Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kaliteli Amfi Önerisi

  • dincer_ulutas • 8 Kasım 2010 17:58 • #559351
    Herkese merhaba,
    Büyük çoğunlukla düzenli bar performanslarında kullanmak üzere, Fender Strat gitarıma ve Fulltone, MXR, Add+ gibi markalardan oluşan başarılı analog setupıma uyum sağlayabilecek kaliteli bir amfi almak istiyorum. Rock, funk, pop ağırlıklı çalıyorum. Amfide aradığım özellikleri ve gerekli açıklamaları aşağıda maddeledim.

    1-) Kombo
    2-) Lambalı (tercihen full, bir ihtimal hybrid; fakat transistörlü düşünmüyorum)
    3-) Amfiden sadece kaliteli bir clean soundu ve reverb almayı (diğer efektleri pedallardan veriyorum) ve drive kanalını kullanmamayı planlıyorum; çünkü analog setupımdaki drive pedallarının kalitesine ve senelerdir onlardan aldığım lezzete/verime çok güveniyorum.
    4-) Fiyat limitini max. 2000 TL olarak tasarlıyorum. Yine de esneklik payı mevcut.
    5-) Taşınabilirlik konusuna gelince, her hafta en az 1 bar konseri olduğunu düşünürsek; ya taşınması kolay bir amfi olmalı, ya da taşınması zor olup çaldığım barda bırakacağım bir amfi olmalı. Tabii ki ilk olasılığı tercih ederim; ama aradığım niteliklerdeki amfinin taşıması çok zor olacaksa ikinci olasılığa da razı olurum.

    Son olarak bir tereddütümü de sormak istiyorum. Diyelim ki lambalı bir amfi aldım; fakat bahsettiğim gibi amfi drivelarını hiç kullanmayacağım ve tüm driveları kendi analog pedallarımdan almak istiyorum. Bu durumda lambalı bir amfinin drive dışı özelliklerinin artıları için (daha sıcak bir clean ton ve pedallarla daha iyi sonuç verecek bir altyapı) lambalı bir amfiyi tercih etmiş oluyorum, bu mantıkta sizce bir sıkıntı var mı? Ya da madem amfi drivelarını hiç kullanmayacaksın, cleani iyi olan ve pedallarını taşıyabilecek kaliteli bir transistörlü amfi alsan da yeterli olur mu dersiniz?

    Önerilerinizi, fikirlerinizi, amfi marka/model tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
  • Oysterhead • 11 Şubat 2011 19:54 • #593523
    Öncelikle Britanya üretimi 50 wattlık Marshall AVT serisi öneririm.

    Ama önemli bir şey de eklemek istiyorum.
    "Amfi drivelarını hiç kullanmayacağım ve tüm driveları kendi analog pedallarımdan almak istiyorum." demişsin. O nedenle söyleyecek bir çift sözüm daha var..

    Amfiye bu kadar para vermenin pek de mantıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü yazdıklarına bakılırsa gerçekten iyi analog pedallardan oluşan bir setupın var. Bu durumda mantıken de amfinin drive kanalını kullanman mantıklı seçenek değil. Eğer setupında başarılı bir preamp pedalın (örnek olarak boss fbm-1,boss frv-1,boss fdr-1 ya da ehx english muff'n) ve kabin modüle eden bir pedalın (bu konuda sana ehx caliber22 ya da caliber44'ü öneririm.) varsa, bence direkt kaliteli bir markanın 100 wattlık ya da daha düşük güçte bir kabini al. electro-harmonix Caliber22/44, kafa amfisi olmadan sadece bir kabinle sana amfi deneyimi yaşatıyor.

    Yukarıda adını zikrettiğim BOSS FDR-1 ise senin için biçilmiş bir preamp pedalı. Ben açıkçası kişisel olarak Boss pedallarını yere göğe sığdıranlardan değilim, öyle yapanlara da kıl olurum. Ancak bu Boss'un gerçekten takdir edilmesi, denenmesi gereken pedallarından. O lambalı amfinin hissini çok iyi vermesiyle gerçekten çok kaliteli reverbler sunuyor sana.

