Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hayvan gibi bas solo

• beeftech • 15 Temmuz 2005 14:39 • #544688
    arkadaslar aranızda "ben bas gitarda hayvan gibi solo atıyorum" diyen var mı varsa nasıl becerdiğini yazabilir mi? o kazık gibi tellerle nereye kadar hızlı calınıyor anlamadım
  • Kev1n • 16 Temmuz 2005 21:57 • #544700
    Manowar'dan Sting of a Bumblebee coverini dinle baya hızlı. Daha da hızlı istiyorsan, jazz konserlerini takip et hem nasıl atıldığını da inceleme şansın olabilir.
  • nightmare • 17 Temmuz 2005 18:29 • #544708
    metallica - Pulling Teeth şarkısını dinle cliffin sololarıdır onu ornek al
  • paradigm_shift • 17 Temmuz 2005 22:55 • #544711
    Dream Theater-Dance of Eternity dinle...gtün düşsün..ondan sora vazgeç hızlı solo arzundan..ya da yine dream theater-metroplolis pt.1 tapli solosu..
  • Alassai • 18 Temmuz 2005 02:05 • #544715
    Önemli olan ne kadar hızlı çaldığın değil ne çaldığındır. Bu anlamda cazcıları dinlemen yerinde olur. Çok çok hızlı çalarken çok çok yavaş bir bölüme geçebilirler; çünkü yorum/hareket/bakış onu gerektirmektedir. Hızlı çalışmanın sırrını ise metronomla yavaş çalışıp, belli bir hızda mükemmele yakın bir durumu sağladıktan sonra bir üst hıza çıkmak olarak verir büyüklerimiz. Ben bugün denedim doğruymuş.
  • marcus • 19 Temmuz 2005 14:06 • #544745
    Bence de... Birim zamana en fazla notayı sığdırabilmek ustalık değildir. John Myung (Dream Theater) deli gibi hızlanabilmesine rağmen parçalarında bastığı tüm notaları neredeyse aynı tuşede çalar. Süratini takdir etmekle beraber kendisini dinlemenin bana pek keyif vermediğini ifade edeyim.

DT ve Liquid Tension cover'ladığımız bi grubumuz var, o ayrı mesele :) Ama orda da Tony Levin babanın çaldığı LT parçalarını çalması ayrı bi keyif. Hele de Funk Fingers'ı parmağa geçirip, flanger'i de dayayıp Paradigm Shift'in ortasındaki bas soloyu çalması...
  • Greg Howe • 23 Temmuz 2005 15:18 • #544814
    Ben Steve Vai'nin basçısının sololarına hayranım. Adam elektro gitar soloları kadar hızlı solo atıyo. Bi izle bence.
  • fLasch • 24 Temmuz 2005 18:53 • #544835
    pullin teeth en efsane solodur!!!cliff herkesi z.ker atar
  • kutay__ • 24 Temmuz 2005 19:04 • #544839
    erişmeyi hedeflediğin hızın üstünde metronomlarla calışırsan eğer daha düşük hızlarda cok daha iyi olursun. ama bunun icin oncelikle o yavaş çalışma dönemini tamamlamalı ve perdelere doğru düzgün basabiliyor olmalısın.
  • WitchTrap • 25 Temmuz 2005 01:29 • #544859
    Kutay kardeşim sölüyorsa doğrudur=))
    Ya arkadaşım hızlı bass çalmak marifet değil ki! Tamam hızlanmak ve enstrumanına hakim olmak istiyor olabilirsin ama bassın görevi groove yaratmaktır. Solo atmak istiyorsan gitarist ol=)
    basscı olacaksan groove yaratmaktan zevk almalısın. bassla solo atmak bana davulla sürekli bi parçaya atak yaparak eşlik etmek gibi geliyor..
    bilmem haksızmıyım???
    Paticik'i özledim=)))