Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • sadecemüzik • 1 Aralık 2007 22:40 • #557781
    "herkesin yapısı isteği vesairesi farklıdır" gibi bir mantalite ile yaklaşmaktansa biraz olsun genel ve daha çözücü düşünüp bu insana yardımcı olabilecek yorumlar yazmak bence amaç edinilmeli.

    Sühacım sen ister kabul et ister etme, enstrüman öğrenmekte bireysel yatkınlığın çok büyük rolü vardır. Yeryüzünde flütü kemandan daha kolay öğrenen insan sayısı kemanı flütten daha kolay öğrenen insan sayısından fazla olabilir ama bu "herkes" flütü kemandan daha kolay öğrenir demek değildir. Arkadaşın flüt çalabilmesi için dünya kadar diyafram egzersizi yapması ve bir yığın üfleme tekniği öğrenmesi gerekecek. Bu, doğum günü pastasının mumlarını üflemeye benzemiyor ne yazık ki. Ayrıca insana yardımcı olacak yorumlar yaz demişsin, yazdım zaten bir önceki mesajımda. İkisine de başlasın, hangisindan daha fazla haz alırsa onu çalsın. Hatta isterse ikisini de öğrenebilir. Okumadın sanırım.


    buna göre de arkadaşa flüt çal demenin nesi yanlış anlayamadım

    İyi de flüt çalmanın yanlış olduğunu söyleyen olmadı ki!

    siz saygıdeğer müzik otoritesi , divası haline gelmiş insanlar

    Ben müzik otoritesi olduğumu söylemedim. Bunları nerden uyduruyorsun anlamıyorum. Asıl insanların müzikle ve enstrümanlarla ilgili verdikleri bilgilere bu kadar köpürerek "Ben müzik otoritesiyim" diye bas bas bağıran sensin.

    buradaki herkesin kim olduğunu bilmediğiniz için bu hareketiniz çok yanlış

    Açık açık "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Ben bir müzik otoritesiyim." diyorsun. Şunu söylemeliyim ki, burdaki insanların kim olduğunun ve müzik otoritesi olup olmadığının hiçbir önemi yok. Müzisyen olmayan ama enstrümanlarla ilgili bilgi edinen biri de bu başlık altına yorum yazabilir. Ayrıca insanların sözleri, düşünceleri, başkalarının mevkilerine göre değişmemelidir. "Aa bak bu adam bilmemneymiş, ben o zaman şöyle konuşmayayım, böyle konuşayım." demektir asıl yanlış olan. Ayrıca müzik otoriteleri de her şeyi bilecek diye bir kaide yok.

    lütfen kendi teorilerinizin sonuna " bana göre " gibi eklentiler yapın.

    Hah işte! "Bana göre" dersem bireysel farklılıklardan bahsetmiş olurum- ki sen bireysel farklılık dedğimiz an köpürüyorsun. Sonra da "bana göre" gibi göreceli şeyler yazmamızı istiyorsun. Hani genel bilgiler vermemiz daha doğruydu? Ayrıca ben zaten bir önceki mesajımda genel bir bilgi verdim. "Kişilerin yatkınlıkları birbirinden farklı olacağından ikisine de başlayabilir, bir seçim yapabilirsin" dedim.

    Sühacım bence sen bu konuda sinirlenmişsin ve bu yüzden kime ne söyleyeceğini şaşırmışsın. Hiçbir iddiam olmadığı halde beni, kendisini müzik otoritesi ilan etmekle suçlamışsın. Ya sakin kafayla bir önceki mesajımı tekrar oku ya da artık yazma.
Bu konunun tüm mesajları