Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • violoncellist • 28 Kasım 2007 13:20 • #557759
    ille de yayli calgi istiyorum diyorsan hic olmazsa cello cal. o da kolay degildir ama hic olmazsa tutus pozisyonu cok fazla ugrastirmaz,

    öyle mi diyorsun?!
  • violoncellist • 28 Kasım 2007 13:27 • #557760
    Enstruman çalma konusunda kolaylık veya zorluk gibi kavramların karşılaştırılması konusuna hep karşı olmuşumdur, yine karşıyım! Her enstruman zordur arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ama 'aa flüt daha kolay' veya 'kesinlikle keman çalmak çok zor' gibi bir ayrım sözkonusu bile olamaz!

    Sevgili zibhell, sanıyorum ki 16 yaşındasın. bu bir enstrumana profosyonel olarak başlamak için geç sayılabilecek bir yaş. ama çalmak istiyorum, hobi olsun, farklı bir uğraş olsun diyorsan istediğini seçebilirsin bence. seçim yapmak konusunda ise sana en çok yardımcı olabilecek unsur, dinlemek.. keman ve flüt eserleri dinle, hangisinin tonu, sesi sana daha yakınsa onu çal bence. zorluğu, kolaylığı bir kenara bırak, ne seçersen seç, zorlanacaksın çünkü.. hepimiz zorlandık, hala zorlandığım zamanlar oluyor şahsen!
    Bir süre kendine deneme süresi olarak ayır, ödünç alabileceğin keman ve flüt varsa ödünç al ve kendi kendine dene, sonra da kararını kendin ver.. sonuç olarak senin zevkindir ve biz senin zevkini bilemeyiz. kısacası karar senin :)

    saygılar
  • metalikmanyak • 28 Kasım 2007 15:54 • #557761
    Her enstruman zordur arkadaşlar
    Her enstrüman zorsa, her enstrüman kolaydır. Bu nedenle her enstrüman kolaydır demek yeni başlayacak biri için daha moral verici olur gibi geliyor bana.. :)
  • sunmoon_13 • 28 Kasım 2007 18:34 • #557762
    her enstrümanın kendine göre zorukları ve kolaylıkları vardır.emek olmadan yemek olmaz.
  • kkurt • 28 Kasım 2007 19:27 • #557763
    tam bir sacmalik olur ama herhalde butun enstrumanlarin ayni zorlukta oldugunu iddia etmek kadar da sacma olmaz.
  • metalikmanyak • 28 Kasım 2007 20:53 • #557764
    Neden saçmalık olsun ki.. Zor ve kolay karşılaştırmalar sonucu ortaya çıkan kavramlardır. Eğer tüm enstrümanlara zor deniyorsa aynı zamanda tüm enstrümanlar kolaydır çünkü karşılaştırıldığı enstrümanlar da aynı seviyededir. Neyse bi daha yazmıycam bu konuya bazıları gittikçe kırıcı oluyor.
  • Serpent_King • 28 Kasım 2007 21:08 • #557765
    "Enstruman çalma konusunda kolaylık veya zorluk gibi kavramların karşılaştırılması konusuna hep karşı olmuşumdur, yine karşıyım! Her enstruman zordur arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ama 'aa flüt daha kolay' veya 'kesinlikle keman çalmak çok zor' gibi bir ayrım sözkonusu bile olamaz!

    Sevgili zibhell, sanıyorum ki 16 yaşındasın. bu bir enstrumana profosyonel olarak başlamak için geç sayılabilecek bir yaş. ama çalmak istiyorum, hobi olsun, farklı bir uğraş olsun diyorsan istediğini seçebilirsin bence. seçim yapmak konusunda ise sana en çok yardımcı olabilecek unsur, dinlemek.. keman ve flüt eserleri dinle, hangisinin tonu, sesi sana daha yakınsa onu çal bence. zorluğu, kolaylığı bir kenara bırak, ne seçersen seç, zorlanacaksın çünkü.. hepimiz zorlandık, hala zorlandığım zamanlar oluyor şahsen!
    Bir süre kendine deneme süresi olarak ayır, ödünç alabileceğin keman ve flüt varsa ödünç al ve kendi kendine dene, sonra da kararını kendin ver.. sonuç olarak senin zevkindir ve biz senin zevkini bilemeyiz. kısacası karar senin :)"

    peki öyleyse ney ile flütü ele alalım :) sizce daha önce hangi enstruman çalınır öğrenilir.veyahut obua ile flütü ele alalım , basoon ile flütü ele alalım ki komik olmayalım.enstrumanların zorlukları var.keman yayı çekmek ile gitar penalamak aynı şeyler değil evet kendi içlerinde zorlar ikisi de ama şahsen yay çekmek çok daha zor bir olay.üstüne üstlük kemanda vibrato yapmak çok daha zor bir olaydır.

