Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yamaha mo serisi

  • ASPRYN • 29 Ekim 2009 23:45 • #559031
    Selam,
    ufaklıktan beri evde hep piyano olsun istedim ama bir türlü mümkün olmadı. Çocukken bir dönem ders falan aldım ama düzenli çalışamayınca bir türlü istediğimi alamadım.
    Bir süredir niyetim vardı piyasayı araştırıyorum uygun bir şey almak için. Sonra bir arkadaşım kanıma girdi dijital piyanoları tavsiye etti. Midi çıkışı vs. daha çok işime yarayacak gibi görünüyor. Biraz araştırınca synthesizer türevlerinin daha çok işime yarayacağını fark ettim. Yamaha mo serisi dikkatimi çekti. Herşeyden önce fiyatı gayet cazip. Demoları(özellikle piyano tonları) beni cezbetti.

    Dürüst olmak gerekirse ekipmanlar hakkında pek fikrim yok. Hem biraz yardım istiyorum hem de bahsettiğim alet hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Tahmin edeceğiniz gibi profesyonel anlamda kullanmayacağım:) Evde kendim kayıt yaparken, arkadaşlarımla stüdyolarda ya da bazen ufak tefek performanslarda kullanmayı düşünüyorum.

    Dediğim gibi ekipmanlar konusunda pek bilgim yok. Emin olmak için soruyorum:) Anladığım kadarıyla dijital piyanolar konsol piyano görünümlü synthesizerlar. Synthesizer ses üreten araç ve bunu bir klavyeyle birleştirdiğimizde buna workstation deniyor? Umarım yanlışım yoktur.. Bir de tone generatorların işlevi tam olarak nedir?

    cehaletimi mazur görün:)
  • kutay__ • 2 Kasım 2009 16:36 • #559033
    meraba öncelikle tekrardan heveslendiğin ve müzik yapmak istediğiniz için kutlarım. çoğu insanın olan heveslerini bile yitirdiği bir dünyadayız. şimdi sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
    dijital piyano, tuşesi duvar piyanosu kıvamında üretilmeye çalışılmış, kendi içinde normal piyano, fender rhodes ve benzeri sesler içeren ve daha çok grupla ya da tek başına performansları kolaylıkla çıkarabilmek için üretilmiş aletlerdir. üstünde hoparlörü vardır ve ekstra olarak sisteme bağlamaya gerek duymazsınız ve midi çıkışı sayesinde ihtiyaç halinde cubase te ki sanal vst enstürmanları tetikleyerek kullanmanıza imkan verir. dijital piyano tuşa bastığınızda daha önceden örneklenmiş sesi çalmak mantığıyla çalışır. synthesizer modülü genel olarak bu cihazlarda olmaz.

    synthesizer ise apayrı bir dünyadır. günümüzde çoğu synthesizer dijital olarak analog sinyal yolu, osilatörlerin ve filtrelerin emülasyonunu yaparak ses üretir ve bunun bir sakıncası yoktur. gayet başarılı sonuçlar vermektedirler.

    yamaha motif e gelince bu cihaz bir workstationdur. workstation demek üstünde kendi aranjmanlarınızı yapabileceğiniz klavye demektir. cubase gibi güçlü programlar varken bence çok büyük bir ihtiyaç değil ama bilgisayar sevmiyor ve klavyeyle müzik yapacaksanız bu sequencer özelliği şart haline geliyor. yamaha motifin üzerinde ayrıca çok başarılı bir arpeggiator vardı hatırladığım kadarıyla. bu klavye hem bir dijital synthesizer hemde hafızasındaki sesleri çalan ve çok başarılı sesleri olan bir cihaz. ama her zaman olduğu gibi bu cihazları aldığınızda daha performanslı kullanım için biraz kullanım kılavuzu okuyup kafa patlatmak gerekli.

    son soru tone generator denilen şey diğital olarak kurgulanmış osilatör ve filtrelerle kaynak sesin üretimine yarayan ses modülleridir.

    yamaha motif şu durumda özellikle tek başına müzik yapıyorsan güzel bir seçim olabilir.
  • Mino • 2 Aralık 2009 11:58 • #559060
    Bütçen iyiyse ve tek klavyede işi halledeyim diyorsan Korg M3, dediklerini karşılayacak gibi gözüküyor. 76 tuşa Radias modül alıp bütün ses tonalitesini karşılayabilirsin.

    Onun dışında Yamaha Motif (normal, ES) Roland Fantom (S,X) Korg Triton (Le, Studio, TR, Extreme) Yamaha CS serisi, Kurzweil K serisi ve yeni LE serisi de bakabileceğin modeller.