yok compressor ün ne olduğunu gayet iyi biliyorum da ne yazıkki sinyal güçlendirici bir alet değil.daha önce burada yazmıştım ancak rahatsız insanlar ne gereği var bu bilgileri buraya yazıyorsun demişti.
compressor ultra hızlı bir faderdır o kadar.parametre ile ne kadar sesi kısacağını ayarlarsınız böylece en düşük tuşeli ses ile en yüksek tuşeli sesi birbirine yakın tutmaya daha stabil bir sinyal yaratmaya çalışırsınız.eğer compressorden çıkan sinyalin sesini açarsanız yarattığınız sinüs dalgasının ses yüksekliği (tepe ve çukur noktaları) her yerde birbirlerine yakınlık göstereceğinden sinyal güzel ve güçlü gibi gelir.oysa ki sinyal sizin kullandığınız sinyaldir.temel compressor bu.ha içerisinde farklı devreler olan compressor vardır bilemiyeceğim.bununla beraber sustain artırıcı (öyle hissettiren) bir alet olarak da kullanmak mümkün ama bu demek değil ki 10 saniye kadar bir sustain artışı sağlar.bir de maximizer diye bir şey var o da mevcut sesi yükseltmeye yarayan ve buna bağlı olarak farklı parametreleri olan bir compressor.
evet artık emin oldum.armonik yapmak zor geliyor , insanlar manyetik ve gitar ayarlarına suç atıyor.çalışın arkadalşar sadece çalışın.