-
ankarada kıvılcım da bir araştırma yaptım bass gitarmı alsam yoksa elektromu alsam çok kararsızım elektro gitar için fender Stratocaster meksika yapımı düşünüyorum tabi bir de çalışmak için bir amplifikatör de alıcam bass için tavsiyerinizi bakliyorum
-
1000 euroyu toplayana kadar, hiç mi düşünmedin ne alıyım diye :D git bi tane araba al, ayağını yerden kessin, ben valla elimde 500 milyon varken beş sene önceden biliyodum kısmetimin epiphone olduğunu, ikinci el :)
-
Yapıcağın müzik türünü belirtirsen daha kolay yardımcı olurlar.Bence Epiphone Goth Les Paul ya da G400 paran için ideal tabi ampili ile beraber
-
pop-rock
-
Fender Strat uyar heralde çok birşey bilmem o konuda tahmin ettimde...O konu hakkında bilen çokdur bi tom900 mü ne o bilir mesela
-
pop-rock türü için en iyi gitar Fender Telecaster'dır. Tek manyetikli (humbucker) filan hem, hoş, koyu bir tonu var bu zımbırtıların... ama orijinal amerikan ya da hiç olmazsa meksika olmasına dikkat et, sakın squier alma!
-
telecasterın orjinalinde humbucker yoktur.sonradan yapılan modellerinde vardır ama almaya değmez. eniyisi strat al sen..
-
yav o humbuckeri yanlış yazmış.tek sarımlı manyetiklere single coil deniyo,ondan bahsetmiş aslında,yani doğru demiş ama terim yanlış :)
-
1-bu kadar para biriktirdin ve ne alacağını bilmediğine göre(hatta enstruman olarak bile) çok paralısın demektir.
2-telecaster değil, stratla daha iyi yapılır. kendine sert bir biçim yaratmaya çalışan arkadaşlar ellerinde bu gitarla dolaşır üstelik bazı sert kafalılara göre pop yaptıkları için ortaya "telecasterle daha iyi pop yapılır" çıkar. hemde şunu söyleyerek "telecasterda hambucker var"(?)
3-squier al üzerine dimarzio taktır öyle çal.
4-ama bu paraya o gitara bakmazsın, ancak benim elimde görürsün
5-ibanetze adamım bak konuştuklarımız ne kadar işe yaramış.
-
tele en karakterli gitardır, gitarı anlayanlar tele kullanmalıdır.