Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gayrı Resmi İlmek: Bas Üzerine

  • chutluck • 9 Mayıs 2004 12:49 • #538036
    Aykut, öncelikle desteğin için çok teşekkür ediyorum ve sorularıma geçiyorum :)

    "Ama tablar yerine standart notasyonu (F clef/fa anahtarında) öğrenmeyi kendine amaç olarak koyman daha iyi." Bu cümleden hiçbir şey anlamadım.

    "Örneğin: C (do'lardan biri, klavyemizde 3 adet 3 var ve bunlar çoğu bas için toplam 8 yerden çalınabilir) A (LA) telinde 3 perde iken C# A telinde 4. perdededir." Bunu da gerçekten anlamadım aslında ama Ankara'da olduğun için, gitar üstünde gösterme imkanın yok. Bu yüzden burda yazdıklarını aynen alıp nota bilgisi olan bir gitariste göstersem ve o da bana gitar üstünde gösterse çokfaydalı olacak sanırım.

    Eskiden bir jazz solisti olan bir arkadaşı ile tanıştım annemin ve o da grubunun basçısının bana yardımcı olabileceğini söyledi. Sanırım ondan yardım alabilirim bu konuda.

    Bir de sorun şu ki; bas öğreten kişinin çok iyi çalması değil çok iyi bilmesi gerekir demişsin de,ben nerden bileceğim çok bildiğini :) Onu anlayabilsem ben de çok iyi biliyor olurdum zaten :)

    Bu arada senin sitenin adresini bilmiyorum ben,kaçırdım mı acaba bir ara sen buraya yazdığında?

    Evet neler yaptığımdan bahsedeyim biraz da :
    Gitarımı elimden bırakamıyorum evdeyken. Parmaklarımın bahsettiğin yerleri ağrıdığında bırakacağım şekilde parmak alıştırması yapıyorum. Nasıl yapıyorum? Perdelerde kalından inceye doğru gidiyorum (!) dört parmağımla. Her telde ayrı ayrı. Sonra da aynısını inceden kalına doğru,yani tam tersini yapıyorum. Şimdi tekrar okudum yazdığımı da bilmiyorum anlaşılabiliyor mu?! :)
    Daha sonra da çalabildiğim şarkıları defalarca çalıyorum. Bazı şarkıları da kendim çıkarmaya çalışıyorum, çıkarabildiğim zaman da çok mutlu oluyorum :) İlkokuldayken piyano çalıyordum,o piyano hala duruyor evde. Akorları tamamen bozulmuş bir şekilde de olsa,bas gitarda çaldıklarımı orda da çalıyorum. Ve piyanoda yeni şarkı çıkarmak benim için daha kolay olduğundan bayağı yardımıoluyor aslında.

    Şimdilik bu kadar.
Bu konunun tüm mesajları