    16 yaşında veya herhangi bir yaş için bir enstrumana başlamanın "profesyonellik" ile ilgisini kuramadım şahsen gitara 17-18 yaşlarında başladım.bahsettiğin şey jordi savall kadar keman çalmak filansa haklısın da burada arkadaşın o derece çalmak istediğini sanmıyorum.

    bu arada serdar öztop beyefendi gitar çalmaya üniversitede başlamış.profesyonel bir gitarist olmadığını iddia ediyorsanız sağ tarafta cam var.
  • violoncellist • 28 Kasım 2007 21:36 • #557766
    keman yayı çekmek ile gitar penalamak aynı şeyler değil evet kendi içlerinde zorlar ikisi de ama şahsen yay çekmek çok daha zor bir olay.

    keman virtüözü olup gitar penasını tutamayan müzisyenlerin varlığı da gözarde edilemez o zaman,madem bu mantıkta ilerliyoruz!
    üstüne üstlük kemanda vibrato yapmak çok daha zor bir olaydır.

    kişiye göre, göreceli kavramlardan biridir bu. o insanın neye daha fazla kabiliyeti olduğuna sen değil de o karar versin istersen.. diyaframını kullanmayı beceremeyecekse, flutte vibrato nasıl yapacak?!
    bu arada serdar öztop beyefendi gitar çalmaya üniversitede başlamış.profesyonel bir gitarist olmadığını iddia ediyorsanız sağ tarafta cam var.

    ben genel bir ortalamadan bahsediyorum, istisnai yeteneklerden değil! ona bakılırsa benim de etrafımda çok geç yaşlarda enstruman çalmaya başlamış fakat şu anda sayısız ödül sahibi insanlar var, ama kaybedilen yılların açtığı açıkara farkı sadece 'istek' doldurmuyor! bunun için ekstra çalışma zamanı, güç, sabır ve daha bir çok ekstra 'şey' gerekiyor..
    arkadaşlar, inanın ki fikrim olmayan konularda konuşmam, ama 6 yaşımdan beri viyolonsel çalıyorum ve müzikle ilgili her türlü ortama belki milyonlarca defa girip çıktım, onun için fikrimi söyleme hakkını kusura bakmazsanız kendimde buluyorum, bunun içinde sağlı sollu camlarla ilgilenmeye hiç niyetim yok! umarım anlatabilmişimdir..

    saygılar
  • Serpent_King • 29 Kasım 2007 01:52 • #557767
    işte kendinize müzisyen diyebilmeniz için (benim için de geçerli) 6 yaşımdan beri keman çalıyorum , 6 yaşımdan beri bilmemneyim gibi laflardan arınmamız lazım.

    müzikte bu enstruman hakiimiyeti konusunda gelişmenin yılla yaşla ilgisi yoktur.serdar öztopu tanıyorum.özel bir yetenek değil.kendisi söyledi günde bilmem kaç saat gitar çalışıyorum dedi.6 yaşında başla istersen anne karnında başla ama yetenek kasların hareketlerini enstrumana göre ayarlamak değildir.bunu herkes günde 8-10 saat çalışarak 7 8 senede başarır , virtüöz olur.ama yetenek bir eser yaratırken ortaya çıkar.

    canbazlık değil müzik siz onunla karıştırıyorsunuz anladığım kadarıyla.işte o yüzden de kendi müziğimizi bir arpa boyu ilerletemedik.konservatuar okuyanlar , mezun olanlar bugüne kadar müziğimizi geliştirici yönde ne katkı yaptılar 3 5 kişi haricinde ? varsa yoksa şu şu enstrumanı x yaşından beri çalıyor çok güzel çalıyor...eli ayağı düzgün bir insanın eline gitarı verin günde 8 saat çalıştırın 5 sene içerisinde tüm michael romeo , marty friedman , paul gilbert gibi shredding ustalarının-virtüözlerin çaldıklarını çalar.ama belki 75 sene müzikle uğraştıktan sonra bir michael romeo gibi şarkı yazamaz.yetenek böyle bişey malesef...

    bu arada dikkatimi çekti , bazı konulara cevap vermişsin bazıları havada kalmış.havada kalan soru ise konunun özüydü. ney mi flüt mü derken de lütfen "genel" olarak konuşup , istisnalardan bahsetmezsek iyi olur çünkü bir tutarsızlık görüyorum bu konuda."hem kimi insana göre o kolaydır hem kimi insana göre şu" derken "genelleme" den uzak bir bağıntı kuruyorsun ancak işine gelmeyince "genel" diyorsun anlamadım neyse.sokaktan geçen 10 adamı çek kenara.bunlardan bana göre 10u da gitarı daha çabuk öğrenir kemandan bu kadar basit.
  • violoncellist • 29 Kasım 2007 09:26 • #557768
    6 yaşımdan beri viyolonsel çalıyorum ve müzikle ilgili her türlü ortama belki milyonlarca defa girip çıktım, onun için fikrimi söyleme hakkını kusura bakmazsanız kendimde buluyorum

    bu 'ben müzisyenim' demek değil senin iddia ettiğin gibi.. Bak ben keman mı yan flüt mü konusuyla muhatap olmayı tercih ediyorum şu saatten sonra, çünkü ben burda ne dersem diyeyim, ne kanıt sunarsam sunayım, senin için sen 'haklı' olacaksın.. ama bu müzik için bazı gerçekleri değiştirmiyor malesef, acı da olsalar :) istersen bunu da sokaktan geçen 10 adama sorarak ufak çaplı bir anket yapabilirsin!:)

    saygılar