Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bend leri daha iyi yapmak için yardım

  • kutay__ • 12 Nisan 2005 22:42 • #542463
    benim tavsiyem. eğer elektro calıyorsan gitarı tutuş şeklini klasik gibi değilde elektro gitar gibi tutman gerektiğidir.yani akorları kocaman barelerle değil işin içine baş parmağını da katarak C gibi tutmalısın.bu şekilde akorları basmaya başladığın zaman hem daha hızlı çalarsın, hem daha sağlam tutmuş olursun gitarı (tutuşun bendde cok onemli) , hem de daha aşağıya asabilirsin.ayrıca solo ve akor olayını bir arada daha kolay gecislerle yürütürsün.

    konuyu bend up ve down olarak inceleyebiliriz.

    bend (up) yapmaktaki amaç telleri bükerek yarım ,bir ,hatta bir bucuk ses ilerdeki sese ulaşmaktır. mesela ince mi telinde la calıyorsun (5) bend yaparak si bemol ve si (6 ve 7) seslerine ulaşabilirsin. benim tavsiyem öncelikle çıkması gereken aşagı yukarı sesi kestirmen icin la ya penayı vurup sonra si ye dogru kaydırman. sesi öğrendikten sonra bu seferde bend yaparak o sese doğru ulaşmaya çalış. ne eksiğine ne fazlasına.

    bend (down)'da ise bükülmüş bir teli serbestleştirerek asıl sese ulaşmaktır. yani ilkinin tam tersi oluyor. bu yönde egzersiz yapabilirsin.

    konuyu blues nasıl calınır makalemde daha detaylı olarak işlemeye çalıştım. ordan da okuyabilirsin.
Bu konunun tüm mesajları