Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • Serpent_King • 28 Kasım 2007 21:08 • #557765
    "Enstruman çalma konusunda kolaylık veya zorluk gibi kavramların karşılaştırılması konusuna hep karşı olmuşumdur, yine karşıyım! Her enstruman zordur arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ama 'aa flüt daha kolay' veya 'kesinlikle keman çalmak çok zor' gibi bir ayrım sözkonusu bile olamaz!

    Sevgili zibhell, sanıyorum ki 16 yaşındasın. bu bir enstrumana profosyonel olarak başlamak için geç sayılabilecek bir yaş. ama çalmak istiyorum, hobi olsun, farklı bir uğraş olsun diyorsan istediğini seçebilirsin bence. seçim yapmak konusunda ise sana en çok yardımcı olabilecek unsur, dinlemek.. keman ve flüt eserleri dinle, hangisinin tonu, sesi sana daha yakınsa onu çal bence. zorluğu, kolaylığı bir kenara bırak, ne seçersen seç, zorlanacaksın çünkü.. hepimiz zorlandık, hala zorlandığım zamanlar oluyor şahsen!
    Bir süre kendine deneme süresi olarak ayır, ödünç alabileceğin keman ve flüt varsa ödünç al ve kendi kendine dene, sonra da kararını kendin ver.. sonuç olarak senin zevkindir ve biz senin zevkini bilemeyiz. kısacası karar senin :)"

    peki öyleyse ney ile flütü ele alalım :) sizce daha önce hangi enstruman çalınır öğrenilir.veyahut obua ile flütü ele alalım , basoon ile flütü ele alalım ki komik olmayalım.enstrumanların zorlukları var.keman yayı çekmek ile gitar penalamak aynı şeyler değil evet kendi içlerinde zorlar ikisi de ama şahsen yay çekmek çok daha zor bir olay.üstüne üstlük kemanda vibrato yapmak çok daha zor bir olaydır.

    16 yaşında veya herhangi bir yaş için bir enstrumana başlamanın "profesyonellik" ile ilgisini kuramadım şahsen gitara 17-18 yaşlarında başladım.bahsettiğin şey jordi savall kadar keman çalmak filansa haklısın da burada arkadaşın o derece çalmak istediğini sanmıyorum.

    bu arada serdar öztop beyefendi gitar çalmaya üniversitede başlamış.profesyonel bir gitarist olmadığını iddia ediyorsanız sağ tarafta cam var.
Bu konunun tüm mesajları