Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yardım edin!!?!?!

• Serpent_King • 14 Temmuz 2005 18:41 • #544672
    bak güzel yavrum

Peki sana çok nazikçe bir soru sorucam güzel kardeşim ;

Madem bütün gitarları eline almadın , incelemedin , çalmadın , nasıl FENDERİ dünyadaki en baba gitar olarak ilan ettin ? açıklarsan çok sevinirim.Benim kızdığım nokta da bu zaten.
  • -TeUFeL- • 14 Temmuz 2005 19:25 • #544673
    re:Benim kızdığım nokta da bu zaten

bizim büyüklerimizden duyduğumuz bu.varsa bildiğin paylaş öğrenelim.tamam biraz abartı kullanmış olabilirim.yani bu kadar agresyon yaratacağını bilsem yazmazdım.siz forumda biri birşey yazsada ağzına s.çsak diye bakıyorsunuz.ya ılımlı olun böyle mesaj yaz biz yanlışlımızı anlayalım birbirimizden birşeyler öğrenelim.benimde anlatmak istediğim bu.pozitif bi ortam olsun şu forumlarda.neyse zaten forum konusunun bayağı bir dışına çıktık karşılıklı atışmanın faydası yok.
    nazikliğin için teşekkürler.
    yeni insanlara özenti bile olsalar şans tanıyın madem eski köklü adamlarsınız size yapıcı olmak yakışır.sen sert takıl ben sert takılayım meraklı olanlar neyi nasıl öğrensin.ondan sonra özenti diye sınıflandırın.ben yinede senin tavsiye edeceğin gitarı bekliyorum
    saygılarımla
    -TeUFeL-
  • Serpent_King • 14 Temmuz 2005 19:48 • #544676
    re:Benim kızdığım nokta da bu zaten

Ya kişiden kişiye değişiyo aslında gitarın güzelliği.İnsan vardır jumbo fretli gitarda çalamaz niye çünkü elleri biraz küçüktür alışamamıştır o tür bi klavyeye , ya da insan vardır daha ince saplı klavyede çalabiliyodur bir diğeri kalında daha iyi çalarken.Ama bence seymour duncan lı 2000 1000 euro arası bi esp çok kaliteli gitar.Arkadaşta USA kelly jackson var üstünde de emg var o da gayet güzel bi gitardı adam onu yüksel ustaya verdi fretlerini değiştirtti güzel ayar çektirdi gitar şimdi çok çok güzel oldu.ESP lerin de en can alıcı özelliği klavyelerinin özellikle belli bir fiyatın üstündeki gitarlarının çok güzel rahat olması yani benim açımdan öyle.LTD demiştim en başta dedim çünkü taksimde ltd esp distrübütörü olan tek firma var o da pera müzik , ordan arkadaşıma ltd ex 50 aldık onu alırkende ordaki tüm ltd leri elime alıp çaldım.En ucuzu bile fiyatına göre birçok gitardan daha kaliteliydi her bakımdan.En başta ağacının kalitesi ve üstündeki cilası , sapının cilası filan fiyata göre çok makuldü.Jackson distrübütörü de laylaylom bildiğiniz gibi.Ordaki gitarlara da bakma fırsatım oldu gerek arkadaşlardan gerek dükkanın içinden.Bir kere orda usa jackson diye bir olay yok.Ordaki gitarlar ya hindistan , ya kore malı gibi işçiliği kötü gitarlar ve fiyat olarak da hiç makul diğiller bana göre.Örneğin bir rr jackson ın en düşük fiyatı 800 euro.Üstünde göz boyamalık bir floyd rose takmışlar , klavye işçiliği filan berbat seviyede...Yine jackson ın en ucuz modeli sanırım 400 500 dolar arasında bir gitar.Öncelikle o gitarın köprü yüksekliğini ayarlama gibi bir durumu yok ve teller klavyeye oldukça yakındalar bu sebeple fretlere fazla çarpan tel sustaini azaltıp gitar zevkini düşürüyor öyle olunca.Yani diyorum ki eğer solo gitar çalıcaksanız ve tarzınızda metal olucaksa tondan ziyade bu tür şeyleri de illa ki düşüneceksiniz bu da üç manyetik ya da süper bir pedal - amfi ile halledemeyeceğiniz bir durumdur ve bunlar da gitarı gitar yapan bence başta gelen önemli özelliktir...
  • -TeUFeL- • 15 Temmuz 2005 12:40 • #544685
    tek kelime:MÜKEMMEL

aydınlattığın için sağol inan bir solukta okudum yeni forumlarda görüşmek üzere
    saygılarımla

-TeUFeL-