Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yamaha mo serisi

  • kutay__ • 2 Kasım 2009 16:36 • #559033
    meraba öncelikle tekrardan heveslendiğin ve müzik yapmak istediğiniz için kutlarım. çoğu insanın olan heveslerini bile yitirdiği bir dünyadayız. şimdi sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
    dijital piyano, tuşesi duvar piyanosu kıvamında üretilmeye çalışılmış, kendi içinde normal piyano, fender rhodes ve benzeri sesler içeren ve daha çok grupla ya da tek başına performansları kolaylıkla çıkarabilmek için üretilmiş aletlerdir. üstünde hoparlörü vardır ve ekstra olarak sisteme bağlamaya gerek duymazsınız ve midi çıkışı sayesinde ihtiyaç halinde cubase te ki sanal vst enstürmanları tetikleyerek kullanmanıza imkan verir. dijital piyano tuşa bastığınızda daha önceden örneklenmiş sesi çalmak mantığıyla çalışır. synthesizer modülü genel olarak bu cihazlarda olmaz.

    synthesizer ise apayrı bir dünyadır. günümüzde çoğu synthesizer dijital olarak analog sinyal yolu, osilatörlerin ve filtrelerin emülasyonunu yaparak ses üretir ve bunun bir sakıncası yoktur. gayet başarılı sonuçlar vermektedirler.

    yamaha motif e gelince bu cihaz bir workstationdur. workstation demek üstünde kendi aranjmanlarınızı yapabileceğiniz klavye demektir. cubase gibi güçlü programlar varken bence çok büyük bir ihtiyaç değil ama bilgisayar sevmiyor ve klavyeyle müzik yapacaksanız bu sequencer özelliği şart haline geliyor. yamaha motifin üzerinde ayrıca çok başarılı bir arpeggiator vardı hatırladığım kadarıyla. bu klavye hem bir dijital synthesizer hemde hafızasındaki sesleri çalan ve çok başarılı sesleri olan bir cihaz. ama her zaman olduğu gibi bu cihazları aldığınızda daha performanslı kullanım için biraz kullanım kılavuzu okuyup kafa patlatmak gerekli.

    son soru tone generator denilen şey diğital olarak kurgulanmış osilatör ve filtrelerle kaynak sesin üretimine yarayan ses modülleridir.

    yamaha motif şu durumda özellikle tek başına müzik yapıyorsan güzel bir seçim olabilir.
Bu konunun tüm mesajları