Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Maple veya Rosewood

  • aykuth • 2 Ağustos 2004 08:51 • #538794
    mümkünse her ikisi de. yani bir maple bir de rosewood klavye. Hem bas için hem de elektro için böyle düşünüyorum. Bir sürü değişken var. Chriss yukarda bence hoş biçimde kendi düşüncelerini aktarmış. Benim aklıma gelen başka nedenler.

    Çok ve zorlu biçimde kullanılacaksa rosewood klavyeler biraz daha az aşınıyor diye biliyorum.

    Perdelerde boya/cila istenmiyorsa maple çok çabuk kirleniyor (ve kirlendiğinde gerçekten çirkin oluyor) oysa rosewood boyasızdır. Ağacı parmaklarının altında hissedersin. (hele benim gibi perdesiz bas da çalmaya çalışıyorsan)

    Ses farkı olarak maple: parlak; rosewood:compressed en güzel açıklamalardan biri. Mümkünse aynı gitarın iki türlü klavyelisi de denemeli. [tabi bunu yapmak için önce amerikaya taşınmak gerekebilir)


    ben tümüyle sezgisel olarak distortion vb. sert tonlar (aslında metal türevleri, hard rock'in bir kısmı vb.) için rosewood, blues ve hard rock arasında kalan türler içinde (overdriven ve clean tonlar için) maple tercih ederdim. Ama önce her ikisini de çalman bence kritik. Alıp almaman önemli değil her iki türden klavyeli gitarları denemen çok önemli.
Bu konunun tüm mesajları