Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yan flüt ve keman

  • sadecemüzik • 2 Aralık 2007 20:10 • #557788
    Kız arkadaşım mı? Eğer kız arkadaştan kastın sevgiliyse böyle bir şey mümkün değil çünkü ben bir bayanım. :) Ayrıca beni tanıyorsun, daha önce çok kez garaj buluşmalarında, aynı ortamda bulunduk. Kim olduğumu da Garmes'le yazdım sana. Seni tanıdığım ve az çok muhabbetimiz olduğu için "Sühacım" deme hakkını kendimde buldum ama sen istersen bana "x" diyebilirsin tabii. :)

    Öncelikle neden bana yazdığın cevaplarda violoncellist'in sözlerine savunma yaptığını anlayamadım. Benim mesajlarıma benim yazdıklarımla ilgili yorum yapman daha normal olmaz mıydı? Anlatmaya çalıştığım buydu işte. violoncellist'e o kadar kızmışsın ki, başkalarının yazdıklarını da violoncellist'in yazdıklarıyla aynı muameleyi yapıyorsun. Evet, violoncellist müzik ve enstrümanlar konusunda iddialıdır, bu yersiz bir iddia da değildir- zira kendisi gerçekten de müzik ve enstrüman konusunda engin bilgilere sahip bir dostumdur. Ama ben hiçbir iddiada bulunmadım ki. Ayrıca violoncellist'in yanlış anlaşıldığını vurgulamaktaki amacım onun eşim, dostum, sevgilim vs. olması değildi. Sen de arkadaşımsın, o da arkadaşım. Eğer dediğin gibi davranıyor olsaydım seni de korumam gerekirdi. Ama ben kimseyi korumuyorum, sadece fikirlerim doğrultusunda yazıyorum.

    Madem bu mütevazilik olayına bu kadar taktın, birkaç şey söyleyeyim: violoncellist hayatım boyunca tanıdığım en mütevazi müzisyenlerden biri. Benimle ilk tanıştığı andan itibaren müzik camiasıyla ilgili söylediklerime inanan, samimiyetime güvenen biri. Ona anlattıklarımın aynısını başka konservatuvar öğrencisi arkadaşlarıma anlattığımda-ki onları violoncellist'ten daha uzun süredir tanıyordum- bana inanmadılar ve türlü bahaneler ürettiler. Ayrıca bir kez bile bilmediğim bir şey karşısında burnu büyüklük yapmadı, bilmişlik taslamadı. Hep yardımcı oldu. Ama söz konusu hakim olduğu alanda söz söylemeye gelince elbette doğru bildiklerini söyleyecek. violoncellist'e kızıyorsun ama sen de "burdaki insanların kim olduğunu bilmiyorsunuz", "kardeşim itü konservatuvarda okuyor" diyerek ona kızdığın şeyin ayınısı yapıyorsun. Bu konuda sana da kızmıyorum ona da. Çünkü dediğim gibi, insan hakim olduğu konularda söz söyleme hakkına sahiptir. "Mütevaziliğin fazlası aptallıktır." diye bir sözü vardı büyük bir düşünürün.

    Son olarak, senin de müzikal yeteneklerini biliyorum. Muazzam gitar soloları attığını ve bunu gözlerin kapalıyken de yapabildiğini. Ayrıca bununla kalmayıp kendini müzikal anlamda geliştirdiğini de... O yüzden "burdaki insanların kim olduklarını bilmiyorsunuz, karşınızda çok yetenekli, bilgili biri olabilir, ona göre konuşun" tarzı imalar yapma- zira ben seni tanıyorum.
Bu konunun tüm mesajları