Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

MT-2 de modlama olayını yaptıran yada bilen arkadaşlar??

  • Leviathan • 22 Şubat 2009 04:47 • #558764
    modlama gibi bir olayı düşündüğüne göre olayın yeterince derinine girmişsin ama, yine de yakalamak istediğin tonu çok iyi tahayyül et, araştır. youtube'da keely mode'lu bir sürü metalzone videosu var, onları izle, irdele.

    ayriyetten benim de bir tane mt2 pedalım var, zamanında epey kurcalamıştım ve bu pedal hakkında çoğunluğun düştüğü yanılgı mid frekanslarını açmamak. stüdyoya gittiğinde büyük ve clean tonu olabildiğince flat bir amfide -saat yönlerinde- level 12, tiz 12 bas 12, midlerin ikisi de 3, ve gain 12 olarak ayarla; buna karşında amfide de tizleri ve midleri 9 civarında -yani pedaldan açtığın mid-high frekansları amfiden kısarak dengelemek- ayarlarsan -baslar da 12,3 falan- oldukça şaşırtıcı ve iyi tonlar alabilirsin. bu pedalın manası ve olayı çünkü mid frekanslarında, o dediğin boğukluk da olmayacaktır.

    mt2 düzgün kullanabildiğinde güzel bir pedaldır; adamı vezir de eder, rezil de. vakti zamanında dream theater forumlarında petrucci'nin bir setup'ının resminde bile görmüştüm bu pedalı. yani öyle fiyat/yapım yeri baz alarak yorum yapmak çok mantıksız olur, vai ve satriani'nin setuplarında da ds 1 var, ve bugün pek çok yonga/chipset malezyada üretiliyor amd/asus/intel. bir de mxr pedallarına verdiğimiz paranın bir bölümü de "pedalların kurşun geçirmez kasa"dan olmasına gidiyor, bir de buradan yakalım.

    konunun dışına çıkmadan, bence modlama olayına girmeden önce istediğin tonu bir kere daha düşün, çünkü zahmetli + para vereceğin bir iş. diğer pedalları da dene intihar süsü arkadaşın önerdiği, bence mxr dime hoşuna gidebilir. yani çok merak ediyorsan ve bütçen-zamanın-ortamın böyle bir şeyi denemeye müsaitse giriş bu işe derim. ne uzun yazdım ya gereksiz:)..
Bu konunun tüm mesajları