-
ya o işler çok zor..
bi tane hoparlörü getirceklerini sanmam,benim bildiğim kadarıyla o tarz yerler (yani distribütörvari yerler) belli zamanlarda bi şeyler getirtiyolar..onların arasına sıkıştırırlar belki ama bi kaç hoparlör için uğraşmazlar muhtemelen,tabi şansı denemek gerek yine de..
-
o distribütörüne göre değişiyor bi sormak lazım. kimisi uğraşmak istemiyor, kimisi bir sonraki siparişe ekleriz diyor. bu arada bi hoparlörü iyi bir posta servisi ile taşımanın masrafı yaklaşık 70 dolar olması lazım. distributoru pas geçmek isteyen varsa bu da bir yöntem ama bu yöntemle fiyatı iki katına çıkmış oluyor. o yüzden bir sonraki siparişe ekleriz diyorlar genelde bir tek hoparlör için özel sipariş vermemek için.
-
ben o markaları kastedmedim ,onların yanından bile geçilmez.benim kastettiğim daha ucuz markalar,örneğin izmirde sormuştum 35 milyona bi hoparlör vardı ama markasını hatırlamayacağım.o tarz hoparlörler iş görmezmi ne dersiniz?satan adam gitara olur demişti.
-
ben o markaları kastedmedim ,onların yanından bile geçilmez.benim kastettiğim daha ucuz markalar,örneğin izmirde sormuştum 35 milyona bi hoparlör vardı ama markasını hatırlamayacağım.o tarz hoparlörler iş görmezmi ne dersiniz?satan adam gitara olur demişti.
-
gitar anfisi hoparlörü olduğundan eminsen iş görebilir. değilse frekans bandı 80-6khz civarı olacak. bu şartlara uyuyorsa ve 10" veya 12" ise iş görebilir ama garantisi yok tabi bunun.
-
ha bu arada -- gitar anfisi hoparlörü bulamıyorum ve ucuz bir hoparlör alıp deniycem diyorsan üzerinde kesinlikle tweeter olmayacak. Hifi sistemler için düşünülen bas hoparlörlerini deneyebilirsin ama band genişlikleri biraz dar oluyor (3 khz civarı). 5 khz ye kadar çıkanı bulursan bir dene. 7 khz den sonrası kulak tırmalar. Gitar hoparlörlerinin verilerine bakarsan genelde 80Hz - 5Khz ya da 80Hz - 6Khz yazar. Kağıdı biraz kalınca olacak, gitar hoparlörleri böyle, gitarın dinamik seviyesini kaldırsın cızırdamasın diye. Bu şartları tutturan bir hoparlörün gitar anfisine takıldığında kulak tırmalamama olasılığı var. Ama ucuz diye aldığın hoparlörün hiçbir işe yaramama olasılığı da var.
-
o kadar farkeder mi hakkaten,bende grundig müzik setinin hoparlörüne takmıştım idare ediyorum ne zamandır ama, o kadar original bi ses gelmiyo hakkaten.gidip bi deniyeyim olmazsa.
-
farkedip fark etmediği ne yaptığına bağlı. üzerinde kabin emulatörü olan bi processör üzerinden bağlıyorsan çok sorun olmaz. distorsiyonu filtreleyecek bir devresi olmayan anfilerde ise çok fark eder. bahsedilen bu hoplarlörler (celestion vintage 30 vs) hiçbir filtreleme yapılmamış bir distorsiyon sinyalini verdiğinde güzel bir ses tonu üretecek şekilde frekans cevabı şekillendirilmiş aletler. tüplü bir anfiyi sona kadar açmaya niyetin varsa böyle bir hoparlör lazım çünkü sona kadar açılan anfinin çıkış tüpleri de distorsiyon yapıyor demektir o noktadan sonra filtre, EQ falan bağlanamaz, yapılabilecek tek şey uygun (yani kulak tırmalayan tonları (6khz ötesi) üretemeyen, tercihen orta frekansları (1khz civarı) da biraz kesen) bir hoparlör kullanmak.
Bu arada bu hoparlörlerin kağıtları bıraz kalın olduğu için çok düşük volüm seviyelerinde (aman komşular rahatsız olmasın seviyesi) pek tatmin edici sonuçlar vermiyorlar. Apartmanda yaşıyorsan bir prossörün kabin emulatörü üzerinden hifi sistemine ya da direk kulaklığa verilmiş sinyal bu nedenle daha iyi sonuç verir çünkü hifi sistemleri düşük volüm seviyelerinde daha net ses üretebiliyorlar. Gitar hoparlörleri volümü kökledikçe canlanıyor kendine geliyor bu da apartman koşullarında pek iyi gitmiyor.
-
yaw sese bakımından sorun yok son ses açıp çalıoyrum..ama bu hoparlörlerden mümkünse 4 tane bulmalıyım yaw..acilen..nası yapacaz???
yaw yoksa gidip bi tane pioneer hi-fi hoparlörümü alsam?? ama frekans tutmuyo galiba..
-
abi en kestirme yolu gidip bir 4x12 kabin almak. zuhalde bulunuyor, içinde hoparlörleriyle beraber, hiç uğraşmadan. şimdi hoparlörleri bulsan bir de kabin yapmakla uğraşacaksın. anfiyi yapmaktan daha zor kabini yapmak yok tahta kes kestir yapıştır bilmemne...
şimdiye kadar 4 kaynak çıktı bi tartışmada:
1. zuhal
2. istanbul/karaköyde biyerlerde eminence varmış bir arkadaş söylemişti
3. ankara konya sokakta "XES" rumuzlu arkadaş celestion vintage 30 görmüş.
4. posta parasını verip direk alıyosun. ama 4 tane birden alırsan gümrüğe takılır, 1 tane alsan da zaten 70 dolar posta parası ödüyorsun.
bence ciddi birşey yapıyorsan hifi hoparlörü alma. hele 4 tane hiç alma. 1 tane ucuzundan al bakalım ne olacak önce. belki düzgün çalışmaz belli mi olur. ben bir tane 15" bass hoparlörü denemiştim frekans bandı 3khz ye kadar çıkıyordu ancak clean tone çok kötü oldu. distorsiyon idare ediyor trebleyi köklersen..tavsiye etmem ama yine de sen bilirsin.
4. maddeyi uygulayacak olursan www.webervst.com u tavsiye edebilirim. şirketin sahibi bu hoparlörler konusunda oldukça iyi bir uzman. Email'le sorularına cevap ta verir. Ben hem clean hem de distorsiyonu iyi bir hoparlör istemiştim C12B modelini tavsiye etmişti (celestion blue dog kopyası, alnico mıktanıs yerine ceramic kullanılmış daha ucuz olsun diye). Orjinal "Celestion Blue Dog" çok pahalı bir hoparlör $250-$300 dolar arası satılıyor.