Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog ??

  • aykuth • 9 Temmuz 2004 11:36 • #538495
    Bas bildiğim kadarıyla güzel bir bas. Anfinin de biraz daha güçlüsünü (150 wattlık) daha önce kullandım o da iyi bir anfi. (b150deki tüplü preamp ise gerçekten çok hoş. Taşıması bunca zor olmasa b150'yi almak için para bile biriktirebilirdim.)

    önemli olan soru efektlere gerek duyuyor musun?

    Kendimden örnek verecek olursam


    Ben overdrive/distortion tarzı bir efekte gerek duyduğumu biliyordum, bu yüzden ikinci ODB-3 görünce aldım.

    Gitarım aktif olmadığı için ton şekillendirmem sınırlıyd, bir DI ve preamp gerçekten çok işime yarayacaktı. Tüplü anfilerdeki "sıcaklığı" seviyordum. Çözüm olarak Sansamp BDDI aldım.


    gelecekteki muhtemel pedal Boarduma güç sağlamayı kolaylaştırmak ve (elektriksel açıdan) gürültülü ortamlarda (ve biraz gürültülü olan baslarımla) başa çıkmak için iyi olacak (yine ikinci el ve çok temiz bulduğum NS-2) aldım.

    Nadiren kullandığım kullanacağım bir wah/volume pedalım var bu sadece GAS sonucu alındı.

    Çok kullanma fırsatım henüz olmamış olan ama gürültülü gitaristlerin yanında duyulmak için kullanabileceğim ayrıca diğer pedallardaki kısıtlı EQ ayarlarını genişleten bir GEB-7im var.



    Bunların hiç biri sana gerekmeyebilir. (hele ki b150'n olsa sana efekte falan ihtiyacın yok anfinin sesini istediğin gibi ayarla derdim)

    Anfi üzerinde limiter ve compressor de(bunlar çoğu basçı için gerekli) var zaten. Biraz efektleri öğrenip paranı elinde tutmanı öneririm ben daha çok. Efektler bir basçının olmazsa olmazları değil bana Sansamp'ımı ve bir de PA verin fazla fazla yeter efektler ihtiyaç üzerine (bu yeni bir şeyler deneme ihtiyacı da olabilir) alınırsa işe yarıyorlar.


    Önce her bir efektin sesine neler katabileceğini öğrenmek ve bunlardan hangilerine gerek duyduğunu belirlemek lazım. Altta basta pedal kullanılır mı sorusunun yanıtlarında birçok efekt adı var bunların neler yaptığını araştırıp pedal üreticilerinin web sitelerinden samplelarını dinleyerek başlayabilirsin. İngilizcen yoksa elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
    örneğin birkaç efekt için ingilizce içerikli bir link


    http://www.monkeyfx.co.uk/fxguide.html

    daha sonra başka sayfalar da ekleyebilirim ama şimdilik bu yeterli olur umarım.
Bu konunun tüm mesajları