Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • Serpent_King • 29 Kasım 2007 15:58 • #557769
    :) yok yukarıda bir yerlerde müzik aletlerinin zorlukları konusunda hepsi aynı zorluktadır gibi saçma sapan bir şey söylenmiş yoksa burda konuşulmayan bir mevzuyu açtığım yok.ama madem verecek cevabınız yok bir şey diyemem.

    bu arada o anket değil.ben gitar dersi veriyorum , kardeşim de keman.anlatabildim galiba.
  • violoncellist • 29 Kasım 2007 19:50 • #557770
    bu arada o anket değil.ben gitar dersi veriyorum , kardeşim de keman.anlatabildim galiba.

    çok güzel anlattın :) ama ben yıllardır bütün çevremin kemancılarla, gitaristlerle, flütistlerle, çellistlere ve vs.vs.vs'lerle dolup taştığını ve benim de o çellistlerden biri olduğumu anlatamıyorum sanırım.. olsun, dert değil.. :)
    saygılar
  • Serpent_King • 29 Kasım 2007 21:41 • #557771
    anladığım kadarıyla sen adı lazım değil bir sıvıyı yarıştırıyorsun.türkiye'nin en büyük sanatçısısın kabul ediyoruz emin ol buradaki herkes şu yazdıklarından sonra senin ne büyük bir enstruman uzmanı olduğunu anladı.

    yine de tavsiyem konuştuğun insanların da kim olduklarını bilmeden atıp tutmamak olucak.zira kendimden bahsetmek istemiyorum benim de etrafımda gezegenler filan var:) ama kardeşim itü konservatuarda okuyor onu söyleyeyim.

    anlaşılan o ki , ney ve flüt arasındaki zorluk bağıntısı konusunda bir cevap alamayacağım.ben ney de üflüyorum az buz.birinin çıkıpta flüt ve ney aynı zorluktadır demesini bekliyorum o zaman tartışırız güzelce.ha mümkünse bunu diyenler , "tüm enstrumanlar aynı zorluktadır" dedikten sonra "anlaşılan ben ne desem boş, 6 yaşımdan beri dolma kalem kullanıyorum güzel kıvırırım" gibi şeyler demezlerse memnun olurum :)
  • violoncellist • 30 Kasım 2007 10:22 • #557772
    anladığım kadarıyla sen adı lazım değil bir sıvıyı yarıştırıyorsun.

    aksine, o bahsettiğin sıvıyı yarıştıranlara engel olmaya çalışıyorum:)
    türkiye'nin en büyük sanatçısısın kabul ediyoruz emin ol buradaki herkes şu yazdıklarından sonra senin ne büyük bir enstruman uzmanı olduğunu anladı.

    sizler varken ne haddime! lütfen...
    yine de tavsiyem konuştuğun insanların da kim olduklarını bilmeden atıp tutmamak olucak.

    tavsiyelerini zaman zaman kendi üzerinde de uygulamayı becerebileceğini düşünüyorum.
    anlaşılan o ki , ney ve flüt arasındaki zorluk bağıntısı konusunda bir cevap alamayacağım.ben ney de üflüyorum az buz.birinin çıkıpta flüt ve ney aynı zorluktadır demesini bekliyorum o zaman tartışırız güzelce.

    ney ve flüt arasında şöyle bir zorluk bağlantısı var, ney çalan bir insan 'ben flüt de çalabilirim aynı kalitede' diyemez. çalabilir elbette, ama kaliteden bahsediyorum. bu bir baritonun tenor partisi söyleyebileceği gerçeği gibi birşey, ya da bir viyolacının keman çalabileceği gerçeği gibi. ama bahsettiğim ince ayrıntı 'kalite'
    6 yaşımdan beri dolma kalem kullanıyorum güzel kıvırırım" gibi şeyler demezlerse memnun olurum :)

    nasıl bir mantığa ne anlatmaya çalıştığımı anlayarak, boşa kürek çekmenin kitabını yazmaktan vazgeçiyor ve susuyorum :)

    saygılar
  • Serpent_King • 30 Kasım 2007 13:49 • #557773
    sen tartışmıyorsun ki , 6 yaşımdan beri virtüözüm enstrumanları çok iyi tanırım etrafımda dünyaca ünlü starlar var diyorsun sonra da tüm enstrumanların aynı zorlukta olduğunu söylüyor ve karşı görüşler olduğunda "ben en iyisini bilirim susun" şeklinde empoze etmeye çalışıyorsun.

    "ney ve flüt arasında şöyle bir zorluk bağlantısı var, ney çalan bir insan 'ben flüt de çalabilirim aynı kalitede' diyemez. çalabilir elbette, ama kaliteden bahsediyorum. bu bir baritonun tenor partisi söyleyebileceği gerçeği gibi birşey, ya da bir viyolacının keman çalabileceği gerçeği gibi. ama bahsettiğim ince ayrıntı 'kalite'"

    istediğim de buydu.ney çalan bir insan eline aldığı gibi flüt çalabilir demiyoruz burada.hangisini öğrenmek daha zordur konusunu konuşuyoruz.ney hakkında en ufak bir fikrin olduğunu da sanmıyorum kendisi dünyanın en zor müzik aletlerinden biri olarak kabul edilir.kaç farklı üfleme türü ve stabil şekilde üflemenin ne kadar alışması zor bir mevzu olduğu konusunda bilgin yok ne yazık ki.sen şimdi klarnet ile flüt de aynı zorluktadır dersin tiyatroya çevirirsin burayı farkındayım.bariton ile tenör arasında bağlantı göstererek de bu iki enstruman arasına sokman da atıp tuttuğunun kanıtı.hayatında ney üfledin mi ? flüt çalanlara da bir sor.herşeyden önce ney ortalama ne kadar çalışmayla öğreniliyor , flüt ne kadar çalışmayla öğreniliyor bunu araştır.ama sakın gelip şu insanın diyaframı böyledir bununki böyle deme.genel olarak konuşuyoruz.

