Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Manyetik değişimi ve Seymour Duncan SH-1B

  • OptimusPrime • 13 Ocak 2010 19:55 • #559092
    Rica ederim dostum. SH1-B'nin yanına ben SH1-N taktım, zaten manyetiğin eşi o. Kodlarının sonundaki N(Neck), B(Bridge) oluyor. Ama dediğim gibi ben ikisini birden ikinci el buldum o yüzden böyle takım olarak taktım.

    Tonlardaki çeşitlik kısmına gelince ben tam anlatamadım galiba. Şimdi şöyleki senin gitarındaki 3 yollu düğme manyetiklerinden Köprü, Sap, ya da her ikisini seçebilmene yarıyor. Ama Seymour Duncan'ı 5 yollu düğme ile istersen humbucker+single coil gibi şekillerde de kullanabiliyorsun, ve böylece single coil manyetiğe sahip gitar tonlarını da yakalayabiliyorsun. Ama tabi ki seçim senin.

    Sap manyetiği için jazz, blues, rock tarzına uygun "Gibson 496R Hot Ceramic"i tavsiye edebilirim, Gibson Les Paul Classic modelinin üzerinde bulunan manyetiktir bu. Şöyle bir düşününce iyi bir ikili olabilirler gibi geliyor ama mutlaka kendi zevkine göre araştır bu konuyu. Hiç riske girmek istemiyorsan SH1-N'yi de takabilirsin.

    Bu arada yeni manyetiklerinle birlikte gitar harika oalcak, e boss me50 de oldukça iyi bir işlemci. Ardında da güzel bir amfi alırsan tadından yenmez :))
Bu konunun tüm mesajları