Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

müzik aletlerinin çıkardığı zorluklar

  • aykuth • 13 Temmuz 2004 13:09 • #538522
    ben fazla terleyen biri olarak saatlerce klasik gitar çaldığımda sol el parmak uçlarımın yeşermesini ilginç bulurum.

    Ya da bas gitarlar çokca esneme içeren gamları bir süre çaldığımda ellerimdeki ağrı bazen çekilmez olabilir (hele de sıkça yaptığım gibi adam gibi ısınmadan çalmaya başladıysam) . Birçok basçı gibi ben de basımın (4-5 kilo) omuzlarıma ve vücuduma bindirdiği yükler nedeniyle sıkıntılar yaşarım. Hele ki uzun süreli çalışmalar ve sahnelerden sonra. Son zamanlarda flatwoundlarla hızlı parçaları çalmakta da azıcık zorluk çektiğimi farkettim. Perdesiz basta entonasyonn da bazen ciddi bir sıkıntı yaratabiliyor. Henüz alkollü olarak perdesiz çalmadım ama eminim tonları net olarak duymak zor olacaktır.


    Bir bas anfisini taşımanın nasıl bir iş olduğunu bilenler bunun da az bir işkence olmadığını bilirler. (100 watt ve üstü, 1x15 kolonlu komboyu tek elinize almak hiç keyifli değildir)


    sonra birçok basçı gibi davul aksamını taşımada davulcuya yardım etmenin zorluğu vardır. (gerçi çoğu davulcu iyidir ve anfinizi taşırken size yardım ederek hayır duanızı alır :P)

    basın ve davulun en büyük zorluklarından biri de, özellikle (ama sadece başlarda değil) başlarda pek de insanların sizi farketmiyor görüntüsü ve toplam övgüden size ayrılan payın sıklıkla daha az olması nedeniyle kendinizi motive etmekte güçlük çekebilmenizdir. Vokal ve lead çalan arkadaşlarınızın popülaritenin çoğuna sahip olmasına karşılık siz biraz ikinci planda kalabilirsiniz. İkinci planda olmanın bir tercih olması (ki benim için de bu böyledir birçok başka insan için de, frontmen olacağıma groover olmayı tercih ederim) dışarıdan pek de inandırıcı gelmez. Olmadık sorulara maruz kalabilirsiniz.

    "Niye senin gitarın bu kadar büyük?" "Niye senin gitarının daha az teli var?" (istisnalar kaideyi bozmaz) "niye sen hiç solo atmıyorsun /çok az solo atıyorsun" "senin gitarından çıkan ses hiç duyulmuyor, neden?" vb. vb. Tai hayatın bir yerinde bunlardan kurtuluyor insan, ya etrafındakilere bas gitarı ve grup müziğindeki yerini kafalarına vura vura öğretiyorsun ya da onlar basçıların "biraz" "garip" olduğunu kabul ediyorlar.
Bu konunun tüm mesajları