada. bir gitarın iyi olması icin calınabilirlik, ton, stabilite gibi pek cok parametre etki eder ve 50 milyona bunların hepsini verebilecek bir gitarı ben yıllardır bulamadım.
bu arada confused arkadaşımın sorusuna gelince. blues zaten temel olarak kısıtlı butceli insanların müziğidir. dolayısıyla çalınabilir olmak kaydıyla bir akustik gitarla delta soundunu, ucuz ama yarı yolda bırakmayacak tipte strat tipi bir gitarla (strat dememin sebebi artık strat üretemeyeni dövüyorlar :) ) ve cleani tahammul edilebilir bir anfiyle yola cıkılabilir. bu arada sx in bazı gitarları hic fena değil denemekte fayda var.
alacagın gitardaki ayarlara gelnce
biraz yüksek action, 0.11 tel ve mi bemol akortlaman isteğine biraz daha yaklaştırır. anfide ise biraz daha boğuk sesleri tercih edebilirsin eq dan.
-
önce hafiften bir temiz gitar tonuyla, iki üç kelimeyle başlar... dinleyenin başını çevirip dikkat etmesi için yeterlidir... sonra tekrarlar aynı kelimeler, gitarın tellerinden dökülerek... kenarda oturan org da anlar bunları, kendince hafif bir cevap verir... böyle tatlı ve derin bir tonla... "anlıyorum seni usta, ben kaptım bunu, sen biraz daha konuş" der gibilerden... sonra gitar der ki "acı"... bir daha tekrarlar, "acı"... armonika bakar, orgun üzerine bir kelime de o eder: "devam"... gitar bakar, tekrarlar, "acı", "gitmiyor"... bastan bir cevap gelir bu sefer: "gidecek"... gitar bakar etrafına, "gitmiyor" der... "gidemiyor, ama beraber birşeyler yaparız"... org gülümser, "haydi yapalım bunu hep beraber"... armonika der ki "beni unutmayın, ben de varım"...
sonra sözler girer...
"well they call it stormy monday"
gitar: "tamam baba, kötü, biliyorum"
"tuesday is just as bad"
armonika: "herkesin kötü zamanı vardır"
"yeah they call it stormy monday"
gitar: "herşey o kadar da kötü olmayabilir"
"but tuesday's just as bad"
org: "daha iyi olacak"
"wednesday's worse"
gitar: "biliyorum, seni anlıyorum"
"thursday's oh so sad"
armonika: "bak, artık kötü değil, sadece üzgün...
gitar başlar tiradına:
"bak kötü diyorsun... kötü olmayabilir... üzülmek kötü demek değildir... kötü değildir üzülmek... üzülmek var ya, kötülüğü iyileştirmeye başlamanın yoludur... bu yolda git... tabii ya, buraya dök işte içini... dök haydi... hepsini seslere dök... başka konuşacak var mı?"
orgun da bir iki sözü vardır elbet:
"gitar doğru söyledi... çok doğru... bak, dinle beni... dinle... sana anlatacaklarım var... sadece sana... sen her kimsen... içine anlatacağım, kapat gözlerini... sadece sana... kötü hissetme... sadece hüzünlü ol... yaşadığını hisset... hisset... hisset... gerisi boş... boş gerisi, anladın mı?"
İşte yardımcı olmak budur...
Blues budur.Sen seni bil sen seni,yoksa B.B.King yer seni.Bana kush tribi yapmayın
-
yardımcı olma kıstaslarını belirleme kurulu'nun daimi üyesi seçiyorum seni, hakediyorsun kesinlikle.
işte yardımcı olana yardımcı olmak budur.
eheh.