    "tavsiyelerini zaman zaman kendi üzerinde de uygulamayı becerebileceğini düşünüyorum."

    ben mütevazi takılmayı tercih ediyorum.çok merak ediyorsan merak etmeye devam et sayın 6 yaşından beri inanılmaz gossu olmayı başarmış kişi.
  • Serpent_King • 30 Kasım 2007 14:13 • #557774
    bu arada şunları da söyleyeyim , tiyatro mevzusu daha da alevlensin siz bunları destekledikçe.

    davul çalmak mı daha zordur ? yoksa sadece zillerden (cymbals) oluşan bir seti mi ?

    hani şu üçgen varya triangle diyorlar :) o mu daha zordur , fagot mu ? dur ben yerinize cevabı vereyim sizin ağzınızdan : kimi insanların elleri yamuk olur üçgene tam destekli vuramaz ve kulaklarında yüksek frekansları algılayamayan iltihap olabilir.kıyas yapamayız.kimisinde bunlar yoktur çalar.

    hadi ordan yahu :)
  • sadecemüzik • 1 Aralık 2007 16:07 • #557776
    Mosmor bir ekranda, yazılan 36 mesajı okuduktan sonra "cevap yaz" butonuna tıklayınca, gözlerimin gri-beyaz ekrana alışması için biraz bekledim. Şimdi konuya girebilirim:

    Öncelikle, birçok arkadaş enstrüman zorluğundan bahsetmiş madem, ben de bir şey söyleyeyim: Her enstrümanın kendine göre zorluğu vardır. "Abi bak şu daha kolay, onu çal." tarzı tavsiyeler çok yanlıştır. Çünkü bu kişisel yatkınlığa göre değişen bir şeydir. Bir insana yaylı bir enstrüman çalmak daha kolay gelirken bir başkasına nefesli ya da telli bir enstrüman çalmak daha kolay gelebilir. Violoncellist'in bu noktada yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, çünkü o da aynen benim bu söylediklerimi söylemiş. Ama bu, her enstrümanın zorluk derecesi aynıdır şeklinde yorumlanmış. Zihbell nickli arkadaş flütle keman arasında seçim yapmak istiyor ve bunun için başkalarının fikirlerine başvuruyor. Benden sana tavsiye, böyle bir konuda başkalarına danışma. Çünkü burdaki tek mesele senin hangisini daha çok sevdiğin ve çalmak istediğin. Hiçkimse kâhin değil, "Geleceği görüyorum! Sen kemanı/flütü çalmaktan daha büyük zevk alacaksın!" diyemez. Yorum yapanlar da kendi zevklerine göre yorum yaparlar ya da böyle enstrüman zorluk derceleri gibi saçma tartışmalar çıkar ortaya-ki dediğim gibi bu biraz da kişisel yatkınlıkla ilgili bir şey. Sana söyleyeceğim en iyi şey şu olur: İkisini de çalmayı dene başlangıç olarak. Hangisi sana daha fazla haz veriyorsa ona yönel. Hatta ikisini birden de öğrenebilirsin, neden olmasın!
  • violoncellist • 1 Aralık 2007 16:52 • #557777
    yazık... :) sadece beni güldürüyorsun..
    daha fazla ilgilenmemek en iyisi sanırım, sen haklı ol, mutlu ol, konu yeterince saptı zaten sayende ve sayemde, onun için ''nokta'' (.)

    saygılar
  • Serpent_King • 1 Aralık 2007 21:26 • #557779
    çok kısa ve öz yazıyorum

    1 - bir insan flüt mü keman mı diye soruyorsa öncelikle müziğe hobi olarak bakmaktadır ve vakit geçirmek için kendisini bezdirmeyecek bir enstruman aramaktadır.

    2 - buradaki herkesi profesyonel müzisyen olarak görüp , kendi çizdiğiniz yoldan gitmeleri gerektiğini düşünüp ona göre yorum yazarsanız bir faydası olmaz.

    3 - dünyada yaşayan herkes de bilir flüt kemandan daha kısa sürede çok yıldırmadan öğrenilir.arkadaş buraya hastahanede çekilmiş mr larını , biyolojik bir takım verilerini , filmlerini koymamış dikkat ettiyseniz bu açıdan "herkesin yapısı isteği vesairesi farklıdır" gibi bir mantalite ile yaklaşmaktansa biraz olsun genel ve daha çözücü düşünüp bu insana yardımcı olabilecek yorumlar yazmak bence amaç edinilmeli.

    4 - buna göre de arkadaşa flüt çal demenin nesi yanlış anlayamadım zira karşı çıktığınız şey böyle bir lafın edilemeyeceği ki siz saygıdeğer müzik otoritesi , divası haline gelmiş insanlar her ne kadar bu görüşlerinizi empoze etmiyor gibi görünseniz de böyle bir intiba bırakmaktasınız.buradaki herkesin kim olduğunu bilmediğiniz için bu hareketiniz çok yanlış.lütfen kendi teorilerinizin sonuna " bana göre " gibi eklentiler yapın.
  • Serpent_King • 1 Aralık 2007 21:29 • #557780
    eren kömürlü 2 vakası tüm garaj alemine hayırlı uğurlu olsun.