Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kaliteli Amfi Önerisi

  • Babbazulla • 15 Şubat 2011 15:48 • #593577
    Ben hybrid amfilerle uğraşmayın derim. Paranıza yazık. Drive'ları da amfiden almamaya kararlıysanız tek kanallı, düşük watt'lı (15-20watt) all tube bir amfi işinizi mükemmel bir şekilde görecektir. Çalarken de yüzünüze duyduğunuz sesten dolayı istem dışı bir gülümseme yayılacaktır.

    Fiyat limitini yüksek tutmanız iyi. Kombo tercihinizi "taşıması kolay olsun" diyerekten belirlediğinizi tahmin ediyorum. Lakin yeni çıkan pek çok düşük watt'lı kafa amfiler oldukça küçükler ve kendi çantalarıyla taşımaları da kolay oluyor. Bu durumda taşıma problemi kabine kalıyor. Yani küçük kafa amfileri de göz önünde bulundurun derim ben. Kabinin ise Combo da olsa kafa+kabin de olsa min. 12 inch (1x12 diye de geçer) olmasını önemseyin bence. Zira 10 inch olanlar bar performansı için çok memnun edici olmayabiliyor.

    Yukarda söylediğim kriterler nezdinde şu amfileri önerebilirim. Lakin muhakkak deneyin önce:

    Orange Tiny Terror (Şimdi Combo'su da var, 2000 liraya yakın bir fiyata satılıyor Türkiye'de, sadece kafa ise 1350 lira)
    Vox Night Train (Sadece kafa olarak var. 1400 liraya falan alınıyor.)
    Vox AC15 (Bu Combo alettir, esasen çok meşhur olan abisi AC30'un 15 watt'lık bir versiyonu diyebilirim. Versiyonuna bağlı olarak 1500 ile 2000 lira arasında değişen fiyatları var. Tabi AC30 da düşünülebilir bütçeye göre. Bu aletlerde Top Boost özelliği vardır isteğe bağlı devreye sokulan. Hafif bir crunch drive gibi düşünebilirsiniz.)
    Egnater Rebel 20, Egnater Tweaker (Bu aletlerin henüz Türkiye'de distribütörlüğü yok bildiğim kadarıyla)
    Fender Blues JR (Combo tabi ki ve artık bir klasik)
    Traynor Dark Horse (Türkiye'de distribütörlüğü olmadığı gibi ikinci el bulması da çok zor)
    Bir de Mesa Boogie Transatlantic var ama bütçenizi aşıyor gözüküyor. Zaten 2 kanallı bir amfi. Ama Clean tonları sizi fazlasıyla memnun edecektir diye tahmin ediyorum.

    Bu amfilerin bazılarını ve ilaveten kabinleri Türkiye'de 2. el bulabileceğinizi ve bütçenizi rahatlatabileceğinizi hatırlatmak isterim. Ayrıca bazılarını yurtdışından getirenler de olabiliyor.

    Bir de son olarak "reverb" kriterini gözümden kaçırmış olduğumu fark ediyorum. Bu küçük kafaların hiçbirinde reverb yok. Eğer olmazsa olmazsa ben birinci sıraya AC15 (veya AC30)u koyun derim, olmadı Blues jr.
Bu konunun tüm mesajları