Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • Serpent_King • 29 Kasım 2007 01:52 • #557767
    işte kendinize müzisyen diyebilmeniz için (benim için de geçerli) 6 yaşımdan beri keman çalıyorum , 6 yaşımdan beri bilmemneyim gibi laflardan arınmamız lazım.

    müzikte bu enstruman hakiimiyeti konusunda gelişmenin yılla yaşla ilgisi yoktur.serdar öztopu tanıyorum.özel bir yetenek değil.kendisi söyledi günde bilmem kaç saat gitar çalışıyorum dedi.6 yaşında başla istersen anne karnında başla ama yetenek kasların hareketlerini enstrumana göre ayarlamak değildir.bunu herkes günde 8-10 saat çalışarak 7 8 senede başarır , virtüöz olur.ama yetenek bir eser yaratırken ortaya çıkar.

    canbazlık değil müzik siz onunla karıştırıyorsunuz anladığım kadarıyla.işte o yüzden de kendi müziğimizi bir arpa boyu ilerletemedik.konservatuar okuyanlar , mezun olanlar bugüne kadar müziğimizi geliştirici yönde ne katkı yaptılar 3 5 kişi haricinde ? varsa yoksa şu şu enstrumanı x yaşından beri çalıyor çok güzel çalıyor...eli ayağı düzgün bir insanın eline gitarı verin günde 8 saat çalıştırın 5 sene içerisinde tüm michael romeo , marty friedman , paul gilbert gibi shredding ustalarının-virtüözlerin çaldıklarını çalar.ama belki 75 sene müzikle uğraştıktan sonra bir michael romeo gibi şarkı yazamaz.yetenek böyle bişey malesef...

    bu arada dikkatimi çekti , bazı konulara cevap vermişsin bazıları havada kalmış.havada kalan soru ise konunun özüydü. ney mi flüt mü derken de lütfen "genel" olarak konuşup , istisnalardan bahsetmezsek iyi olur çünkü bir tutarsızlık görüyorum bu konuda."hem kimi insana göre o kolaydır hem kimi insana göre şu" derken "genelleme" den uzak bir bağıntı kuruyorsun ancak işine gelmeyince "genel" diyorsun anlamadım neyse.sokaktan geçen 10 adamı çek kenara.bunlardan bana göre 10u da gitarı daha çabuk öğrenir kemandan bu kadar basit.
Bu konunun tüm mesajları