Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gnx1. wah ta effect gain kontrolü.............. k_kurt yardım lütfen...

  • kkurt • 28 Ekim 2005 11:17 • #546564
    "1. gnx1 i direkt mix e giriyrum zaten."
    --
    Kayıt işlerinden pek anlamam ama şu kadarını söyleyebilirim: Gitarı tek başına dinlediğin zaman kulağa doğru gelen EQ ayarı ile mix içinde diğer enstrumanların sesine karıştığı zaman kulağa doğru gelen EQ aynı EQ değil.
    Genelde tek başına dinlediğinde orta frekansları kısası geliyor insanın. Mix içinde dinlediğinde ya da canlı çaldığında kısmak doğru değil çünkü geri kalan frekanslar diğer enstrumanlarla çakışıyor (baslar basla, tizler de davulla çakışıyor, geriye kalıyor orta frekanslar, ama onları da zaten kısmıştın, geriye kaldı duyulabilir hiçbirşey.)

    "2. bahsi geçen aparatlar gitardaki vol ve tone takımıdır. arkasını açtığımda (transistör?) gördüğüm iki adet silindirik parça...(merak işte)"
    --
    Yanlış hatırlamıyorsam genelde humbuckerlar için 500K, single coiller için 250K oluyor, istisnaları da var gerçi. Dimarzio bazı gürültüsüz single coillere 500K takın diyor mesela.
Bu konunun tüm mesajları