    Bilemiyorum ben pedal insanı olduğum için belki böyle düşünüyorum. Ama bence bu mantıklı bir seçenek..

    Neyse umarım yardımcı olabilmişimdir sana. ;)

    Oysterhead.
  • Babbazulla • 15 Şubat 2011 15:48 • #593577
    Ben hybrid amfilerle uğraşmayın derim. Paranıza yazık. Drive'ları da amfiden almamaya kararlıysanız tek kanallı, düşük watt'lı (15-20watt) all tube bir amfi işinizi mükemmel bir şekilde görecektir. Çalarken de yüzünüze duyduğunuz sesten dolayı istem dışı bir gülümseme yayılacaktır.

    Fiyat limitini yüksek tutmanız iyi. Kombo tercihinizi "taşıması kolay olsun" diyerekten belirlediğinizi tahmin ediyorum. Lakin yeni çıkan pek çok düşük watt'lı kafa amfiler oldukça küçükler ve kendi çantalarıyla taşımaları da kolay oluyor. Bu durumda taşıma problemi kabine kalıyor. Yani küçük kafa amfileri de göz önünde bulundurun derim ben. Kabinin ise Combo da olsa kafa+kabin de olsa min. 12 inch (1x12 diye de geçer) olmasını önemseyin bence. Zira 10 inch olanlar bar performansı için çok memnun edici olmayabiliyor.

    Yukarda söylediğim kriterler nezdinde şu amfileri önerebilirim. Lakin muhakkak deneyin önce:

    Orange Tiny Terror (Şimdi Combo'su da var, 2000 liraya yakın bir fiyata satılıyor Türkiye'de, sadece kafa ise 1350 lira)
    Vox Night Train (Sadece kafa olarak var. 1400 liraya falan alınıyor.)
    Vox AC15 (Bu Combo alettir, esasen çok meşhur olan abisi AC30'un 15 watt'lık bir versiyonu diyebilirim. Versiyonuna bağlı olarak 1500 ile 2000 lira arasında değişen fiyatları var. Tabi AC30 da düşünülebilir bütçeye göre. Bu aletlerde Top Boost özelliği vardır isteğe bağlı devreye sokulan. Hafif bir crunch drive gibi düşünebilirsiniz.)
    Egnater Rebel 20, Egnater Tweaker (Bu aletlerin henüz Türkiye'de distribütörlüğü yok bildiğim kadarıyla)
    Fender Blues JR (Combo tabi ki ve artık bir klasik)
    Traynor Dark Horse (Türkiye'de distribütörlüğü olmadığı gibi ikinci el bulması da çok zor)
    Bir de Mesa Boogie Transatlantic var ama bütçenizi aşıyor gözüküyor. Zaten 2 kanallı bir amfi. Ama Clean tonları sizi fazlasıyla memnun edecektir diye tahmin ediyorum.

    Bu amfilerin bazılarını ve ilaveten kabinleri Türkiye'de 2. el bulabileceğinizi ve bütçenizi rahatlatabileceğinizi hatırlatmak isterim. Ayrıca bazılarını yurtdışından getirenler de olabiliyor.

    Bir de son olarak "reverb" kriterini gözümden kaçırmış olduğumu fark ediyorum. Bu küçük kafaların hiçbirinde reverb yok. Eğer olmazsa olmazsa ben birinci sıraya AC15 (veya AC30)u koyun derim, olmadı Blues jr.
  • strat34 • 4 Mart 2011 10:06 • #640003
    Laney Lionheart L5T'yi de unutmayalim. 5 wattlik olmasi seni aldatmasin rahatlikla bir bar programini kaldirir. 1x12" kabin. Pedallarla arasi cok iyi FX loopa sahip. Fiyati da emsallerine gore iyi bence. Yalniz Turkiye'de bulmak zor. Cangoz Muzik almis Laney distributorlugunu, getirirler mi bilmem.

  • Fender_Tele • 25 Nisan 2011 18:22 • #640234
    Egnater amfilerinin Türkiye Distribütör' ü Ambar Guitars' tır.

    ambarguitars.com