Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass ı penayla çalmak

  • aykuth • 4 Ağustos 2004 08:45 • #538832
    birçok iyi basçı penayla çalar. penayla çalmak bir eksiklik falan değil. [ama penayla slap yapamazsın bak, onun yolu bulunmadı :P]

    Bence her iki tekniği de geliştirmelisin. [ben de pena da zayıfımdır gerçi]

    1- normal penaya geçmeni geçebilirsin. Daha rahat olursun bence. [baş parmağa takılanlara göre]

    2- Tel hakimiyeti yavaş ve uzun süreli çalışmayla gelir. Aynı anda birden fazla tel çalmak için. Sol elle çalmayacağın telleri susturmalı veya aynı anda sadece komşu telleri çalmalısın.

    3- kolunun ağrısını geçirmenin yolu antreman ve belki biraz da penayla çalma pozisyonunu/tekniği değiştirmen. Penayla çalan birkaç iyi basçının videosunu bulursan izle derim. [tamam isim hafızam zayıf, ama bugün akşama kadar bir iki iyi basçı ekleyeceğim. Bİrisi paul mccartney olacak.

    4- çıkan ses değişir büyük ölçüde. Sevmiyorsan daha yumuşak penayla daha çok sapa doğru çalmanı öneririm. Bİr de daha yumuşak vuruşlarla çalıp sesi yükseltmeyi anfiyer bırakmanı.

    5- sağ elini hızlandırmak için en basit alıştırmaları ve parçaları, önce yavaş biçimde çalmaya başlamak. Hızlanmayı zamana bırakmak en iyi çalışma yöntemi. Günde bir-iki saat çalışmayla en fazla iki-üç ayını alır. [efsanelere erişmek için biraz daha fazla gerekebilir]
Bu konunun tüm mesajları