Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'de amatör müzisyen olmanın dayanılmaz hafifliği...

  • okant • 4 Ağustos 2004 13:52 • #538837
    Üniversite yıllarımda markasız bir strat kopyam vardı. Rezil bir aletti ama param ona yetmişti ancak. Aradan 15 yıl geçti ve artık param var. Ama hala istediğim enstrümanı alamıyorum. Tünel piyasası rezil durumda, doğru dürüst bir alet (Fender, Music Man) bulunmuyor, olana da dünyanın parasını istiyorlar.

    En son Yapalı'ya gidip "Bongo getirmeyi düşünüyor musunuz?" diye sorduğumda aldığım "perküsyon çalışmıyoruz" cevabıyla dumura uğramıştım. Bilmeyenler için: Yapalı Türkiye Music Man distribütörü ve Bongo da Music Man'in çıkardığı son bas modeli.

    İkinci el piyasası ayrı bir alem; en son Garaj'da gördüğüm "600 euro'ya ikinci el Meksika Fender Jazz Bass" ilanı adamı çileden çıkartır.

    Ben ne yapıyorum? Parayı bastırıp internet üzerinden Amerika'dan ısmarlıyorum. En az $250 posta parası ödememe rağmen, Türkiye fiyatlarından ucuza geliyor, üstelik üç günde...

    Gelelim ana fikire: Şeytan diyor ki, Amerika'daki birkaç firmayla anlaş, Türkiye'ye mal getir, olabildiğince Amerika fiyatlarıyla sat. Para kazanması gerekmez, kendini çevirsin yeter. Siz ne dersiniz? Bu iş tutar mı?
Bu konunun tüm mesajları