Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • Serpent_King • 30 Kasım 2007 13:49 • #557773
    sen tartışmıyorsun ki , 6 yaşımdan beri virtüözüm enstrumanları çok iyi tanırım etrafımda dünyaca ünlü starlar var diyorsun sonra da tüm enstrumanların aynı zorlukta olduğunu söylüyor ve karşı görüşler olduğunda "ben en iyisini bilirim susun" şeklinde empoze etmeye çalışıyorsun.

    "ney ve flüt arasında şöyle bir zorluk bağlantısı var, ney çalan bir insan 'ben flüt de çalabilirim aynı kalitede' diyemez. çalabilir elbette, ama kaliteden bahsediyorum. bu bir baritonun tenor partisi söyleyebileceği gerçeği gibi birşey, ya da bir viyolacının keman çalabileceği gerçeği gibi. ama bahsettiğim ince ayrıntı 'kalite'"

    istediğim de buydu.ney çalan bir insan eline aldığı gibi flüt çalabilir demiyoruz burada.hangisini öğrenmek daha zordur konusunu konuşuyoruz.ney hakkında en ufak bir fikrin olduğunu da sanmıyorum kendisi dünyanın en zor müzik aletlerinden biri olarak kabul edilir.kaç farklı üfleme türü ve stabil şekilde üflemenin ne kadar alışması zor bir mevzu olduğu konusunda bilgin yok ne yazık ki.sen şimdi klarnet ile flüt de aynı zorluktadır dersin tiyatroya çevirirsin burayı farkındayım.bariton ile tenör arasında bağlantı göstererek de bu iki enstruman arasına sokman da atıp tuttuğunun kanıtı.hayatında ney üfledin mi ? flüt çalanlara da bir sor.herşeyden önce ney ortalama ne kadar çalışmayla öğreniliyor , flüt ne kadar çalışmayla öğreniliyor bunu araştır.ama sakın gelip şu insanın diyaframı böyledir bununki böyle deme.genel olarak konuşuyoruz.

    "tavsiyelerini zaman zaman kendi üzerinde de uygulamayı becerebileceğini düşünüyorum."

    ben mütevazi takılmayı tercih ediyorum.çok merak ediyorsan merak etmeye devam et sayın 6 yaşından beri inanılmaz gossu olmayı başarmış kişi.
Bu konunun tüm mesajları