Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

//GiTaRisTler MeKaNı\\

• emre_petrucci • 7 Mayıs 2005 12:05 • #543065
    sweep picking?

Çok tesekkür ederim fuky umarim yapabilirim :)
  • fingolfin • 7 Mayıs 2005 23:18 • #543075
    Tune Down

Merhaba arkadaşlar benim elimde ibanez s470 var ve çaldığımız parçalar gereği sık sık tune down yapmam gerekiyor tremolodan dolayı körü ayarıydı falan filan bir dünya uğraşmam gerekiyor bunun için sanırım köprüye takoz mu ne koydurulup köprü sabitleniyormuş bunun artılarını biliyorum ama tremolonun iptal olması dışında bir eksisi varmıdır, son olarak bunun geri dönüşü varmı? veya kolayca tune down etmenin başka bir yolu var mı?
  • Single_FACTOR • 8 Mayıs 2005 15:28 • #543086
    Tune Down

çok güzel bir gitarın var. bence gitarın orjinalliğini bozma. sana tavsiye edebileceğim, Akord değiştirmrn gerekiyorsa. mesela E yerine
    D# ise gitarını Hep D# e akordlayıp 1. perdeye kapo kullanarak calman.
  • XES • 9 Mayıs 2005 12:25 • #543101
    Tune Down

Köprünün altına yerleştirilen ufak bir tahta takoz sayesinde köprün sabit köprü haliine geliyor. Bunun tek olayı köprünün aşağı yukarı hareketlerini engellemesi ve böylece tremoloyu da devre dışı bırakması. Bu takozları daha sonra söküp gitarını ilk haline de getirebilirsin.
  • eTSuLu_aLBiNo • 10 Mayıs 2005 17:46 • #543141
    Klavyeyi C şeklinde tutarak kullanmak

Bi arkadaş gitarı C şeklinde kavrayarak tutunca klavyeye daha hakim olunduğunu söylemişti.Yani burda amaç başbarmakla da mi teline basmak veya mute yapmak mıdır?
    Tecrübeli arkadaşlar bu konuda biraz bilgi verirlerse çok iyi olur.
    hatta ne gibi akorlarda vs. başparmağı da kullandıklarını yazarlarsa çok makbule geçer valla.
  • Single_FACTOR • 10 Mayıs 2005 21:38 • #543148

genelde hendrix stylinde çalmak için kullanılıyor. yani blues için çok kullanılşlı. Baş parmağı E telinde kullanmak.örnek:Dm/F gibi akorları basmak için kullanılır ama ille de blues çalacaksın diye birşey yok tabi. Eric Clapton da bol bol kullanır videolarını izlerseniz dikkat edin.
  • ibanetze • 10 Mayıs 2005 21:58 • #543149

john frusciante de öyle çalıyo...ben de alıştım ondan, bareyi öyle basıyorum...bence çok kullanışlı...ama başta biraz zor...
  • ibanetze • 10 Mayıs 2005 22:08 • #543151

gitarda riff yaparken ya da klasik gitar çalarken, daha çok kavramadan tutmak tercih edilir, bending falan yapıyosan sıklıkla, kavrayarak çalman kolaylık sağlıycaktır çünkü sapı kavrayınca daha güçlü bending yapabilirsin... iki tekniği de öğren, ikisi de işine çok yarayacaktır...
  • eTSuLu_aLBiNo • 10 Mayıs 2005 23:15 • #543153

eyvallah çok teşekkürler.hemen çalışmalara başlıyorum.
  • stranger_sws • 11 Mayıs 2005 23:52 • #543173
    www.exlava.com

beyler bana jak önerir misiniz?...5 milyona alıyorum hemen cızırtı yapmaya başlıyo bir süre sonra da kullanılmacak hale geliyor...şöyle en az cızırtıyı sağlayacak ve uzun ömürlü birşey istiyorum...izmirde nerden bulabilirim...fiyatları nedir ?