Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ses yalıtımı hakkında..

  • offbeat • 16 Ağustos 2004 17:30 • #538969
    en baştan şunu söyliyim, bence kimsenin ses etmeyeceği bi yer bul (torna tezgahlarının olduğu sanayi sitesi falan) orda kur stüdyonu yalıtma bence.Tabii bu söylediklerim profesyonel stüdyo için diil, çalışmak için açıyosan
    15 metrekarelik bi odayı yalıtmak istiyosan 1.5-2 milyarlık malzeme gidebilir.(taşyünü,pvc kapı, kaplama malz., halı, vs.)
    gerkli malzeme:strafor,taşyünü (9luk),çıta, kauçuk(vaye yumuşak plastik),sert starfor, gazete kağıdı, eski halı kilim yastık vs.falan,MDF, kaplama malz(pvc vs)

    Duvara, yere dik şekilde birbirine paralel çıtalar çak (yerden tavana kadar). çıtaları çakarken çıtayla duvar arsına çiviyi çaktığın yere kauçuk parçası koy ki çıta duvara deymesin.bu çıtaların arasını strafor genişliğine göre ayarla.sonra bu çıtaların üstüne straforları çivile ya da yapıştır. sonra straforun üstüne taşyünlerini yerleştir(bu işlem çok kasar),sonra taşyünün üstüne MDF'leri yerleştir (bu da çok kasar),sonra bunun üstüne kaplama malzemesini yerleştir. tavan ve taban da mantık olarak aynı ama taban için daha çok malzeme kullanmalısın. tabanın altına mesela eski halı kilim yastık ne bulursan at, sonra da üstünü gazete kağıtlarıyla falan bayaa bi ört.çünkü ses en çok tabandan gider direk titreşime maruz kaldığı için

    çıtaların sebebi yalıtım malzemesiyle duvarın temasını önlemek, böylece titreşimler duvara direk ulaşmıyo;kauçuk sayesinde de sönümleniyo.

    kapı mutlaka pimapen falan olmalı, ve üstü çok güzel yalıtılmalı, ayrıca en ufak bi yanlış y6a da kaçak ses çıkışına neden olur.

    eğer tüm bunları yaparsan tatmin edici bi yalıtım yaparsın;ama gene de dışarı ses çıkar, çünkü yalıtım dünyanın en zor işidir:)

    kaldı ki ilk yapıyosan da süper yapamazsın.

    yalıtım şirketleri bu olaya 5 milyar falan para ister 15 metrekarelik bi yer için, sen yaparsan 1.5-2 milyara mal edersin ama 15-20 gün bayaa çalışırsın ve çok güzel olmaz.

    ayrıca şimdi değişk yalıtım türleri var, yüzer oda gibi onları araştır ama pahalı.

    dediğim gibi, bence hiç bulaşma yalıtım işine:)
Bu konunun tüm mesajları