Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • violoncellist • 28 Kasım 2007 21:36 • #557766
    keman yayı çekmek ile gitar penalamak aynı şeyler değil evet kendi içlerinde zorlar ikisi de ama şahsen yay çekmek çok daha zor bir olay.

    keman virtüözü olup gitar penasını tutamayan müzisyenlerin varlığı da gözarde edilemez o zaman,madem bu mantıkta ilerliyoruz!
    üstüne üstlük kemanda vibrato yapmak çok daha zor bir olaydır.

    kişiye göre, göreceli kavramlardan biridir bu. o insanın neye daha fazla kabiliyeti olduğuna sen değil de o karar versin istersen.. diyaframını kullanmayı beceremeyecekse, flutte vibrato nasıl yapacak?!
    bu arada serdar öztop beyefendi gitar çalmaya üniversitede başlamış.profesyonel bir gitarist olmadığını iddia ediyorsanız sağ tarafta cam var.

    ben genel bir ortalamadan bahsediyorum, istisnai yeteneklerden değil! ona bakılırsa benim de etrafımda çok geç yaşlarda enstruman çalmaya başlamış fakat şu anda sayısız ödül sahibi insanlar var, ama kaybedilen yılların açtığı açıkara farkı sadece 'istek' doldurmuyor! bunun için ekstra çalışma zamanı, güç, sabır ve daha bir çok ekstra 'şey' gerekiyor..
    arkadaşlar, inanın ki fikrim olmayan konularda konuşmam, ama 6 yaşımdan beri viyolonsel çalıyorum ve müzikle ilgili her türlü ortama belki milyonlarca defa girip çıktım, onun için fikrimi söyleme hakkını kusura bakmazsanız kendimde buluyorum, bunun içinde sağlı sollu camlarla ilgilenmeye hiç niyetim yok! umarım anlatabilmişimdir..

    saygılar
Bu konunun tüm mesajları